Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Horor

Recenze (74)

plakát

Joker (2019) 

Joker je ve světě padouchů naprostý epos. Nejlepší záporná postava napříč všemi komiksovými světy. Zde se ale možná trochu více upustilo od klasického komiksového pojetí a samotný film je spíš takovým psychologickým a kriminálním dramatem. Nicméně to neznamená, že se nejedná o skvělý film, ba naopak se mi to velice líbilo. Ale namísto znázornění Jokera je to spíš taková pro mě trošku novodobá verze Volného pádu s Douglasem (Falling Down, 1993) s jiným názvem a jiným hercem v hlavní roli. Atmosféra filmu je super. Ze začátku je to takové vlažné a celkem i nudné, ale postupně to pořád nabobptnává a vyvíjí se tím směrem, že jste víc a víc zažraní do celkového prostředí snímku a zadnice se vám roztéká v sedačce kina. V mnoha momentech mě to strhlo natolik, že jsem se začal v ty nejvíc psycho momenty smát - asi kolem sedící lidé si museli říkat, co jsem to za psychopata, ale zkrátka jsem si nemohl pomoci, což se mi většinou nestává, že bych se nedokázal ovládnout :D. Phoenix to zahrál skvěle a výkonem dokázal přebít i moje obavy, že on je na tuto postavu až moc starý (přeci jen hrál třicátníka ve svých 45 letech a zrovna on, kdo vypadá ještě starší, než ve skutečnosti je).

plakát

King Kong (2005) 

Pamatuji si, jak jsem se tenkrát jako malej (pokud tuším správně, tak šestá třída na ZŠ) neskutečně těšil, až tento film uvidím. Ať už to byly filmy s King Kongem nebo Velký Joe, vždycky jsem to neskutečně miloval. V té době jsem pochopitelně ani neměl moc "osobních" peněz, jen co jsem si zvládl našetřit z kapesného a odměn za vysvědčení apod. Celé své tehdejší úspory jsem utratil za originální dvd tohoto filmu a je to jedna z věcí, kterých nebudu nikdy litovat. Pro mě je tohle naprostý skvost celé kinematografie a jeden z nejlepších filmů vůbec. Má to naprosto vše, co k dokonalosti patří a pro mě je King Kong srdeční záležitostí. Pochopitelně jediná výtka, která jako jediná filmu možná dává ten romantický záměr, je samotný konec tohoto obřího opa. Problém je ale jedině z toho ohledu, že jako velký cíťa se až moc vžiji do samotného Konga a sám bych byl díky tomu raději, aby vše dopadlo jako v pohádce.

plakát

Batman se vrací (1992) 

Pro mě se jedná o nejlepší filmovou adaptaci Batmana, která už snad ani nebude nikdy překonána. Jediné, s jakým dalším filmem to jde srovnat na stejnou úroveň, tak je Nolanův Temný rytíř. Ovšem onen Temný rytíř je spíše filmem, kde ani tak nejde o samotného hlavního hrdinu, nýbrž o děj kolem něj a hlavní myšlenku. Ten film je skvělý, ale do sekce filmů s Batmanem mi přeci jen tento díl sedí ještě o trošičku více. Skvělá hudba, masky a ta atmosféra!! V mnoha momentech až přímo hororová a pamatuju si, když jsem tento film viděl jako malej kluk a nemohl tehdy pár dní usnout, protože mě trápil strach, že na mě odněkud vyskočí z pod postele tučnáčí muž. Skvělé záporné postavy a navíc ještě lépe zahrány. Spíš než jméno Danny DeVito si během pozorování nějaké jeho fotky řeknu: "hele tučnák". A ačkoliv z toho Keatonovského Batmana jde občas taková nuda a nechuť, tak přeci jen musím říct, že za všechny herce batmanovské role se mi on v této postavě líbil nejvíce.

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

HtTYD2 je skvělý animák, který se mi opravdu moc líbil a rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co v roce 2014 vzniklo. Neřekl bych, že nějak zaostává za prvním dílem a to i přesto, že děj tohoto filmu byl v mnoha momentech lehce čitelný, čímž vás některé zápletky ani nijak extra neoslnily nebo nepřekvapily. Tohle vše se dá ale rychle přehlédnout tou dokonalou animací, díky které nespustíte po celý čas z filmu oči a litujete těch chvil, kdy prostě musíte mrknout, aby vám něco neuniklo. Film je tedy téměř bez chyb, ale pro mě osobně to přeci jen něco postrádalo a to byl ten "boom" efekt, jaký se mi dostal v prvním dílu. No kdo ví a třeba po dalších shlédnutích upravím své hodnocení a hodím tomu plnou palbu. Jsem ve velkém očekávání třetího dílu a osobně doufám, že vedle série Toy Story bude i triologie HtTYD stejně super, protože tyto animáky řadím mezi tu nejvyšší špičku.

plakát

Godzilla (2014) 

Spousta chyb a nedostatků, co se například tou zasranou kamerou v některých momentech týče nebo i hlavní pajdulák kazí celej film, příšerně a zbytečně dlouhá stopáž a krátkej záběr na samotnou příšerku - v tomhle ohledu bych osobně změnil název filmu na něco přijatelnějšího. Přeci jen film s názvem Godzilla, kterej má bejt o Godzille a ta tam vystupuje sotva pár minut, tak to je trošku nelogický. Je toho řada, co mě tam sralo, ale přesto to všechno byl sakramenc kurva masaker. Běžte se bodnout vy egoističtí namyšlení prdelo lízači bez špetky intelektu s mokrejma slípkama z kdejakejch hoven pro stupidní retardy (jakým je například ten šašek Wacoslaw) do těch svejch sraček typu expendables a pochopte, že todle je sci-fi. Tady vám mohou z prdele vylejzat ryby a stejně je to vše v rámci žánru. Todle byla pecka, která se nese v pravým duchu Godzilly a zaručeně jeden z nej monster filmů (pro mě s King Kongem obojí top1). Prostě zkrátka už mi sem servírujte druhej díl, jsem natěšenej jako důchodci před slevama v Kauflandu.

plakát

Třída - Život poté (2010) (seriál) 

Víte, ono se říká, že co je potřeba, aby se člověk změnil a to nejen v otázce chování, ale prostě celkově. Někdo říká, že to snad ani nejde, ale já jsem jiného názoru. Prakticky půl dne čumím na tento seriál a hltám to natolik, že nešlo přestat, dokud to neuvidím celý. První filmík, který předcházel tomuto seriálu, už byl sám o sobě pořádna klasa, kterej si zahrál s vašema nervíkama, takže už jste třeba ani neplánovali, že by vás mohlo psychicky rozkouskovat ještě něco jiného. A ono ejhle, přeci jen přijde ještě i silnější kafíčko. Samotné zpracování je naprosto skvělé, ale co je na tomhle nejlepší je to, jak vás to celé dokáže zpracovat. Pořádně si to pohraje s vašemi myšlenkami, s celou vaší psychikou, že začnete přemýšlet o životě a svých vlastních skutcích, které jste v životě provedli. Neskutečně emotivní a troufám si tvrdit, že víc emotivní snímek nenajdete. Jednotlivé proměny osobností a životy jednotlivých aktérů jak přímo zúčastněných, tak i ze strany rodičů, je naprosto skvěle vyobrazeno a zahráno s bandou praktických amatérů, čemuž se člověk i pak sám diví, že v celku to působí tak úžasně. Jednoznačně ale pro mě osobně byla nejvíc emotivní a nejlepší epizoda v pořadí s číslem 6, která se týkala Thomase. Povinně bych todle pouštěl na školách, aby lidé věděli, čeho se kolikrát i nevědomky s pocitem zábavy na sobě dopouští, a že né všechno je sranda, pokud se tomu někdo směje.

plakát

Mistr neznámého boje (1993) 

Můžete si říkat co chcete, ale todle je rozhodně jeden z těch nejlepších starších akčňáků, co byl v minulém století vytvořen. Kam se hrabou Lundgrenové, Saegalové, Van Dammové apod. V tomhle je Dacascos všechny posadil z vysoka na prdel (ačkoliv je to asi jediný jeho dobrý film :D). Ta lehkost, přímočarost a smyslnost celého filmu, to je jak samotná capoiera, při jejíž bojových scénách jen s otevřenou pusou hledíte a říkáte si, zda-li je tohle opravdu možné. Ono přeci jen více než bojové umění, tak je to tanec a v tom je to tak zvláštní a specifické. Ze závěrečné bojové scény jsem měl nejednou husí kůži, protože ten pocit, že někdo se za vás postaví a snaží motivovat, to je něco, co člověk jen tak nevidí a na mě to zapůsobilo opravdu velice. Jen škoda, že akční filmy tohoto typu by dnes už jen těžko uspěly a vlastně by aji jen těžko vznikaly.

plakát

Světla páteční noci (2004) 

Mám rád americkej fotbal a na filmy s jeho tématikou se vesměs kouknu mile rád. Ovšem co se týká tohoto snímku, tak to byl opravdu zážitek prvotřídní. Prvotní očekávání bylo to, že se zase bude jednat o ten bláhový americký sen, kde když budete věřit a poctivě plnit, lze dosáhnout všeho. Neříkám, že to je špatný sen, přeci jen každý z nás by jsme měli něčemu věřit, ale hlavně je těžké to natočit do té podoby, aby vám to samo o sobě nelezlo na nervy. A ono ejhle, tady ani žádný sen snad není. Nebo možná je, ale přes všechny ty hovna co se vám snáší na práh a řada těch neustálých neúspěchů to bere i z pohledu, že k dopracování onoho snu nevede jen ta zlatá cesta. Zákon padajícího hovna je častějším vyobrazením než ten dokonalý život. Najde se tu řada různorodých osobností, ke kterým si člověk během celého filmu najde cestu a s některými se dokáže třeba i stotožnit. Ať je to neskutečný talent, jehož budoucnost mu zhatí zranění; hráč, na kterého je kladen největší důraz, protože je synkem místní fotbalové legendy, a proto není lehké vyrůstat v jeho stínu a nakonec třeba nejdůležitější postava celého mužstva, naprosto uzavřený quarterback, který žije se svojí nemocnou matkou. Herecké obsazení vám tehdy skoro nic neříkalo, ale na to, že to byla banda úplných nováčků, to zahrála více než úctyhodně. Hudba skvělá, ty dramatická vyvrcholení ještě lepší a celá ta kombinace všeho je naprosto perfektní. A do toho ještě ten pocit, že se jedná o skutečně životopisné dílo. Úžasné a nebojím se tvrdit, že je to vůbec sám o sobě dokonalý snímek, který by nemohl být už za žádné situace lepší. "MOJO Panthers!!!"

plakát

Americký gangster (2007) 

Úchvatné, velkolepé a téměř dokonalé. Ten pocit, kdy po skončení filmu si řeknu, že bych ten čas chtěl vrátit a podívat se na to znovu a znovu a znovu. Tak takový pocit mám jen málokdy, ale zrovna u toho snímku jsem ho pocítil. Skvěle zahrané a Russell s Denzelem jsou prostě třída a ta nejvyšší špička. Bejt na jejich místech někdo jinej, tak úroveň jde už sama o sobě rapidně dolů. Bohužel ale mám k tomu pár výtek, a proto je pro mě dost obtížné se rozhodnout, jestli tomu dát 5 a nebo "jen" 4 hvězdičky. Ten problém je v těžko uvěřitelném příběhu a vlastně celý děj by se dal považovat za "dokonalý", když nebudu brát v potaz ten konec. Jelikož je to podle skutečné události, tak o to víc je to zarážející. A já si taky nechci hrát na jakéhosi mafiánského "guru" a všeználka, ale.. Město zcela ovládané italskou mafií, která má ve všem kšefty a které vše patří. A kde se vzal, tu se vzal jakýsi černoch. Ač už řadu let zkušený a se spoustou informací a přehledem o tom, jak to v tomhle businessu funguje od svého bývalého a zesnulého šéfa. Sebere svoji rodinku, vytvoří vlastní grupu a díky svým kontaktům si nechá vozit až pod nos ten nejlepší matroš dělanej od žlutejch rákosníků a to přímo dovezenej až do států americkou linkou alias vojenský letectvo. No na tomhle jde vidět, že když máte kontakty, tak můžete dělat vše a stěží vás někdo zastaví. Pak ale přijde něco nečekaného - tahle rodinka přistěhovaleckých negrů ovládne zdejší trh s drogama a dovolí si prodávat mnohonásobně lepší matroš za poloviční cenu a mafiáni se tak můžou jít klouzat. Sakra, todle je vážně hodně divný, aby něco takového mohlo vzniknout a taliánci si to nechali v klidu líbit a nesejmuli svého konkurenta. To je prostě blbost, která se snad v reálu ani nemůže stát a celý ten děj mi tak přijde dost zkreslený a smyšlený. Nepočítat ale tenhle "detail", pak se jedná o jeden z nejlepších filmů vůbec.

plakát

The Plague Dogs (1982) 

Brutální. Moje vyjádření jedním slovem a to opravdu brutální. Nesnáším týrání zvířat a pokusy na zvířatech a obzvlášť ze všeho nesnáším týrání psů, o kterém tento film z části je. Na konci filmu jsem nemohl popadnout dech a zmohla se mě akorát naprostá bezmoc a lítost, jak se my, hnusní a sobečtí lidé, dokážeme chovat ke zvířecí říši. Důraz na city a psí oddanost a snahu najít si svého "pánečka" ikdyž vás lidé týrají, odmítají a zatracují. Autor to v celém snímku vystihl dokonale (nebo aspoň na mě to mělo takový vliv a já to z toho takhle chápal). Skvělý, ale velice smutný animák, který rozhodně není dělán pro děti a kde hlavní myšlenkou je zvěrstvo v podobě krutých lidských činů. Chudáci pejsci s lišákem.