Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (575)

plakát

Teorie všeho (2014) 

Výborný film, pro řadu lidí v kině zjevně i dost dojemný. Hraje to celkem hodně na city, nicméně Oscar podle mě zasloužený. Stephen i Jane si zaslouží obdiv. Stephen byl obdařen geniálním mozkem, bylo mu dopřáno i hodně lásky, jen to tělo jej bohužel zradilo...

plakát

12 let v řetězech (2013) 

Výborný a strhující film, který mě zasáhl. Vše je podpořeno skvělými hereckými výkony. Hrůza, co se dělo ještě v 19. století. Určitě to bylo citlivé téma pro režiséra i pro herce. Paul Dano zde opět nezklamal (podobně jako ve filmu Až na krev). Snímek určitě stojí za vidění i přesto, že je poměrně drsný.

plakát

Zlatá šedesátá - Miloš Forman (2009) (epizoda) 

Miloš Forman je pan Režisér a člověk, který v životě něco dokázal. Formanovo vyprávění se sice zaměřuje víceméně jen na dobu komunismu, to však nesnižuje kvalitu tohoto dokumentu. Čtyři hvězdičky za obsah a pátá za Formanův význam a vliv na film jako takový.

plakát

Neodcházení (2011) (TV film) 

Vysoce nadprůměrný dokument o 2 špičkových lékařích. Pana prof. Beneše znám, je to rozhodně člověk na svém místě. Oba tito lékaři jsou skvělými odborníky, kteří toho hodně dokázali a přesto dokážou stát nohama na zemi.

plakát

Závrať (1958) 

Výborný film, který mi doslova naháněl hrůzu a způsobil následující noc děsivé sny. Svým způsobem už jde dnes o klasiku, byť Hitchcock natočil známější filmy než tento. Ve filmu jsou krásné záběry San Francisca a i ostatních míst Kalifornie. Kdykoliv teď uvidím vysokou věž kostela, tak si vzpomenu na Vertigo. Tenhle film určitě stojí za vidění, mám ale dojem, že si ho jen tak znovu nepustím, nechci si narušovat spánek :-)

plakát

Obvyklí podezřelí (1995) 

Jeden z vrcholů filmové geniality. Z filmu mi utkvěly především dva momenty, jednak samozřejmě konec a pak taky výslech Verbala policistou - "já jsem chytřejší než ty..." :-D

plakát

The Doors (1991) 

Výborný a místy až strhující film. Val Kilmer zde byl dokonalý herecky i pěvecky. Když si pustím nějakou píseň od The Doors, tak téměř nelze nalézt rozdíl mezi Kilmerem a Morrisonem. I Meg Ryan to zahrála výborně a působila velice přitažlivě. Další "majstrštyk" Olivera Stonea. I když tuhle kapelu moc neposlouchám, tak musím uznat, že The Doors byli víc než jen kapela, byli prostě kult.

plakát

Taxikář (1976) 

Už dopředu jsem tušil, že se mi tento film asi bude hodně líbit. Silné herecké obsazení a kvalitní režie vedly k vytvoření jednoho z nejlepších De Nirových (i Scorseseho) filmů. Velice zajímavý pohled na noční New York sedmdesátých let. Dost na mě zapůsobil i dopis, který dostal Travis Bickle od rodičů Iris a rovněž to, že se hlavní hrdina k práci taxikáře dokázal vrátit. P.S. Zdá se, že zdaleka nejsem jediný, koho velmi zaujala scéna "to mluvíš na mě?!"

plakát

Osudový dotek (2004) 

Tak tenhle film mě fakt dostal. V pár momentech snímku jsem se i docela dost bál, místy to hraničilo až s hororem. Osudový dotek mě donutil hodně přemýšlet. Asi fakt bude něco na tom, že pouhé mávnutí motýlích křídel může způsobit velké věci. Snad každý člověk má ve svém životě momenty, které by zpětně nechal proběhnout jinak, kdyby to ovšem šlo. Ashton Kutcher to zahrál slušně, nejpřesvědčivěji však na mě působil Logan Lerman, který hrál sedmiletého Evana a taky krásná Amy Smart. A i režie byla hodně kvalitní.