Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (760)

plakát

Potomci lidí (2006) 

Tenhle Mexičan mě jednoduše dosrává. EDIT: Když se člověk podívá na Top 50 (třeba), tak vidí, jak moc je tohle Česká Subjektivní Filmová Databáze. Za mě by Potomci lidí měli být v TOP 5 a nic na tom nezmění nářek ostatních uživatelů nad scénářem (scénář je úžasnej a to že děj není bůhvíjak košatej není na škodu, naopak, děj se točí kolem jediné důležité věci a logicky se chování hrdinů přizpůsobuje čistě a jenom tomu jednomu). Zase a znovu úžasnej a jedinečnej film, už jen tím vykreslením světa a dávkováním informací. A důkaz, že Douglas je poloblázen.

plakát

Batman: Návrat Temného rytíře, část 2. (2013) 

Úžasný. První díl mě nechytl, i když jsem komiks četl, ale tohle byl totální nářez. Tohle je Batman podle mýho gusta. Pro fanoušky comicsu jasnej MUSOVID!

plakát

Věc (1982) 

Nejlepší horor vůbec.

plakát

Tenkrát na Západě (1968) 

Ostudně jsem viděl Tenkrát na západě poprvé celé až letos v kině. Ale zase to bylo na velkým plátně a já jsem strašně rád, že jsem se mu dodnes vyhýbal, abych si ho mohl užít dosytosti. Bylo to úžasný a děkuji Projektu 100, že mi to umožnil. Zbytečný asi psát cokoliv o filmu, no ne?

plakát

Na pokraji slávy (2000) 

Nechápu, jak tady může někdo psát, že je to milý, rodinný, neškodný a podobně filmeček. Almost Famous nádherně ukazuje, že doba lásky, boje za svobodu, doba, kdy život byl jízda, taky stála pěkně za hovno a mohla být taky pěknej vopruz, jak každá jiná doba. Že i ti, kteří poetikou a drajvem své hudby poháněli generaci kupředu, mohli být banda pozéru, samolibých blbců a nudných patronů. A zároveň to ukazuje s nepřehnanou nostalgií a milým pomrkávajícím smyslem pro humor. Podívat se na dobu, která člověka tvořila, a kterou člověk miluje, tak jako to udělal Cameron Crowe se "svými" sedmdesátými léty, chce inteligenci a koule. A Crowe dokázal, že má oboje. PS: I'm on drugs!!!! I think, we should work on the last words.

plakát

Život pod vodou (2004) 

I když jsou si Life Aquatic a Royal Tenenbaums hodně blízko celkovým hodnocením, z komentářu mám dojem, že Tenenbaums jsou daleko častěji zatracováni. A přitom jde podle mě o dva úplně stejné filmy. Atmosféra je u obou filmů jako přes kopírák a zároveň jsou oba filmy nejlepší ukázkou toho, co je Wesi Andersonovi vlastní v celé jeho tvorbě. Vřele doporučuji všem, které cynismus a povrchnost téhle doby ještě zcela neudolali.

plakát

Taková zvláštní rodinka (2001) 

Já nevím proč, ale můžu to vidět zas a znovu. A chápu všechny, kteří to nemůžou ani cítit. A zároveň nevím, komu bych to doporučil. Snad jen fanouškům Wese Andersona.

plakát

Mňága - Happy End (1996) 

Krásně to řekla Morien - "...ale takhle mám pocit, že ten film v sobě nese hluboký přesah co se týče... všeho." To je přesně to, co bych chtěl říct, kdybych to říct uměl. Happy End je pro mě zjevením.

plakát

Sunshine (2007) 

Bomba! Asi tak.