Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (17)

plakát

Jednoduchý plán (1998) 

Vše se točí kolem peněz a lákavé představy o krásné a bohaté budoucnosti. Mysl všech hlavních postav je ovládána pokušením, který na chvilku může, ale i nemusí být sebedestruktivní. Výborný film :-)

plakát

Světová invaze (2011) 

Unikátní ukázka náboru do armády prostřednictvím filmu.

plakát

eXistenZ (1999) 

eXistenZ je vizionářský film, kdoví jaké hry budou za 10-15 let...

plakát

Stalker (1979) 

Z hlediska umělecké práce skvělé, jinak dlouhá nuda :-) Tarkovský Stalkera točil docela na dlouhé záběry, což dokazuje 142 snímků ve 163 minutách, s průměrnou délkou záběru téměř jedné minuty. Dílo, které se možná stalo i osudným. Za zajímavost stojí určitě tenhle článek: Vladimir Sharun recalls - We were shooting near Tallinn in the area around the small river Jägala with a half-functioning hydroelectric station. Up the river was a chemical plant and it poured out poisonous liquids downstream. There is even this shot in Stalker: snow falling in the summer and white foam floating down the river. In fact it was some horrible poison. Many women in our crew got allergic reactions on their faces. Tarkovsky died from cancer of the right bronchial tube. And Tolya Solonitsyn too. That it was all connected to the location shooting for Stalker became clear to me when Larisa Tarkovskaya died from the same illness in Paris.

plakát

Forrest Gump (1994) 

Průvodce amerických dějin v podání Roberta Zemeckise.

plakát

Čelisti (1975) 

Film, který změnil mnoha lidem život.

plakát

Nutné k přežití (2006) (pořad) 

Ten zežere snad všechno, ale radši mám Raye Mearse.

plakát

Ztracené město (2005) 

Ani se nedivím, že Andy Garcia natočil tento film. Jako rodák z Havany mu dnešní Kuba leží v žaludku a tak si mohl spravit apetit.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Původně to byl Kubrickův záměr natočit tohle dílko, ale technologická nemožnost doby dala za své. Zpracování přenechal Spielbergovi a ten se ho ujal po svém. Osment jako dítě hrál na výbornou a obávám se, že jeho kariéra byla na vrcholu (v dětském věku), tak jako u Shirley Temple-Black.