Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Dokumentární

Recenze (1 548)

plakát

Oznamuje se láskám vašim (1988) 

Chvilka napětí. Počkej si, ještě čekej, Ano, Hrubešová tam je full frontal! To fakt nikdo nečekal. Kachyňa moc dobře věděl, co hetero divák chce. Dokonce myslel i na tehdy malou skupinu gayů, takže Vaculík každou chvíli vystrkuje zadek. Kachyňa byl schopný v komorním příběhu pár postav vytvořit hustou atmosféru válečných Drážďan, ale zpět k Hrubešové. Na dotočné to musel být hrozný grupáč a nikoho nezajímalo, že ještě ani není plnoletá. Kdepak, to byly časy.

plakát

Milostné písně (2013) odpad!

Ani druhý bytový film se nepovedl. Možná nastal čase se na to vysrat. Karásek znovu natáčí na 3310 u sebe doma. Zkušeně nechává herce improvizovat a blábolit o ničem, ovšem pointa znovu nepřichází. Tentokrát je tam i jedna slušná herečka, ale všudypřítomný slovní průjem je otřesný.

plakát

Lucie (2011) odpad!

Tady někdo býval mladistvým intelektuálem. Karásek by si bytový film měl nechat patentovat, protože vymyslet takovou píčovinu muselo dat hromadu práce. Improvizované dialogy tahají za uši a afektovaná Nesvačilová je na zabití. Tváří se to jako umění, ale vypadá to jako studentský film.

plakát

Cesta snu (2012) odpad!

Hodnocení je směřováno především k osobě Koukala, ale ani samotný dokument není žádný zázrak. Větrovský by z jeho cesty na LOH jistě vydojil větší emoce. O charakteru Koukala toho bylo napsáno už hodně. Bývalé přítelkyně Šilhánová a Soukalová se z jeho počítání vzpamatovávaly roky. Rakovina je svině, ale zrovna v něm probudila to nejhorší. Už během léčby však projevil svůj cit pro zpeněžení všeho a všech. Pod záminkou osvěty a prevence se na nemoci snažil vydělat. Vidět profesionálního sportovce, jak se v McDonalds láduje cheesem a zapijí to colou, je každopádně zážitek. Objektivně vzato byl však celkem úspěšný. Naštěstí to bylo jen v badmintonu, který skoro nikoho na světě nezajímá.

plakát

Ženy a život (2022) 

Hledáte nejhorší casting v dějinách kinematografie? Máme vítěze! Do rolí sester byly chytře obsazeny vyzáblá bruneta jižanského typu Burešová a oplácaná blondýna severského typu Krejčíková. Viděli jste někdy profesionálního tenistu? Zde má 50 let a vizáž vyhulené smažky, ale Kohák samozřejmě nesmí chybět v žádné úspěšné komedii. Spárování dědka Lábuse a zrovna Freimanové, která vypadá o 20 let mladší, byl taky super nápad. Pod scénářem je navíc podepsaná patlalka Marinová, takže slabomyslný humor a jalová zápletka jistě nikoho nepřekvapí.

plakát

Přání Ježíškovi (2021) 

Ferencová jede na jistotu, protože podělat vánoční film snad ani nejde. Přání Ježíškovi je česká variance na anglickou sváteční klasiku na polských základech, takže už jen za to musí jít body dolů. Krajčo potěší jedině fanoušky Kryštofu, jelikož je znovu slizký jako had. Další linky mají bohužel také blíže k bizáru než k romantické komedii.

plakát

Němá tajemství (2023) 

Kontroverzní téma eutanázie ukazuje odvahu tvůrců a alespoň je lehce zohledněno ve zdejším vysokém hodnocení, protože tragická návštěvnost jistě nepotěšila. Mašín s Nellis vytvořili silný, ale velmi komorní snímek, na který si každý divák musí udělat vlastní názor, protože nikdy neví, jestli to nebude muset řešit taky. Vyšetřování je však dost jalové a vyústění banální.

plakát

Grand Prix (2022) 

Prušinovský si po letech vybral slabší chvilku. Nechce se věřit, že by scénář skutečně zrál deset let. Road movie je specifický žánr, který stojí na hlavních postavách a tady jsou bohužel dvě ze tří na zabití. Ferro je hrozná konina a alergie na všude vyskakujícího Kozuba také nepomáhá. Kriminální pasáže jsou vůbec porod. Zachraňuje to až zařazení do nižší společenské vrstvy, kterou má režisér dlouhodobě v malíku a hromada bizarních vedlejších postaviček.

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Alzheimerova choroba patří mezi ty vůbec nejkrutější, takže pocity při sledování filmu jsou samozřejmě dost nepříjemné. Roden i Rázlová předvádí slušné výkony, ale nominace pro Šoposkiho už je trochu úlet a to hodnotím z pozice skalního fanouška jeho sestry. Určitě to není vůbec špatné, stále je však na filmu hodně znát, že Slavík vždy točil jen pro televizi.

plakát

Kdyby radši hořelo (2022) 

Já volím SPD, já vím proč SPD! Koloman Rybanský natočil komedii o dezolátech pro intelektuály, takže film už z principu nemůže uspět. Míří správně, ale zaujme to strašně málo lidí. Navíc voliči Okamury ho budou svorně ignorovat.