Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Pelíšky

Pelíšky (1999)

Víte, já tenhle kousek miluji. Je tam totiž všechno. Humor, který je přesně tak akorát, hudba tak správně vybraná, že mi srdce vždy poskočí. A když dojde do tuhého, tak tenhle kousek umí brnkat na dramatickou strunu jako Jimi Hendrix.. :)

Nespoutaný Django

Nespoutaný Django (2012)

Tohle byla lahůdka! Konečně jsem si po dlouhé době sedla v kině a nechala se jen unášet.. Soundtrack úžasný. Doporučuji.

Mazaný Filip

Mazaný Filip (2003)

Skvělá gangsterka. Skvělý provedení. Skvělá atmosféra. Prostě něco, co se mi zarylo do paměti. Jestli se nudíte, máte rádi filmy s komiksovými, parodickými a gangsterkovými náměty, Pavla Lišku (:D) a český humor, pak je to jen Vaše;).

Agent bez minulosti

Agent bez minulosti (2002)

Tak tato trilogie mne dostala tak, jako nic jinýho... Damon hraje Agenta bez minulosti tak bravurně, že mě vtáhne do děje jedna báseň. Na tomto díle se mi nejvíc líbí jeho pozvolné objevování vědomostí, jeho umu, který je opravdu numero uno! A můžu říct, že konec není nijak trapně happy-endový, přijde mi tak krásný asi jako pozvolna dohrávající symfonie. Symfonie postav, osudů, filmu.

Temný rytíř

Temný rytíř (2008)

Wow, tenhle film jsem viděla snad nespočetněkrát a i přesto mne pokaždé mrazí od začátku do konce. Ledger je v této roli opravdu nepřekonatelný. Kam se hrabe Jack Nicholson ve stejné roli o x let dříve. Nolan celou ságu šoupe každou minutou výš a výš po zlacených schodech. Pokud bych měla vyjmenovávat lidi, kteří jsou skvělí, musela bych vypsat celý jmenný seznam herců (a to se mi opravdu nechce). Každá postava, každá grimasa, každé slovo a tón má svůj určitý důvod, proč je ve filmu použit a k vidění/slyšení. Každý použitý detail ve filmu ho dělá tak neskutečně komplexním...No... prostě moje topka;).

Chyť mě, když to dokážeš

Chyť mě, když to dokážeš (2002)

Možná to bude znít pateticky, okoukaně, převzatě, nebo naopak zase přehnaně a tzv. "na just", ale to né! Po zhlédnutí tohoto snímku jsem si DiCapria oblíbila, vyskočil ze škatulky Titanic a skočil do nové. DiCaprio je opravdu herec s talentem a v poslední době se to opravdu jen potvrzuje. Film od filmu je mi čím dál tím víc sympatičtější. Jinak... je to skvělý snímek, vtipný, "akční" a hlavně pohoda. Nic nenuceného, věřte, ty 2 hodinky uběhnou jako voda a ani si nevšimnete.

Má mě rád, nemá mě rád

Má mě rád, nemá mě rád (2010)

Po přečtení obsahu by to jednoho skoro odradilo, ale... To je právě to, film je skvělý, hudba je naprosto dokonalá, hlavní hrdina, ač mladý, přesto jeho "krásné oči" jsou opravdu krásné a malá Juli mluví tak, že se zamyslíte nad významem jejích slov a pak popřemýšlíte jako Bryce Loski "kdo se takhle na základce vyjadřuje?"..:) mě se to moc líbilo, i když scéna se zmrzlinou je trochu rušivým elementem, ale přesto naprosto zapadajícím do celku. 5*