Reklama

Reklama

Epizody(3)

Znalec černé magie Ivan Trojan a policejní komisař Jiří Dvořák pátrají po pachateli série rituálních vražd. Napínavý kriminální příběh inspirovaný existencí tajemné Ďáblovy bible. (Česká televize)

Videa (3)

TV spot 1

Recenze (435)

sud 

všechny recenze uživatele

No vida, i u nás jde natočit mysteriózní detektivka s fantaskní zápletkou, jen chtít. Příběh je docela atraktivní, atmosféra skvělá a ústřední herecká trojice vyloženě sympatická (i když oba pánové Aňu přehrávají). Jen škoda, že se z atmosférického thrilleru v poslední epizodě stane béčková fantasy, která se nedá brát vážně (při anabázi Trojana a Dyka za křížem se prostě nejde nesmát - ať už to tak bylo nebo nebylo myšleno). Ale, jak už jsem předeslal, jsem rád, že něco takového u nás vzniká. 65%. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Mno, už druhý díl byl krajně podezřelý úžasnými teoriemi o 11.9.2001 jako dílu Ďáblově, třetí pak v nastolené linii uspokojivě pokračuje a míchá to nejhorší ze Šifry mistra Leonarda a satanských hororů. Zatímco v prvním díle to začínalo jako docela slušná a atmosférická kriminálka, poslední půlhodinu už nešlo sledovat bez mírného pochechtávání. Záhadolog Vašíček se opravdu vyřádil. Škoda, natočené je to slušně. Největší záhadou zůstává, co maj všichni na tom vořechovi. P.S. Alonsanfan: Dík za odkaz. ()

Reklama

korbitch22 

všechny recenze uživatele

perfektní důkaz toho,že češí jsou televizní mistří.co českému tvůrci nejde v kině,to mu jde na televizní obrazovce.za malý rozpočet,velké překvapení.kriminální horor,se skvělými herci,parádní lokace okolo chrudimi a vynikající režie jiřího stracha,který je bez pochyb největší nadějí umírajícího českého filmu.víc takových filmů do kin a třeba se zvedne naše prestiž. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem notnout chvíli přemýšlel o čtverce, ale nebudu zbytečně měkkej jen kvůli tomu, že je to český film se zajímavou tematikou. Jedná se o regulérní okultistickou kriminálku se moc fajn zápletkou, přičemž první s podtitulem Noc hadů je vynikajícím úvodním dílem, který navnadí neskutečným způsobem. Bohužel danou kvalitu Jiří Strach a především Arnošt Vašíček nejsou schopni udržet, takže v prostřední části Vražedný kód se setkáváme s enormní dávkou scénáristické naivity a lajdácké zkratkovitosti, jež hraničíc s trapnosti sráží tento díl na úroveň podprůměrné televizní břeče. Situaci trochu zachraňuje finále s názvem Brána nebes, ale ani ta zdaleka nedosahuje levelu nastoleného prvním dílem, takže celkově jsem z výsledku docela smutný a hodnotím za tři relikvie, ale abych jen nebečel, tak jako český televizní film můžu tuto nadprůměrně herecky obsazenou minisérku i doporučit. Pozn.: dostupné ke zhlédnutí na webu ČT. 69% Update: Doporučuju ještě lepší volné pokračování Ztracená brána. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Příjemné mysteriózní krimi s výbornou hereckou pěticí (Dvořák, Trojan, Voříšková, Dyk, Geislerová) a sekundanty, kteří potěší (Němec, Somr, Zindulka,...) a dobrým námětem z historicky českých odkazů a prostředí. Chybělo tu jen nějaké pořádné napětí a mrazivá atmosféra, ovšem to odpouštím. Velké překvapení. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Na úvod své přednášky o reinkarnaci říká doktorka Součková v podání Jany Štěpánkové: „Smrt není konečná stanice, to je brána pro přestup do nového života.“ Téměř stejná formulace („Smrt není konečná stanice, ale pouze brána do jiných světů“) zazní také v seriálu Strážce duší (od r. 2005) v epizodě Démoni noci (2005), kde ji (v souvislosti s nemrtvými) říká spisovatel Armín v podání Lukáše Vaculíka. Scénář k oběma seriálům napsal Arnošt Vašíček. (ČSFD)
  • Když scénárista Arnošt Vašíček napsal před 4 lety námět, ještě se v okolí Podlažic žádný průzkum nekonal. Když pak ale začal, našli tam stejně zajímavé vykopávky jako v seriálu. (jochanan)
  • Úvodní gregoriánský chorál (Urbs Ierusalm Beata) je stejný jako ten, který zpívá Sean Connery ve filmu Jméno růže. Dalším odkazem je věta "v tom spočívá veškerý smysl trezoru" (MeaCulpa)

Reklama

Reklama