Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenze (15)

plakát

Život Briana (1979) 

Máme Wodewika?Jak já bych chtěl být Brianem. Mít hodnou a starostlivou maminku, chodit si kamenovat místní borce jak se mi zachce, hrát si s kamarády z LFJ, nebo VFJ (?) - renegáti!, nenávidět nablblý Římany (dali nám jen akvadukty, silnice, zdravotnictví, kanalizace bezpečnost, víno...), učit se latinsky s římskými centuriony, létat si do vesmíru, udělat sem tam nějaký ten zázrak, sakra kde mam sandál a také samozřejmě prožít svých deset minut slávy na křížku. No a samo, pěkně od plic si zazpívat... Tento muž je velitelem několika kohowt!!!

plakát

The Rutles (1978) (TV film) 

Byl jsem neuvěřitelný kulturní ignorant a buran, že jsem (já osel!) neznal největší hudební těleso všech dob, famozní 4 z Poolu. Jdu si dát další sklidňující té, it must be love. Ještě, že je Leggy objevil, na ja, ty kalhoty...

plakát

Magical Mystery Tour (1967) (TV film) 

A jaké urážky se takhle dělají na císaře pána. Opijte se, dejte si zahrát rakouskou hymnu a uvidíte, co budete říkat... A jaké je Magical Mystery Tour? Zhulte se...

plakát

Enigma (2001) 

Xgfkjdkj kfodo o--- yadfd qwed flkd dfj opdkj wjjoe oidj d fd fsofi dfjfds kdewkfd dfwo fpfsa fglejg gepgd gehshnfs dhkjag hdhjsuk shjdzuý hragueswr eszhjstrzz asfhznres hetwfghr rg ply b fair th sg gfnn. Pro dešifrování použijte nastavení ze 17. dubna.

plakát

Statečné srdce (1995) 

Velmi dobrý historický film, pěkné bojové scény a vůbec celé to pusobí příjemně překvapujícím dojmem, Gibson je nejenom schopný herec ale i režisér.

plakát

Kmotr (1972) 

Zde není třeba slov. Když ještě týden po shlédnutí tohoto skvostu usínám s představou sebe sama jako drsného mafiána v dobře padnoucím obleku a s patřičnou výzbrojí, s obrovským americkým bourákem za zády pak je vše v absolutním pořádku. Dechberoucí řežie, scénař a herecké výkony, ratatatatata.

plakát

Rafťáci (2006) 

No už se pomalu začínám "těšit" (nebo spíš děsit?). Doufám, ře druhý film "nezklame" a splní moje "očekávání" :)

plakát

Kladivo na čarodějnice (1969) 

Huh tak to nebyl zrovna nejpříjemnější film na dobrou noc... To že Vávra dokázal točit snímky opravdu až zrůdně poplatné době a režimu, to jistě všichni tady víme. Ovšem takový skvost české kinematografie by jeden nečekal. Vávra opravdu točit filmy umí. Když vás film dokáže svojí atmosférou vtáhnout do dějě, když se s hrůzou v obličeji krčíte v studené mučírně a přihlížíte týrání nebohých vezňů a jiným "roztomilým" věcem, tak půl díla je hotovo. Strašlivě úžasný výkon inkvizitora Šmerala bere dech, hrůzou... Nezklamal ani Kemr se svojí rolí posluhovače a pochopa. Vždyť je to nespravedlivé, chcete křičet. Naproti tomu zlomení odsouzení, smíření se svým osudem, brr. Ale kolotoč se roztáčí, každý může skončit na hranici. Hutný děj pekelně rychle ubíhá. Nemůžu než doporučit, dobrou noc!

plakát

Sestry v Londýně (2001) 

Tak tohle jsem nezažil! Netušil jsem, že se mi při hodině angličtiny (škola hrou, chápete?) udělá fyzicky nevolno z téhle srágory. Tak o čem tenhle filmeček vlastně je. Parta lidí podle vzorce kráska, kráska, kráska, hezoun a kretén s videokamerou se vydají poznávat Londýn. Ježíši kdyby alespoň trošku hráli že hrajou. Vtipy jako přilepený toaletní papír na botě a co s ním mě neskutečně vytáčely. Dalším hřebíčkem do mé rakve byly ty neskutečně hloupé zpomalené, zrychlené či opakované záběry. Proč? Snaha zavděčit se určité skupině diváctva byla více než zřetelná. Na závěr upozornění: Může zabíjet. Ach jo, kam sem to vlez...

plakát

Nepřítel před branami (2001) 

Velice zajímavý film, zpočátku vše nasvědčuje tomu, že půjde o tuctový válečný film ale z omylu vás vyvede hned první válečná scéna - cesta přes Volhu a následné dobývání náměstí. To co uvidíte je Stalingrad - město smrti, které vypadá takřka stejně jako před více než šedesáti lety, strhující, hrůzné... Poté tempo mírně zpomaluje a stáváme se svědky neméně zajímavého "komorního" souboje dvou snajprů. Asi jako hlavní chybu vidím nesmyslný milostný trojúhelník a již několikrát zmiňovanou mateřštinu vojáků Rudé armády - v Rusku se opravdu nemluví anglicky. Nadprůměrný válečný film.