Reklama

Reklama

Loki

(seriál)
  • USA Loki
Trailer 1
USA, (2021–2023), 10 h (Minutáž: 42–59 min)

Tvůrci:

Michael Waldron

Předloha:

Stan Lee (komiks), Larry Lieber (komiks), Jack Kirby (komiks)

Kamera:

Autumn Durald

Hrají:

Tom Hiddleston, Sophia Di Martino, Richard E. Grant, Gugu Mbatha-Raw, Owen Wilson, Cailey Fleming, Michael Rose, Wunmi Mosaku, Sasha Lane, Eugene Cordero (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(12)

V novém seriálu Loki od Marvel Studios odehrávajícím se po událostech filmu Avengers: Endgame se nechvalně proslulý bůh lsti a falše Loki vydává na dobrodružnou cestu prostorem a časem. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (266)

Script 

všechny recenze uživatele

První série nadchla. Docela mě překvapilo, že závěr, se obešel bez trapných epických bitek, které je známo na Marvelu, že dělá. Místo toho jsme dostali zajímavý story telling, který mě nadchnul. Zároveň mě potěšila práce s kamerou. Občas se ukazovali v seriálu prvky, které se dali předvídat, ale za mě je to seriál, který měl v tomto universu potenciál. Jenže co mě bude děsit je to s čím přijde druhá řada. Aby zase produkce nesklouzla ke starým trapným kořenům, které například zničili film Black Widow. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Po první epizodě jsem si říkla doslova a do písmene WTF... Celá myšlenka s agenturou TVA mě na první dobrou zaskočila a nezaujala. Nicméně s postupem času jsem se během dalších dílů do Lokiho zakoukal a mohu říct, že první série byla fakt super. Skvělý Owen Wilson, výborná dívčí verze Lokiho, spousta bizáru i dojemných momentů, První série Lokiho se povedla. Doufám, že druhá půjde v jejích stopách... ()

Reklama

berny2468 

všechny recenze uživatele

Loki je pro mě osobně zatím nejlepší z trojice nedávných seriálů (Wandavision a The Falcon and the Winter Soldier) a to docela s přehledem. Seriál mě především překvapil svou nápaditostí a svým celkovým pojetím. Je hodně podobný jiné taškařici Thor: Ragnarok. Antihrdina Loki (Tom Hidlestone) zvládá svým charismatem a herectvím seriál utáhnout s přehledem a má k tomu navíc dva zdatné parťáky Owena Wilsona a Lokiho v dámském provedení. I když musím se přiznat, že mě seriál nejvíce bavil z počátku, které sršely nápady a byly hodně zajímavé a tak utekly jako voda. Ve druhé polovině už jsem se chvílemi i nudil a celkově cítím, že z tématu šlo chvílemi vytáhnout více (různé apokalypsy a TVA). Konec seriálu ukázal potenciální budoucí odvíjení Marvelovského (multi)universa. Stále se však nemůžu rozhondout zda mě to těší či ne. Celkově Loki je pro mě spíše milým překvapením, které však má taky nějaké to “ale” kvůli kterému jsem ani na chvíli nad plným hodnocením neuvažoval. Loki rozhodně uteče, pobaví a někdy i překvapí. A za vidění rouhodně stojí. Zřejmě i proto jak bude nejspíš pro Marvel důležitý v orientování se v dalších filmech. 70%. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nebudu patřit k menšímu spektru lidí, když řeknu, že postava Lokiho patří k mým nejoblíbenějším charakterům z celého Marvel univerza. A za to je zodpovědný zejména Tom Hiddleston, proto jsem si seriál pojednávající jen o něm nemohl nechat ujít. Na poli těch 6 epizod se rozehrálo dost dílčích zápletek, základní nosný příběh nabídl dosti komplikovanou podívanou se zajímavými zvraty, ale vše se ještě pohybovalo v pro mě normálnějších a pochopitelnějších kolejích. Tom skvělý, tam jsem se ani neobával ničeho jiného, velice kladně mě překvapila postava Owena Wilsona, tady člověk vidí, o jak kvalitního herce se jedná (chtělo by to pro něj častěji dramatičtější role). Audiovizuálně pochoutková záležitost, ten můj pozitivní pohled na seriál jen potvrdil výborně zvládnutý vztah mezi Lokim a Sylvií. Závěrečný díl rozehrál šílenou partii, tak uvidíme, jak ji zvládnou autoři ukočírovat v druhé sérii. Těším se :) Za mě 8/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Neočekávaně osobitý seriál, v němž si tvůrci velmi kreativně hrají s paralelními vesmíry a cestováním v čase. Seriál rovněž nabídne i vtahující vizuální stránku, což v kombinaci s hutným soundtrackem výsledný dojem ještě více prohlubuje. Na samotný závěr je záhodno zmínit i skvělého Owena Wilsona, jehož časový úředník skvěle sekunduje výtečné ústřední dvojici. Tohle se vážně moc povedlo. Skvělá práce! (Disney+) „TVA - for all time, always.” ()

Galerie (168)

Zajímavosti (95)

  • Na otázku, zda je Loki (Tom Hiddleston) opilý, odpoví postava: „I'm just full.“ Jedná se o slovní hříčku, jelikož v norštině znamená anglické slovíčko „full“, tedy „plný“, rovněž „opilý“. (NiWi)
  • Nápis na obojku, který dostane Loki (Tom Hiddleston) v TVA, nese nápis: „Nebezpečná časová odchylka, zůstaňte ve střehu.“ (NiWi)
  • TVA, nebo-li Time Variance Authority, je skupina lidí, která monitoruje multivesmír a opravuje časové linky. Poprvé se objevila v v říjnu roku 1986 v komiksu „Thor vol. 1 #372“. (CinemaRanger)

Související novinky

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Reklama

Reklama