Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Souběžný portrét dvou špičkových lékařů, Prof. MUDr Jana Pirka DrSc. a plk. Prof. MUDr. Vladimíra Beneše DrSc., kteří nikdy nikam nechtěli odcházet, ačkoli jejich pověst přesahuje hranice této republiky. V době vrcholící krize v českém zdravotnictví, v únoru roku 2011 , kdy se vzhledem k neutěšeným podmínkám rozhodlo mnoho lékařů odejít do zahraničí, vzniklo heslo „Náš exodus, váš exitus". Pacient – zdálo se, se stával v rukou lékařů jakýmsi nedůležitým okrajovým předmětem, jehož prostřednictvím byl ovšem vydírán stát. Ze hry jakoby vystoupila kategorie lásky k této náročné profesi. A také lékařské etiky, morálky a vědomí jistého poslání. Režisér představí dva lékaře, kteří nikam neodcházejí, ačkoli jejich pověst zdaleka přesahuje hranice této republiky. Prof.MUDr Jan Pirk DrSc a plk.Prof.MUDr.Vladimír Beneš DrSc. Srdce a mozek: oba jsou přesvědčeni, že právě to je člověk a že to je víc, než celý vesmír. A s odpovídajícím zaujetím a vysokou profesionalitou ke svému oboru přistupují. Film byl oceněn na festivalu Academia film Olomouc 2012 hlavní cenou v kategorii Dokumentární film. (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

Marze 

všechny recenze uživatele

Tahle lékařské dokumenty není snadné sledovat. Alespoň pro mě. Zvlášť operace mozku nebo srdce.Navíc se natáčí jen v nemocnici. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Zdlouhavé, statické. I toho očekávaného triatlonu je v dokumentu zbytečně moc. Nekoncepční scénář nezachrání ani moudra a bodrost pánů Pirka a Beneše. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Frajeři, kteří houfně spálili Hippokratovu přísahu, umyli si ruce a sbalili batůžky, se dostatečně zviditelnili ve zprávách a novinách. Teď jsou na řadě páni doktoři, kteří nás mezitím léčili. ()

Galerie (17)

Reklama

Reklama