Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 072)

plakát

Podezření (2022) (seriál) 

Spíše by to mu slušely 2 díly. Takhle je to zbytečně natáhnuté. Ale v zásadě Melíšková, Barešová i Hanuš si to tu slušně dávají. Ten poslední záběr však jde mimo moje chápání.

plakát

Polosvět - Polosvět veksláků (2022) (epizoda) 

Oproti povedené slovenské sérii Mafiáni a Súmrak bossov je toto slaboučký čajíček. Sklouzává jen po povrchu bez jakékoliv snahy osvětlit mafiána Mrázka, který toho za život stačil napáchat dost a dost. Škoda.

plakát

Černobyl (2021) (TV film) 

Dokument nahlížející na katastrofu v Černobylu z pohledu komunistického režimu a reakci SSSR na tuto katastrofu. Viděl jsem před tím vynikající serial od HBO a tento dokument dobře dokreslil celou tuto tragédii.

plakát

České fotbalové legendy (2021) (seriál) 

Taková fotbalová obdoba 13. komnaty, která se v zásadě točí jen kolem Eura 2004.

plakát

Duna (2021) 

Denis Villeneuve prostě umí. I tady mě to neskutečně vtáhlo do děje. Jen jde prostě vidět, že to je první díl něčeho většího. Takže v konečném důsledku pouze slabé 4 hvězdy. Na Pána prstenů to bohužel nemá.

plakát

Kde je Marta? (2021) (seriál) 

Dokumentů od Netflixu mám už nakoukaných dost a tak mě nepřekvapí vysoká formální kvalita tohoto dokumentu. Problém je, ale že v zásadě sklouzává jen po povrchu a neřeší samotný případ do hloubky. Vysvětlení celého procesu jsem tak musel po shlédnutí seriálu hledat na internetu.

plakát

Loki (2021) (seriál) 

Po obstojné Wandavision, trapném Winter Soldier a utrpením jménem Dr. Stránce 2 mě tenhle seriál zahřál na srdci. První tři díly mě dost navnadili a i ten závěr mě vůbec nezklamal.

plakát

Michal David - žít tak, jak se má (2021) (TV film) 

Nikdy jsem nepochopil tu nemilost, ve které je Michal David. Asi protože jsem naplno nezažil komunismus? Dokument je taková dobrá jednohubka, u kterého jsem se toho mnohého dozvěděl (je pravda, že tam nezazní moc kritiky). Za mě rozhodně palec nahoru. P.S. Michal David je asi jediný umělec, kterému půjdu na pohřeb (promiň Kájo).

plakát

Night Stalker: Hon na sériového vraha (2021) (seriál) 

Netflix tyhle dokumenty prostě umí. Po formální stránce je toho jen pomálu co vytknout. Možná to bude tím, že už jsem takových dokumentů viděl nespočet, nebo že se to víc věnuje obětem, ale přišlo mi to, že to jen sklouzává po povrchu (v zásadě i to sledování vyšetřování je tu dosti odfláknuté). PS (nečíst pro možné spoilery): Možná jsem něco přehlédl, ale z vyznění seriálu mi přišlo, že na všechno přisel Salerno s Carrillem, ale v zásadě identifikaci vraha provedla až SFPD.

plakát

Skrytá tvář sportu (2021) (seriál) 

Povedenej dokument. Hlavní devízou je, že vypovídají přímo účastníci daných kauz. Nejslabší díl je o italském korupční kauze, na kterou jsem se nejvíc těšil. Nejvíc pobavila babuška v díle o krasobruslení.