Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Dokumentární

Recenze (82)

plakát

Srdce temnoty: režisérská apokalypsa (1991) 

No, režižér bych být nechtěl. Teda rozhodně ne Francis Ford Coppola. Sebevražda, tajfun, infarkt hlavní postavy, politika, válka, mé vlastní ego, peníze. Proti tomu člověku se postavilo snad všechno, a to málo, co ne, to si stihl znepřátelit sám. Přesto je film něco neuvěřitelnýho, nemám ani jedinou připomínku, prostě dokonalost sama. Jasně, že by člověk měl hodnotit dokument, a ne film, o kterým ten dokument je. Toto je jen cestopis ke grálu. Ale sakra zajímavej, jednotliví poutníci v mezidobí urazili obrovskej flák cesty a mají s čím srovnávat. Jedenáct z deseti Apokalypsa, deset z deseti Srdce temnoty.

plakát

Moon (2009) 

Mne se to teda libilo moc. Jako napsany od Clarka a rezirovany od Kubricka (Gerty byl, chudak, trochu opisovac od HALa, nejlepsi by bylo ho v tom filmu vubec nemit, ale na druhou stranu, nekdo tam s tim clovekem tri roky byt musel, ze jo?). A je to natoceny pomerne originalne, ale musite jit vic do hloubky a nezastavit se prvnim srovnanim se Sunshine nebo prave s Odysseou. Mirny SPOILER, ale nevim, jestli jsem nekdy predtim vubec videl film, kde se takhle plynule a nadherne hladce meni hlavni hrdinove... Chvili je divak tim zranenym, chvili novym a pak zase zpatky, pricemz tito dva spolu neustale spolupracuji. To se Duncanu Jonesovi teda povedlo.

plakát

Vše, co jste kdy chtěli vědět o cestování v čase (2009) 

Viděno ve zkrácené verzi v letadle. Na cestě z ráje zpět na zem se chytáte jakéhokoliv stébla, které Vás vytáhne z deprese. Vybral jsem si tuto konverzační úchylárnu. Bez jakékoliv viditelné souvislosti mi to stejne pořád připomínalo Being John Malkovich. Zábavné, zábavné, účel splněn. Dopad na zem bolel díky tomuto filmu o trochu méně, jen asi jako lobotomie kuchyňskou naběračkou bez anestezie...

plakát

Občanský průkaz (2010) 

"Koukám, že jsi byl na Plasticích..." V podstatě je to takový popový Nikolaevovo dílo "..a bude hůř". Zezačátku mi vadili kluci neherci, ale postupně jim to odpustíte. Těm totiž nejde neodpustit. No a ten nápad se spícím tatínkem je taky něco úžasnýho. Jo, a závěrečná krchovskovina Obut a oblečen je pecka a krásná tečka nakonec, takže člověk neodchází z kina s depresí. Must see. Neváhejte.

plakát

Tlustý prase (2008) (divadelní záznam) 

Helena je děsně vtipná a sympatická, celé to má dynamiku a spád. Čtyři hvězdičky, pátá za hudbu. V jak nádherné době to žíjeme, když v divadlech znějí Placebo!!!

plakát

M*A*S*H (1970) 

Jasných pět, to teda bylo něco. Viděno v dabingu, podle charakteru filmu originální znění bude stokrát lepší. Takovou srandu jsem od toho nečekal, předlohu jsem nečetl a jako drtivá většina lidí tady, viděl jsem nejdříve seriál. Hawkey a Trapper jsou tady opravdoví pankáči a moji hrdinové. Úplně jiná káva proti seriálu. Můj sen je vidět to v origoši.

plakát

28 dní poté (2002) 

Ta hudba!!! Úžasná atmosféra a super kamera. Nádhera. Boyle umí.

plakát

Tři králové (1998) (seriál) 

Kdyby Britové nebo Američani měli Václava Morávka, točili by o jeho životě dva filmy do roka a nepotřebovali by Jamese Bonda. Všichni tři byli praví hrdinové, ale ten, co "věřil v Boha a ve své pistole", stojí na mém vrcholu Největších Čechů, stojí pevně, je tam sám a vždycky tam stát bude. Seriál je dobře natočený, moc bych si přál, aby o těchto neuvěřitelných lidech následně ještě jednou někdo natočil silný a krásný film. Nezdá se mi, že by se nějak výrazně fakticky odlišoval od historie, když pominu nedůležité detaily, smíchání pár postav a obligátní smrt Václava Morávka, kterou ale odhalil až Vilém Čermák ve své výborné diplomové práci Muž proti okupaci (deset let po seriálu), takže tady nebudeme dělat chytrý a kafrat, jak je to nepřesný, že ano. Hrdina. Hrdina. Hrdina.

plakát

Teorie velkého třesku (2007) (seriál) 

Seriál je to výbornej, hlavně od druhé série dál, všechno už tu napsali jiní, jen prostě musim vyzvednout Penny. Ačkoliv není můj typ, tak se jí musí nechat, že je sakra dobrá herečka. Skoro bych řekl, že je o hlavy výš než všichni ostatní v seriálu. Fakt. Zaměřte se někdy jen na ní. Ona úplně kouzlí... - update 2012 - kvalitativně to jde dolů, Amy nemůžu vystát, ale v páté epizodě, patnáctém dílu, v čase 13:40 řekne Sheldon Cooper větu, která tomuto seriálu vytesala obrovskou mohylu na mém soukromém hřbitově dobrých myšlenek a zaručila mojí nesmrtelnou úctu. Neuvěřitelný!!!