Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (445)

plakát

Mulan (2009) 

Rozhodně se mi to líbilo svým způsobem více, než jiné čínské velkofilmy (Hrdina, Tygr a Drak, Klan létajících dýk). Narozdíl od nich se film netváří tak velkolepě a křečovitě líbivě, je realističtější a, byť je také plný fajn kostýmů a prostředí, není to jeho hlavní samoúčelnou náplní, jako u výše zmíněných snímků. Podruhé se na to sice nekouknu, na to tomu chybí právě ta vizuální líbivost, celkově si z toho ovšem odnáším lepší pocit. Váhám mezi třemi a čtyřmi, na čisté čtyři tomu přecijenom chybí větší zaujetí, ale já budu hodná.

plakát

Vlkodlak (2010) 

Je to sice strašné ničím nepřekvapující hororové klišé, ale je to zkrátka udělané přesně podle mého gusta. Začátek je báječný, přesně v duchu starých klasických hororů. K tomu všechny ty cylindry, vycházkové hole, kočáry, kabáty, mlha v lese, velké staré domy plné harampádí a rodiných památek, cikáni, ind.....ou, rozplývám se. Dvojce Del Toro a Hopkins sednou skvěle, Hugo je taky fajn, ale nějak mi nepříjde jako typ do takovéto atmosféry. Pátá hvězdička stržena za jednoduchý konec, nechápu, proč se s tím svým supermegatajným tajemstvím cikánka tak párala, plus pitomý vztah a řešení otce-syna. Takže, spousta předvídatelnosti, zbytečná nudná klišé, zcela zbytečný románek, celkově nic nového pod sluncem, ale jakožto fanoušek všech cylindratých mlžných hororů nemohu jinak.

plakát

Vpád do Ameriky (1998) (seriál) 

Pamatuji se na to, když to dávali snad o sobotách na ČT1. Byla jsem tedy ještě prcek, přesto (nebo proto) mě to hodně bavilo a zaujalo. Vždy jsem se neuvěřitelně vztekala, když mi to kamarád z tohohle přepnul na Strážce vesmíru. Ještě teď si pamatuji scénu, kdy mimozemšťané roztrhají nějakou doktorku a v siluetě s vysícími střevy jí zvednou nad hlavu. No vlastně je to asi jediné, co si pořádně pamatuji. Ale narazím-li na to znova, ráda se opět kounu a možná změním hodnocení. Prozatím takhle, jako za toho prcka 4*.

plakát

Po Tomášovi (2006) (TV film) 

Fajn "brečící" věc, nijak extra násilně šponovaná, nebo naopak příliš suchá. Výhrady mám snad jen ke konci, na mě moc urychlený.

plakát

Oheň v oblacích (1993) 

Jako film je to celkem průměrný počin. Klasika: Několik nevinných, kterým nikdo nevěří, rádobydrsnej šerif, který je spolu s celým městečkem racionální až běda, herecké výkony taky nijak osilnové atd. Ale jedná se o UFO a ještě k tomu podle skutečných událostí. Plus pár fajn triků a vnitřek lodi. Takže za mě, jako za UFOfandu 4*.

plakát

Svítání (2009) 

Horror to moc není, největší mírou je to spíše thriller, hlavně díky skvělému a netypickému příběhu. Ten nápad je na upírské filmy totiž sakra dobrý. Je pravda, že po týdnu na tenhle film také zapomenu, na to mu chybí dostatečná atmosféra, ale jedná se o dobrou věc. Kdo chce, lze v tom vidět i paraleu na dnešní mocenské síly vlády a velkých společností.

plakát

Immortal (2004) 

Velmi zajímavé a neobvyklé. Příběh je podivný, ať si pod tím představíte tu negativní nebo pozitivní stránku slova podivný, oboje bude správně. Na jednu stranu je totiž naprosto jiný a superzvláštní, na tu druhou mu chybí nějaká poutavost a chytlavost. Celé je to chladné. Zato vizuál je úžasný, atmosféra a celková nálada snímku je na jedničku. Někdy až poetizující. Většina animací postav sice působí jako ze starší počítačové hry, po čase mi to ale nevadilo. Tohle se bude líbit těm, co se rádi nechají unášet pomalým a příjemným tempem očima a hudbou, těm, co rádi nasávají atmosféru a pocity z filmů a nepotrpí si na typickost.

plakát

Malá mořská víla (1976) 

Tohle jsem měla v dětství moc ráda, podle mého nejhezčí zpracování tohohle příběhu. Nádherné kostými a vzhled 'víláků' a víl i celého mořského a podmořského prostředí. Magické. Atmosférické. Jako jedno z mála zpracování a i celkově pohádek se nebojí ukázat tragický konec a krutost osudu víly. Celé je to trpké a krásné, jedna mála z českých pohádkových věcí, která mi utkvěla v paměti a co se mi líbí dodnes.