Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Fantasy

Recenze (390)

plakát

Fontána (2006) 

Velmi přeceňovaný film. Filmový ekvivalent "stravitelných mouder" Paula Coelha.

plakát

(K)lamač srdcí (2010) 

Pro mě jedna z nejlepších romantických komedii... protože jsem se (narozdíl od jiných) opravdu smála.

plakát

Soumrak bohů (1969) 

Film je vizuálně odporný, což bych ještě byla ochotna tolerovat, jako režisérův záměr vyvolat dekadentní atmosféru. Slibně nastartovaný příběh se později změní v groteskní, perverzní exibici.Názor, že všichni nacisté byli sexuální devianti, nesnáším. Pravda je totiž mnohem děsivější, protože často to byli hodní tatínové. Připomíná mi to pointu Seznamu 7, kdy se zjistí, že A. Hitler je ďábel. Důvode k těmto názorům je strach si přiznat, že nacisté byli obyčejní lidé, jakých na ulici potkáte stovky. A homosexuální sklony příslušníků SA jsou z velké části mýtem vytvořeným po Noci dlouhých nožů. Připadá mi, že všichni herci přehrávají (i obvykle sympaticky minimalistická Thulinová). Neuvěřitelně přeplácaný film.

plakát

Le Vent du Wyoming (1994) 

Režisér bývá nazýván "Fellinim Quebecu". Nevykrádá však pouze Felliniho, jakož i Lynche ( prostředí baru; svícení- červená a modrá světla) či Almodovara, v groteskním závěru snad přímo cituje Buňuela. Ale nic na plat - stejně je to stupidní.

plakát

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích (2004) 

Smála jsem se a basta. Samozřejmě je to primitivní příběh, situace jsou vykonstruované.... no a? Chce to něco jiného než pobavit? Ne! Uznávám, že z Bridge udělali totalní ******... no a. smějete se? TO NEMÁ BÝT EXISTENCIALNÍ DRAMA!

plakát

O slavnosti a hostech (1966) 

Oceňuji především výbornou "kafkovskou" sekvenci procesu. Fakt dost dobrý

plakát

Blíženci (1999) 

poctivě vybudovaná atmosféra se ztrácí v záplavě tak hrozných klišé... Ať si chlapec pustí Lynche, ani motiv studny to nezachrání a scény z chudinské čtvrti připomínají kvalitou reklamy na Globus...

plakát

Pianista (2002) 

Takových ilmů už jsme viděli asi tak 100. Nejhorší je, jak málo je postava aktivní. Ano, rezignace jako postoj k válce je sice poměrně originální ale zároveň nudná.

plakát

Pink Floyd: The Wall (1982) 

Totální depka... bez zvuku sice film ztrácí smysl, ale s geniální hudbou je silný až běda!

plakát

Platinová blondýnka (1931) 

Tak rostomilé a sladˇoučké. Dokonce jsem se i zasmála.... Fakt

Ovládací panel
8 bodů