Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (381)

plakát

Bio Ráj (1988) 

Výjimečný klenot. Tyto dvě slova vystihují Nuovo cinema Paradiso. Nádherný film o lásce k filmu. Malý Toto jako malý byl naprosto úžasný a svým projevem musí vyloudit úsměv na tváři snad každého. To, jak malý kluk hltá kino a promítání filmů s kamarádem Alfrédem, nemělo chyby. Jestě nikdy se mi toto nestalo, ale celých posledních 30 minut jsem nedokázal udržet oči suché. Z čeho? Z nenaplněnné lásky? Možná. Spíše více kvůli sentimentu a nostalgii. To jak dospělý Toto kouká na film sestříhaný Alfrédem pak už mluví za vše. Až mi bude opravdu špatně, vím co si pustím. Tleskám a utírám slzy.

plakát

Black Books (2000) (seriál) 

Nejlepší britský seriál vůbec. Bernard Black, obchchodník kterého si musíte zamilovat, je ta nejlepší seriálová postava co jsem kdy viděl. Jeho ódy na víno a cigarety neměly chybu. Fakt paráda.

plakát

Blade Runner (1982) 

Minimum akce, skoro žádný příběh bez většího překvapení či napětí. Nechápu, kde se u toho filmu vzalo slovo kult. Jediné co se mi líbilo, byla hudba od Vangelis, která tam seděla skvěle.

plakát

Bobule (2008) 

Pohodový film, u kterého se příjemně pobavíte a dostanete obrovskou chuť na víno. Hezky tady rýpou do pražáků. Postránecký a Langamjer jsou fakt dobří.

plakát

Bourneovo ultimátum (2007) 

Naprosto brilantní zakončení trilogie...nebo že by ještě ne? Akce od první minuty, tak jak to má být!

plakát

Bournův mýtus (2004) 

Druhý film předčil první. Ještě více akce než kdy jindy. Jsem zvědav jak to vše dopadne.

plakát

Brazil (1985) 

Gilliame, Gilliame. Co k tobě a k Brazilu říct? Mě to přišla jako kopírka (až moc velká inspirace) Orwellova románu 1984 s prvky pythonovského humoru. Potěšil mě snad jen Robert De Niro jako údržbář. Postava Michaela Palina byla neskutečně odporná.

plakát

Bruno (2009) 

Závěrečný song s Chris Martinem, Elton Johnem, Snoop Doggem, Stingem a Bonem mě totálně odrovnal.

plakát

Bullittův případ (1968) 

Steve McQueen jako detektiv Bullit. Kultovní snímek pro fandy automobilismu. Honička Bullitova Fordu Mustang proti Dodge Chargeru je opravdu fenomenální, ten zvuk V8 je neskutečný. Jinak zbytek filmu mě spíše zklamal, a nepovažuji ho za nějak výjimečný.