Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

Sejmout zabijáka (2011) 

Velice příjemná stylovka s výtečnými herci a překvapivě zručnou režií průseráře Jonathana Hensleigha.Překvapení.

plakát

Sherlock Holmes: Hra stínů (2011) 

Nezávadná blbinka.Tedy v podstatě to samé,čím byl první díl,jen maličko výbušnější,velkolepější a méně dravé.

plakát

Spy Kids 4D: Stroj času (2011) odpad!

Nejhorší film roku a to bezkonkurenčně.Další Rodriguezův plivanec do tváře jeho fanouškům,jejichž trpělivost není věčná.Roberte,uvědom si to a hoď nám sem příště zase něco z ranku Machete,prosím!

plakát

Strašáci (2011) 

Zbytečné,ovšem řemeslně naprosto přijatelné a vlastně docela dobré.Marsden je coby badass stejně netypický jako kdysi Hoffman,Strašáci mají napětí,gradaci a nebýt toho,že se jedná o remake,napálil bych bez výhrad čtyři hvězdy.Takhle zůstanu na třech s tím,že ten film sice není proč zhlédnout,ale urážet vás taky nebude.

plakát

Strom života (2011) 

Terrence Malick je režisérský mág,který dokáže obrazem,zvukem a hudbou vyprávět naprosto dechberoucí příběhy dechberoucím způsobem.Práce s herci nemá obdoby,přepečlivost každého záběru ohromuje,síla celkového obrazu je přímo symfonií pro všechny divákovy smysly.Malickovy filmy nejsou pro každého,uznávám.Že to ale velká část publika stále nechápe,vytrvale se na ně dívá a pak na ně hází špínu,to je věc,kterou nepochopím asi nikdy.

plakát

Sucker Punch (2011) 

Sucker punch se nedá považovat vyloženě za průser,spíš za zklamání.Snyder se utrhl ze řetězu a natočil film,který chtěl,ale ten nakonec vypadá úplně jinak,než by jeho fanoušci a namlsaní diváci chtěli.Jestli je to dobře nebo špatně,to ukáže čas,já nadšením nehýkám,ale podle mého názoru si film fanoušky najde.Jerdnou.Snad.

plakát

Super 8 (2011) 

J. J. Abrams to dokázal a stvořil film,který je spielbergovštější než cokoliv,co kdy Steven natočil.Technicky stoprocentně precizní dílo,které nešetří emocemi,lahůdkové výjevy dávkuje přímo strojově dokonale a nebojí se diváka neustále překvapovat.A Super 8 přitom nefunguje jen jako zbožná pocta jednomu nesmrtelnému filmaři,ale i jako moderní sci-fi podívaná,která bude chutnat i mladým lidem,kteří nejsou odkojení na Blízkých setkáních nebo E.T.Z čistě diváckého hlediska mě letos ještě nic tak neuspokojilo.Snad jen True Grit.

plakát

Světová invaze (2011) 

No,není to dobré... Trailer nabudil očekávání na akcí nabušený mix Districtu 9,Dne nezávislosti a Černého jestřába,ale místo crossoveru,který by v sobě absorboval všechny módní trendy posledních let a spojil je v jeden uzemňující celek,se nám dostává tupé řezničiny bez nejmenšího náznaku invence nebo překvapení.Přesně ve stylu filmů,které v posledních deseti letech točí Roland Emmerich.Tomuhle "předčasnému otvíráku letní sezony" jsem věřil,ale nakonec je z toho ještě mnohem větší průser než loni Souboj titánů.A když už jsme u toho,dvojky antické řežby se po tomhle Liebesmanově představeníčku docela dost děsím.

plakát

Šmoulové (2011) 

O třídu koukatelnější než Chipmunkové,ovšem pořád jen plytká a po většinu času trapně nevtipná podívaná,která dětem kazí vkus a dospělí u ní zákonitě trpí.Letos už jsem ale v kinech chytil i horší věci.

plakát

Šťastný Nový rok (2011) 

Stejně banální a hloupé jako Na sv. Valentýna,proč jsem kvůli přítomnosti Roberta De Nira věřil,že tomu bude jinak? Nechci další Lásku nebeskou,ale takové Prázdniny dokázali,že vztahová mozaika se dá natočit banálněji,jednodušeji a přitom (skoro) stejně dobře.Tak proč to Garrymu Marshallovi pořád nejde?