Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Pohádka

Poslední recenze (26)

plakát

We Shoot with Love (2009) 

1) Dokonalé, vtipné, originální. Není co vytknout. Kristina Leichtová konečně hraje v něčem, co je opravdu vtipné, neboť Comeback je vtipný setsakramentsky málo. 95%. 2) Chybí tomu závěrečná pointa a vyjádření vztahu mezi hlavním hrdinou (starým pánem se zbraní), prostředím zastavárny a zaměstnancem zastavárny. 40%. 3)Nejhorší. Kde je příběh, kde je smysl, kde je pointa? Možná za to může poslední řidička, která to všechno ukradla poslednímu řidičovi a ujela s tím do města na nákup bot a drahých hadříků do obchoďáku, do salónu krásy a do solárka. Jelikož je doba těsně před koncem světa, tak je tato její cesta naštěstí opravdu poslední. 20%. 4)Příběh a zpracování obstojné, ovšem pointa velmi chybí. Já sám jsem dokázal pointu vymyslet. (Bylo by nutné poněkud pozměnit i scénář. To je ale docela jedno. No, v každém případě to jedno je, protože kvůli mému nápadu to ten rejža přetáčet nebude.) Nuže, můj nápad na pointu jest tento: Soutěžící se ve své fantazii olizuje s ženou a osahává ji, ovšem oblast zvanou regio pubis vynechává. Tato fantazie postačuje k vedení v soutěži nad soupeřem. Těsně před cílovou čarou muž ve své fantazii nahmatá ženě v regio pubis něco dlouhého a tvrdého. Zhrozí se a jeho žabička se následkem toho zastavuje těsně před cílem. Nyní přichází takzvaný double-twist: Poté, co soupeřova žabička vyhrává, muž ve své fantazii zjišťuje, že to dlouhé a tvrdé není TO, co každého hned napadlo, nýbrž zmenšenina takového toho modrého tubusu na vysokoškolský diplom. Muž vytahuje ženě z kalhot ten tubusek a ukazuje jej do kamery. Objevují se slogany vábící ke studiu na právnické fakultě v Plzni, jelikož se jedná o reklamu na tu fakultu. Slogany se zaměřují především na snadnost a krátkou délku studia. Následně muž otevírá ten tubusek a ukazuje do kamery samotné vysokoškolské diplomy. Jelikož se jedná o diplomy paní Řápkové, Standy Grosse a dětí kmotra Mrázka, ukazuje ty diplomy jen jako. No, teď už jen zbývá jen čekat, až mi reklamka za tyto skvělé nápady zaplatí. Anebo naopak čekat na to, až mi soud v civilním řízení uloží pokutu za poškození výborné pověsti této fakulty. 50%. 5)Výborné, dokonalé, originální. Je to vtipné jako tento můj komentář, což znamená, že to je vtipné strašně strašně strašně moc. 100%. Celkový průměr: 62%.

plakát

Bernie Madoff: Muž, který podvedl svět (2009) 

Po formální stránce (kamera, střih, hudba, efekty, zmínění dalších podvodníků atd.) bez výhrad. Neviním tvůrce tohoto dokumentu za to, že nemají k dispozici supertajné usvědčující důkazy jako nahrávky skrytou kamerou či listiny. To se u podvodu za 65 miliard dolarů snad ani nedá čekat. Co se týče podaných informací, jsou bohužel velmi povrchní. Nejdou do hloubky problému neboli jsou takzvaně příliš "mainstreamové". Tvůrci tohoto dokumentu měli klást nepříjemné otázky. Ty by se daly shrnout do dvou oblastí: 1)Jak mohl jediný člověk přelstít stovky či tisíce analytiků a členů úvěrových komisí hedgefondů, kteří celá ta dlouhá léta nepřišli na to, že se jedná o podvod? 2)Do čeho Madoff investoval? Co nakupoval, co prodával? Na které účty posílal svěřené peníze? Dá se předpokládat, že velkou část peněz Madoff vložil do toxických hypotéčních pohledávek. Nechce se mi ale věřit, že by do nich dal úplně všechno. 3)Kdo jsou vítězové této kauzy neboli cui bono? Který fond, která banka u Madoffa zázračně vydělala, zatímco ostatní fondy a banky a především fyzické osoby ostrouhaly? Z výše uvedených otázek vyplývá, že celá kauza je jistě mnohem složitější, než jak nám ji tento dokument předkládá. Jistě do toho musely být zapleteny desítky možná stovky osob (v Komisi pro cenné papíry a v hedgefondech a bankách). Více k počtení zde: http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=11488

plakát

Ošklivka Katka (2008) (seriál) 

Ošklivka Katka Kvalita nic moc, ale dá se na to dívat (na rozdíl od superodpadů jako VKV a Cesta domů). Seriál má jistý sociologický význam, neboť jakžtakž zdařile vykresluje prostředí středně velké konfekční firmy, ve které je pozorovatelná nízká produktivita práce a částečná přezaměstnanost. Módní návrhář je homo- a metrosexuál (jaké překvapení), v administrativě pracují slepicoidní klevetící ženštiny, významní akcionáři se ukazují jen občas a když se ukáží, tak nadávají a kritizují jako o život, na samotném pracovišti hlavní hrdinky jsou dva mladí manažeři, z nichž jeden je víceméně klaďas a ten druhý záporák, protože mimo jiné odmítá brát zodpovědnost z důsledků svých činů (tím důsledkem je míněno embryo rostoucí v děloze jeho sekretářky). Tato oplodněná sekretářka se přátelí s jednou svou kolegyní. Obě mají společné to, že jsou blondýny a intrikánky. Ta sbouchnutá intrikánka je záporná postava. (Jak by taky ne, když intrikaří proti kladné postavě - Ošklivce Katce!) Konečně tu máme samotnou hlavní hrdinku Ošklivku Katku, která je ošklivá (jaké překvapení), nosí brejle a vypadá jako šprtka. Pro šprtky je typické, že jsou našprtané. A Ošklivka Katka našprtaná je! Má našprtanou celou ekonomii (obzvláště management), marketing, účetnictví, právo a navíc dokáže vymýšlet všelijaké důmyslné a rafinované právní a účetní fígle! Nebýt jí, tak by ti dva neschopní manažeři (její přímí nadřízení) celou firmu dovedli tam, kde je pláč a skřípění zubů. (Poznámka pro ty, kteří nepochopili předchozí větu: Jedná se o umělecké přirovnání bankrotu k peklu, neboť podle ekonomů mravovědců platí analogie prosperita = nebe, bankrot = peklo.) Nevím, jak Ošklivka Katka dopadne, jelikož jsem viděl jen dva díly někde v prostředku. Dá se však předpokládat, že dopadne dobře, jelikož tento seriál věrně dodržuje žánr romantický. Mladý hodný manažer, který její lásku neopětoval, její lásku nakonec zcela jistě bude opětovat. Jistě se vezmou a budou spolu šťastně žít až do doby, kdy Prima tento seriál zruší kvůli nízké sledovanosti… 35%.

Poslední hodnocení (407)

Anděl Páně (2005)

08.04.2011

Ďáblova lest (2009) (seriál)

08.04.2011

Rána z milosti (2005) (TV film)

04.02.2011

Agent bez minulosti (2002)

18.01.2011

We Shoot with Love (2009)

18.01.2011

Velká cesta (1962)

16.01.2011

Bernie Madoff: Muž, který podvedl svět (2009)

16.01.2011

Diagnóza (2000) (pořad)

11.01.2011

Řidič vysokozdvižného vozíku Klaus (2000)

05.01.2011

Reklama