Reklama

Reklama

VOD (1)

Lawrence Talbot po smrti své matky opustil rodinné panství a zamířil za oceán, kde se stal uznávaným hercem. Jednoho dne za ním do divadla přišla snoubenka jeho bratra Bena Gwen Conliffeová, aby mu sdělila, že se Ben ztratil. Žádá ho o pomoc. Lawrence jí vyhoví a vrátí se domů, kde na něj kromě sarkastického otce čeká i hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s nadlidskou silou, které se po nocích toulá po okolí a vraždí vše živé. Těla, která se najdou v lese, jsou roztrhaná. Lidé nevěří, že by to udělal člověk, připisují to vlkodlakovi, který zabíjí své oběti, když je měsíc v úplňku. Lawrence je vůči těmto povídačkám zpočátku imunní, stejně jako inspektor Scotland Yardu Aberline, jenž vede pátrání po zmizelém. Lawrence se rozhodne, že celé věci přijde na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (893)

Psema 

všechny recenze uživatele

Scenáristický slepenec snad třiceti autorů, který neví, jestli chce být akční řežbou odkazující na slavný originál, anebo téměř filosofickým zamyšlením na téma "kde končí hranice mezi člověkem a zvířetem, potažmo jak tuto hranici identifikujeme," v němž se má navíc odehrát velká, ne-li snad největší romance všech dob. Není divu, že jako celek Vlkodlak vůbec nefunguje a ve výsledku jen překlikává mezi jednotlivými styly, aniž by se člověku dostal trochu pod kůži. Chemie mezi Del Torem a opravdu mizerně hrající (leč stále pohlednou) Emily Blunt navíc neexistuje (ještě aby ano, když je jejich vztah založen na dialozích z třetí cenové), Hopkins se i přes svoje maniakální pohledy abstinujícího feťáka svému Van Helsingovi z Draculy ani nepřibližuje a Weaving pro jistotu recykluje agenta Smithe v každé druhé scéně. Vlkodlak je vlastně takový odvar. Jako by se onen nespočet tvůrců, který na filmu po léta pracoval, nedokázal shodnout, co vlastně chce, a tak do něj každý napral, co se mu zamlouvalo, aniž by bral ohledy na vyváženost produktu. Aspoň že vykradačský soundtrack (Coppolův Dracula hadr) odvádí atmosferickou práci na jedničku, stejně jako Johnston v případě vizuálu a nápadité akční řezničiny. Tolik upadnutých hlav jsem dlouho neviděl. 5/10 ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Mňamka, ktorá postupom času prestávala chutiť, i keď vlkolaci mali vo filme narastajúci apetít. Filmovú predlohu nepoznám, ale citeľná inšpirácia filmovou horrorovou atmosférou štyridsiatych rokov je pozitívnym faktom hneď od začiatku, a určite nebude šmakovať modernému divákovi odrastenom na sérii 'Saw'. Réžia Joea Johnstona je naozaj odvážna, nebojí sa zaexperimentovať tak po príbehovej stránke, ale hlavne v horrorových a ľakacích scénach, ktorých bolo neúrekom. A aj napriek štúdiovým prieťahom je cítiť režisérov nadhľad a značnú hereckú podporu. 75%. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $150miliónovTržby USA $62,189,884Tržby Celosvetovo $142,634,358Tržby za predaj DVD v USA $20,937,611 //počet predaných kusov 1,193,415 ║ Príbeh, herci a samotná réžia za moc nestoja ale čo tu najviac zaujme sú triky a masky, v tom ohľade ide o dosť dobrú prácu, plusom je že tvorcovia masiek moc neexperimentovali a zachovali vlkolaka v podobe ako bol zo 40.rokov + samotná dejová kostra, takže sa to dá brať ako taký "priemerný" remake, aj keď nehorázne predražený. /60%/ ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Většinu stopáže velmi stylový horror, který se svým vzorem inspiroval především v první polovině. Ta druhá, ve které je Talbot ve spárech doktorů, není vůbec zlá a scénáristické inovace tak nenarážejí na fanouškovské staromilství. Dalším plusem je jistě maska monstra, která je, minimálně v detailech, velmi povedená. Herci oscilují mezi extrémním přehráváním a laxním nezájmem, naštěstí DelToro by klidně mohl být Chaneyho prasynovcem a také podle toho hraje. V atmosféře, která se místy podařila vykouzlit vyloženě zamrzí nezvládnuté triky a zbytečná akčnost, podpořená stejně zbytečnou brutalitou. Obé patří do ptákovin jako je Underword, tohle mohl být velmi dospělý horror. Bohužel to vyšlo jen na půl. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Možná to bude tím, že jsem viděl DC verzi (119 min), možná jen tím, že jsem neviděl originál anebo je tu i možnost, že mám velkou slabost pro Emily Blunt. Tak či onak, Vlkodlak mě nezklamal. Lekačky sice byly na místech, kde jsem je čekal, ale fungovaly, podmanivá hudba mě opravdu přenesla do staré Anglie a trojice herců (Del Toro skvělý, Hopkins jako vždy perfektní a Emily, jak už jsem zmínil výše, překrásná a vynikající) mě potěšila. Navíc, nečekal jsem, že to bude až tak krvavé, což mě potěšilo. Vlkodlak určitě není dokonalý film, nicméně teď na něm nemůžu najít žádnou chybu, takže musím dát plný počet. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (18)

  • Úvodní logo studia Universal Pictures se shoduje s logem, které bylo použito i v původním filmu z roku 1941. (R´Hell)
  • Třikrát museli producenti posunout plánovanou premiéru Vlkodlaka. Původně chtěli film nasadit do kin v roce 2007, ale kvůli problémům s rozpočtem a výběrem režiséra se termín premiéry změnil nejdřív na únor 2009, poté na listopad 2009 a nakonec šel film do kin v únoru 2010. (casyy)
  • Inspirací pro postavu inspektora Francise Abberlinea (Hugo Weaving) je skutečný detektiv téhož jména, který koncem 19. století vyšetřoval v Londýně vraždy Jacka Rozparovače. (casyy)

Související novinky

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

06.11.2011

Natáčení Star Trek 2 začne v lednu a J.J. Abrams ladí obsazení. Už víme, že se kompletně vrátí posádka první části, tedy Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho a… (více)

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

09.03.2011

Když Guillermo del Toro se slzou v oku opustil Hobitín, zdálo se, že mu Hollywood kývne na cokoli. Proto se s vervou pustil do svého vysněného projektu, adaptace antarktického hororu H. P. Lovecrafta… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama