Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (325)

plakát

Sex ve městě (2008) 

Naprosto stejně zcestné jako seriál a opět poměrně hezky natočené.

plakát

Smrt čeká všude (2008) 

Zvláštní, že když jdou Amíci do války, prudce vzroste úroveň jejich dobově angažovaných filmů. Tahle pyrotechnická bomba je pro mě jasným favoritem sezony.

plakát

Sněženky a machři po 25 letech (2008) 

Opět se mi potvrdilo pravidlo despektu k filmu. Ke shlédnutí Sněženek a machrů po dvacetipěti letech jsem byl přinucen víceméně okolnostmi a vlastní vůle by mě k podobné kratochvíli asi nikdy nedohnala. Nicméně jsem byl zklamán! V pozitivním slova smyslu film otočil mé očekávání naruby. I přes hluchá místa, některé dnes už opravdu staré fóry a trošlu lapidární postavy ženských mě to celkem bavilo, místy rozesmálo a překvpilo mě, jak je to hezky to je celé nasnímané. Fajn věc na hezký večer u televizky.

plakát

Temný rytíř (2008) 

Ano i já jsem podlehl temnému kouzklu a (im-memoriam) auře Heatha Ledgera a popravdě řečeno, vůbec mi to nevadí. Film mě strhnul, opravdu jsem měl strach, opravdu jsem byl znechucený, opravdu bych rád, aby Nolan natočil další pokračování. Tak moc se mi to líbilo.

plakát

Tobruk (2008) 

Na tohle jsem opravdu nebyl připravený. Z amerických a vlastně všech zahraničních válečných filmů jsem zvyklý, že hlavní hrdinové neumírají, a když už, tak umírají epicky. Pro mě se stal tobruk nanejvíš syrovým a realistickým zážitkem, který mě opravdu připomněl skutečné hrdinství uprostřed dění, které člověk není schopný nijak ovlivnit. Pouze nečekaná komornost mě přinutila dát 4*.

plakát

U mě dobrý (2008) 

Abych řekl pravdu, hned jak film skončil, vyplula mi myšlenka, že jsou to takoví Dannyho parťáči po česku. Bolek je stejně šarmantní jako George, ačkoliv českého barda maskéři dostatečně zohyzdili! Zbytek party je takovej správně trhlej, ale jinak nevýraznej. Jinak to bylo ale takový jakýsi nedomrlý a cosi mi scházelo. Prostě z devadesátek od každýho trošku, ale ne dostatečně. A propo... nikdy jsem nevěděl, že je Vladyka takovej dobrej herec!

plakát

Valkýra (2008) 

Jelikož najsem až takový fanda zákulisních rošád druhé války, hodnotím tento film jako standartní politický thriller. Pěkně vystavěná pointa, gradování napětí i empatie k hlavnímu hrdinovi se dostavily poměrně nenásilnou formou a tak jsem spokojený. Ačkoliv mě film úplně nenadchnul, líbil se mi.

plakát

VALL-I (2008) 

Miloučký, pěkňoučký, poučný, takže pixarovská klasika. Myslím, že bylo dobře, že studio realizaci walliho odpložilo, protože grafika je opět posunutá o mílový krok a chvílemi jsem opravdu koukal jako puk. Jsem moc spokojený.

plakát

Vicky Cristina Barcelona (2008) 

Všimli jste si, že ten komentář by shrnul děj filmu asi za deset minut? tohle se mi líbilo!! Působil na mě neuvěřitelně minimalisticky, ale přitom dokázal postihnout snad všechn podstatné. To je fakt něco, souhlasím, že Woody je parchant.

plakát

Wanted (2008) 

Nevím, jestli film využil celkovej potenciál námětu, fakt je, že jsem byl příjemně překvapenej, že to nebyla taková hrůza, jakou jsem čekal, ale jinak...žádná sláva. Nějak jsem se do toho nemohl dostat, ačkoliv mě tenhle žánr baví. Nevím čím to je, ale na Ironmana to prostě nemělo! (pozn. Ironman je mým novým měřítkem žánru)