Reklama

Reklama

VOD (1)

Lawrence Talbot po smrti své matky opustil rodinné panství a zamířil za oceán, kde se stal uznávaným hercem. Jednoho dne za ním do divadla přišla snoubenka jeho bratra Bena Gwen Conliffeová, aby mu sdělila, že se Ben ztratil. Žádá ho o pomoc. Lawrence jí vyhoví a vrátí se domů, kde na něj kromě sarkastického otce čeká i hrůzostrašná legenda o krvelačném monstru s nadlidskou silou, které se po nocích toulá po okolí a vraždí vše živé. Těla, která se najdou v lese, jsou roztrhaná. Lidé nevěří, že by to udělal člověk, připisují to vlkodlakovi, který zabíjí své oběti, když je měsíc v úplňku. Lawrence je vůči těmto povídačkám zpočátku imunní, stejně jako inspektor Scotland Yardu Aberline, jenž vede pátrání po zmizelém. Lawrence se rozhodne, že celé věci přijde na kloub. (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (893)

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Kdyby měl scénárista koule (a že je kdysi měl jak medicinbály), o které ho nejspíš připravilo deset let na tvrdém fetu (nebočem), nechá tu zbytečnou šlapku na konci rozsápat (megaspoiler, oops!). Celkově jedna velká, v klidu koukatelná nuda. Chci dvojku s opravdovým scénářem a Hugem v rozervané košili! ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Osobně mám slabost pro tento druh Jekyll-Hydovského příběhu v náručí krásky a zvířete spojující staré s novým v osidlech gotické atmosféry. Ačkoliv je Vlkodlak hororem na jedno použití a možná i zbytečným remakem, nedá se mu upřít dokonale temná atmosféra ženoucí příběh kupředu. Střihová skladba je přinejmenším zvláštní a je zřejmé, že se předělávalo poměrně hodně. Avšak všechno bledne před hezky postaru udělanými maskami spolu s až nečekanými krvavými jatky a pohledem Emily Blunt. 102 minutová stopáž je tak akorát, aby nestihla nudit a skončila v tak rychlém sledu v jakém vlastně začala. I přes všechny chyby solidních 7/10. ()

Reklama

Psema 

všechny recenze uživatele

Scenáristický slepenec snad třiceti autorů, který neví, jestli chce být akční řežbou odkazující na slavný originál, anebo téměř filosofickým zamyšlením na téma "kde končí hranice mezi člověkem a zvířetem, potažmo jak tuto hranici identifikujeme," v němž se má navíc odehrát velká, ne-li snad největší romance všech dob. Není divu, že jako celek Vlkodlak vůbec nefunguje a ve výsledku jen překlikává mezi jednotlivými styly, aniž by se člověku dostal trochu pod kůži. Chemie mezi Del Torem a opravdu mizerně hrající (leč stále pohlednou) Emily Blunt navíc neexistuje (ještě aby ano, když je jejich vztah založen na dialozích z třetí cenové), Hopkins se i přes svoje maniakální pohledy abstinujícího feťáka svému Van Helsingovi z Draculy ani nepřibližuje a Weaving pro jistotu recykluje agenta Smithe v každé druhé scéně. Vlkodlak je vlastně takový odvar. Jako by se onen nespočet tvůrců, který na filmu po léta pracoval, nedokázal shodnout, co vlastně chce, a tak do něj každý napral, co se mu zamlouvalo, aniž by bral ohledy na vyváženost produktu. Aspoň že vykradačský soundtrack (Coppolův Dracula hadr) odvádí atmosferickou práci na jedničku, stejně jako Johnston v případě vizuálu a nápadité akční řezničiny. Tolik upadnutých hlav jsem dlouho neviděl. 5/10 ()

Falko 

všechny recenze uživatele

70%. Tesil som sa na tento film a ignoroval som priemerne hodnotenia na CSFD, ale teraz uz chapem, preco su tie hodnotenia take, ake su. Ani ja som nebol az tak nadseny, ako som to ocakaval podla traileru a uz teraz viem, ze mi tento film o par mesiacov utkvie len tak matne v pamäti, co je skoda. Nie ze by sa mi to nepacilo, to by som nemohol dat 70%, ale strucne povedane po scenaristickej stranke to bolo slabe. Sceny premien boli sice super a niektore zabery boli dost brutalne, krvou sa tiez nesetrilo, takze nic pre slabsie zaludky, aspon to bolo pre mna v tych chvilach napinave a zaujimave. Benicia Del Tora som si zapamätal hlavne z filmov TRAFFIC - NADVLADA GANGU (2000), 21 GRAMU (2003) alebo z filmu SIN CITY - MESTO HRICHU (2005). Ale kto by to povedal, ze si po dlhej dobe zahral komercnom filme aj Art Malik, ktoreho poznam ako hlavneho teroristu z Cameronovych PRAVDIVYCH LZI (1994), ktora bola jeho asi zatial najväcsou ulohou. Vo vlkodlakovi bol zamaskovany skoro ako Bin Ladin, takze nebude tazke ho rozpoznat :-) Reziser Joe Johnston ma za sebou par fantasy filmov, ako napriklad CO JE MALY, TO JE HEZKY (1989), JUMANJI (1995) alebo JURSKY PARK 3 (2001), takze ani podla jeho filmografie nemozem od neho ocakavat ziadne zazraky. Pre zabavu to ujde, je tam par zamernych lakaciek, je to tak na jedno pozretie... 24.02.2010 _______ Po piatich rokoch teda zvysujem o hviezdicku navyse, predsa len to bolo slusne natocene... 16.04.2015 _______ Benicio Del Toro - (Lawrence Talbot) +++ Anthony Hopkins - (Sir John Talbot) +++ Hugo Weaving - (Abberline) +++ Emily Blunt - (Gwen Conliffe) +++ Art Malik - (Singh) +++ Geraldine Chaplin - (Maleva) +++ Simon Merrells - (Ben Talbot) +++ Cristina Contes - (Solana Talbot) +++ Produkcia: Benicio Del Toro +++ Hudba: Danny Elfman +++ (Videl v kine 23.02.2010) +++ ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Průměrná podívaná, která minimálně o půl století zaspala. Dnes už nezáživný film, který i přes ucházející vizuál nemá na víc, než zaplácnout devadesát minut. Hopkins to drží nad vodou, ale Weaving dostal zoufale málo prostoru. Toro se jen mračí a tváří unuděně - nedivím se mu - jeho pocity plně sdílím. Velmi slabé tři hvězdy. ()

Galerie (94)

Zajímavosti (18)

  • Jména Ophelia, Horatio a Gertrude jsou převzata z Hamleta. (Martin00x)
  • Vytí vlkodlaka nahrál Gene Simmons z KISS. (Chatterer)

Související novinky

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

Benicio Del Toro ostřeluje Enterprise

06.11.2011

Natáčení Star Trek 2 začne v lednu a J.J. Abrams ladí obsazení. Už víme, že se kompletně vrátí posádka první části, tedy Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana, Karl Urban, Simon Pegg, John Cho a… (více)

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

Del Torův vysněný projekt zkrachoval

09.03.2011

Když Guillermo del Toro se slzou v oku opustil Hobitín, zdálo se, že mu Hollywood kývne na cokoli. Proto se s vervou pustil do svého vysněného projektu, adaptace antarktického hororu H. P. Lovecrafta… (více)

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama