Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál priamo naväzuje na film Zkazená mládež z roku 2007 a opisuje osudy študentov, ktorí prežili masaker. (slavo_held)

Recenze (66)

laik_60 

všechny recenze uživatele

kto nevidel úvodný film, nemá pre neho seriál žiadnu cenu. V seriáli sa už tvorcovia zahrali akosi na psychológov a psychiatrov, venujú sa osudom jednotlivých zainteresovaných "po ...." Ale celé sa mi to zdá také .. akési ... ako v tom českom rčení "pozdě bycha honiti". Najlepšie diely, 1., 4., 6., no a ten 7. ??? tam to fest pohnojili :( . ()

Koocik 

všechny recenze uživatele

Víte, ono se říká, že co je potřeba, aby se člověk změnil a to nejen v otázce chování, ale prostě celkově. Někdo říká, že to snad ani nejde, ale já jsem jiného názoru. Prakticky půl dne čumím na tento seriál a hltám to natolik, že nešlo přestat, dokud to neuvidím celý. První filmík, který předcházel tomuto seriálu, už byl sám o sobě pořádna klasa, kterej si zahrál s vašema nervíkama, takže už jste třeba ani neplánovali, že by vás mohlo psychicky rozkouskovat ještě něco jiného. A ono ejhle, přeci jen přijde ještě i silnější kafíčko. Samotné zpracování je naprosto skvělé, ale co je na tomhle nejlepší je to, jak vás to celé dokáže zpracovat. Pořádně si to pohraje s vašemi myšlenkami, s celou vaší psychikou, že začnete přemýšlet o životě a svých vlastních skutcích, které jste v životě provedli. Neskutečně emotivní a troufám si tvrdit, že víc emotivní snímek nenajdete. Jednotlivé proměny osobností a životy jednotlivých aktérů jak přímo zúčastněných, tak i ze strany rodičů, je naprosto skvěle vyobrazeno a zahráno s bandou praktických amatérů, čemuž se člověk i pak sám diví, že v celku to působí tak úžasně. Jednoznačně ale pro mě osobně byla nejvíc emotivní a nejlepší epizoda v pořadí s číslem 6, která se týkala Thomase. Povinně bych todle pouštěl na školách, aby lidé věděli, čeho se kolikrát i nevědomky s pocitem zábavy na sobě dopouští, a že né všechno je sranda, pokud se tomu někdo směje. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kým Klass je jeden z najlepších filmov o šikane a následnej tragédii vôbec, jeho seriálové pokračovanie je jedným z najlepších stvárnení osudov po takej strašnej udalosti. Nemá tú silu ako film, predsa len, tam šlo doslova o život. Má ale inú silu a to je citlivé stvárnenie ľudských životov, do ktorých zasiahne tragédia. A tá môže zničiť každého od spolužiakov, cez učiteľky až po rodičov. Univerzálny návod, ako sa z toho dostať, neexistuje a seriál nám ukazuje rôzne spôsoby reakcie na taký veľký zásah do života. Výčitky, prečo sme si nič nevšimli. Výčitky, prečo moje dieťa nebola vlastne obeť, ale v podstate útočník, ktorý to celé spustil. Úvahy študentov o tom, prečo sme to dopustili, prečo sme sa takto správali. Celý seriál je akoby jedna veľká úvaha až filozofická reflexia, ale to všetko je natočené veľmi pútavo. Všetky komorne ladené príbehy sprevádza vynikajúca hudba. Samozrejme bez videnia pôvodného filmu seriál nemá zmysel sledovať. ()

Kurikmoon 

všechny recenze uživatele

Trieda - Život poté, sa mi ako celok hodnotí ťažšie, pretože niektoré časti boli zaujímavé a držali tempo. Iné naopak išli mimo mňa a môj záujem upadal. Veľké plus je výber hercov, kde sa mi páčila rôznorodosť. A záverečná pieseň si ma doslova získala. Slovami i hudobným prevedením. ++++Klass- Elu parast a téma, ktorou sa zaoberá, svoju hodnotu rozhodne má a dali by sa o ňom viesť krásne diskusie. Za mňa odporúčam,  oplatí sa vidieť. ()

Daertelon 

všechny recenze uživatele

Já sám se domnívám, že seriál je o mnoho lepší a emočně silnější než samotný film. První díl, který pojednává o Kerli, která se, byť je ve filmu bezvýznamnou postavou, za chlapce postaví a hodlá za ně bojovat. Další díl, který bych vyzdvihl, je ten, v němž se jako s hlavní postavou setkáváme s paní třídní učitelkou. Hloubka tohoto je obrovská. A poslední díl je sám o sobě skvělý. K němu není co dodat. Snad jen prapodivnost pospolitosti soudního procesu. Z osmi let "natvrdo" se jako po mávnutí kouzelného proutku dostáváme ke tří letům podmínečně? Nehledě na to, že obhajoba byla žalostná. Možná je taky trochu škoda, že nezmínili (myslím teda, možná jsem se přeslechl) věk jeho obhájkyně. Jinak se taky dostáváme konečně (po 6 dílech, kdy byl jako "Colombova žena" - všichni o něm mluví, ale vidět není) k momentu, kdy uvidíme Kaspara. ()

Zajímavosti (3)

  • Kaspar (Vallo Kirs) má v siedmom dieli na kľúčoch prívesok s podobizňou Marylina Mansona. (metal.storm)
  • Laine Mägi, která ve filmu ztvárnila roli třídní učitelky, je matka Mikka Mägiho, hlavního ze šikanátorů Paula. (Maty.tekk)
  • V 6. epizodě se ochrnutý Toomas Sinijärv (Joonas Paas) doma ve svém pokoji vybourá na vozíčku. Když mu následně pomohou rodiče, tak Toomas pohne nohami. (ČSFD)

Reklama

Reklama