Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (465)

plakát

Zbrusu Nový zákon (2015) odpad!

napad zajimavy, ale strasne me nebavilo se na to divat. To by chtelo kazdou minutu sestrihnout na 20 sekund, aby to bylo koukatelne. Asi me na tom bavila ta nepovedena radoby-umeleckost - ta se da zvladnout u 15 min. snimku, ale ne dve hodiny. Celou dobu jsem si rikala: tak uz se vyzvejknete. Odpad davam vecem, ktere nedokoukam. Tady jsem to vzdala u tancici ruky na stole. Pak preskocila na poslednich 5 minut ze zvedavosti a uplne to stacilo takhle.

plakát

3% (2016) (seriál) 

Mam rada takove typy serialu/filmu :) Prvni serie skvela, druha byla zajimava tak do 8.dilu. Libi se mi, jak na sebe vse navazuje, flashbacky jsou dobre promyslene a na prvni shlednuti nevidim nejaky velky ligicky rozpory. Vizuelni stranka se mi na rozdil od dalsich hodnocitich libila,pusobilo to tak nejak jinak a prijemne. Herecke vykony taky velmi prijemne, mnoho postav jsem si oblibila, a to se mi stava fakt malokdy. Maji sve charizma :) Hlavne Joanne, a ten vousaty tmavovlasy, modrooky, a Michelle v prvni serii, pozdeji je takova nemastna neslana a jeji postava mi doslova nedava smysl, ale treba to prijde. Spoiler allert: v 10.dilu 2.serie mi vadil uz asi milionty twist Michelle. Ani minutu nevi, co chce, ale pokazde to totalne dodrbe. Chvili s nekym je, pak zase ne, pak ho zase bouchne a zase je na druhe strane. Jak se chovala masa novacku pred zahajenim procesu jsem taky vubec nechapala. Od tohoto dilu sla proste psychologie vetsiny postav naprosto do haje, snad to bude lepsi.

plakát

Circle (2015) 

videla jsem toto jako prvni film takoveho typu a libilo se mi to. Navic v dnesni hyperkorektni dobe si ani nemyslim, ze by ty dialogy byly nejak nelogicke

plakát

Unplanned (2019) 

Řemeslně (kamera, barvy, záběry) moderně udělané. Bohužel tam bylo hrozně moc amerického přehánění, černobílého vidění postav, často přehnaně emotivní hudba. Ale první vlaštovka na todle téma, a z úplně jiné perspektivy, než je člověk běžně zvyklý. Nevěděla jsem, jak se to bude vyvíjet a tudíž to pro mě bylo i celkem překvapivé. Bohužel od půlky to šlo trošku na sílu. Bylo by zajímavé vidět podobný film zpracovaný v Evropě.

plakát

Dva papežové (2019) 

řemeslně velmi dobře zvládnuté. Faktograficky to ale bude hoooodně daleko od reality. Co mě nejvíc vadilo se posnažím trochu přiblížit. Do půlky Benedikt zastával zcela konzervativní názory. Naproti tomu František ty pokrokové, dneska tzv. správné a cool. U mnohých jsem si říkala, jestli to vůbec napsal věřící člověk, protože k pochopení hodně pravidel si člověk prostě musí dojít dlouho vlastní zkušeností s vírou. Mnoho tzv. zkostnatělých pravidel pochopí až v určitém věku lidském a jiné zas v určitém stáří jeho víry. - např zpověď je ve filmu brána klasickým ateistickým prismatem: viník se vypovídá a může hřešit dál. V druhé polovině filmu ale náhle je ze zpovědi téměř ústřední motiv, aby se rozhovorům dalo na vážnosti a aby z toho trochu tekly emoce. To dramatici rádi. A ještě to trochu ozvláštníme Marxismem, protože ten začíná být opět moderní. Vše se mění v momentě, kdy Benedikt chce odstoupit. Najednou je František ten výsostně konzervativní. Vyjmenovává verše a prejudikáty, proč Benedikt nemá odcházet, i když sám celou dobu usiloval o to, aby už nemusel být archibiskupem a mohl jit do duchodu, mozna dokonce opustit knezstvi.... Do té doby utvrdilý konzervativec Benedikt, který si absolutně stojí na tradicích, odejde z pro mě jako diváka pošetilého důvodu. Protože opět - hodně lidí, co si prošlo delším vývojem své víry prožívá tyto stavy, kdy je místo víry prázdno a člověk si není ničím jistý. To, že by Benedikt kvůli tomu složil papežství je podivné vysvětlení. Proto to pro mě celé bylo pramálo uvěřitelné. Názory ve filmu diskutované jsou, jakoby diskutoval člověk podprůměrné inteligence na strane jedne, s dobrosrdecnym ale neukotvenym 17 letym ateistou. (A to me osobne neni ani 30)

plakát

Případ Sloane (2016) 

Nekdy jsem se malinko ztracela v deji, ale to bylo spis ku prospechu, protoze to cloveka drzelo koncentrovanejsiho. Herecka charismaticka, postava velmi chytra. Dve hodiny utekly jak by nic. Nebylo tam zas tak moc drama, ale o to vic je to uveritelne, ze to takhle funguje.

plakát

Marie Terezie - A Woman at War (2019) (série) odpad!

3, dil. 2 hvezdy: v pokracovani mi opravdu hodne vadila nova predstavitelka Marie Terezie. Bez šarmu, bez charizma. Hrát uměla asi tři různé obličeje, které vystřídala i během jedné minuty a pak se jelo nanovo. Děj zajímavý, ale dost se táhne. Hudba míň chytlavá, než v předešlých epizodách. 4.dil Ten scenar je priserny a z vic jak poloviny smysleny.

plakát

Marie Antoinetta (2006) odpad!

plochý, nudný, nic neříkající kýč. Nedá se to moc dokoukat do konce a to u mě vždy znamená toto hodnocení.

plakát

Trhák (1980) odpad!

Strašná hudba. To se nedá vydržet. Náhodou to běželo v televizi a je to hruuuza.

plakát

Čert ví proč (2003) 

Nápad udělat peklo v Dolních Vítkovicích je úžasný. Bohužel jinak pohádka nemá moc děj, ani milé postavy ani moc nechytne za srdce. Jako malá jsem se na ní těšila a zklamala mě.