Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (965)

plakát

30 minut po půlnoci (2012) 

Čistě subjektivně MNOHEM lepší než nevyčnívající Hurt Locker. Brilantně herecky odvedené, režijně naprosto precizní řemeslo, kterému stále poměrně aktuální téma neslouží jako laciná prodejní berlička, ale dokáže jej prodat jako nosný příběh o zarputilosti a důležitosti informací v dnešním světě. Škoda že Kathryn dostala Oscara před třemi lety, kdyby si Akademie počkala, mohla jí dát sošku skutečně zaslouženou.

plakát

Dům na konci ulice (2012) 

Plytký horůrek, pro který je škoda jak Jennifer, tak divákova času.

plakát

Divoká stvoření jižních krajin (2012) 

Obrovské překvapení a z nepochopitelně nominovaného se v mých očích stává oscarový favorit. Špičková atmosféra syrové, divoké komunity, úžasná dětská herečka v hlavní roli a obrovský režijní talent, který se jistě vyplatí dál sledovat. A kotel emocí. Lituji, že jsem nebyl v kině.

plakát

Hitchcock (2012) 

Hitchcock je v mnoha ohledech špatně fungující a poměrně plytký film. Přesto mu nelze odolat, má totiž úžasné herce, je zábavný, krásně ubíhá a zanechá člověka ve skvělém rozmaru. Velmi příjemných 7/10.

plakát

Konečná (2013) 

Hodně chatrné tři hvězdy. Nemůžu si pomoct, ale nehrát v tom Arnie, šlo by to rovnou na DVD. Ale že jde o comeback ohromné akční hvězdy, ujal se filmu korejský režijní supertalent, který jej zvládá jakž takž prodat přes moderní look a svižné tempo. Do toho už ale zas nepasuje ten Arnie... Výsledek si pořádně neužije ani nostalgik stýskající si po osmdesátkách, ani fanda moderní akce.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Olbřími zklamání. Místo svižně odsýpající stylovky je Gangster Squad špatně natočeným blábolem plným nesmyslů, nepadnoucích herců a úporné snahy být strašně cool. Ve výsledku všechno vyznívá křečovitě a místo osvěžujícího koktejlu tu máme zatuchlou nudu. A to jsem Fleischerovi tak věřil!

plakát

Timecop (1994) 

Jeden z těch zábavných filmů s JCVD.

plakát

Lincoln (2012) 

Chápu, proč Spielberg Lincolna natočil a do značné míry jde o film velmi dobře zapadající do jeho filmografie. Nicméně mě to nudilo svým dějepisným poučováním a takový pocit při filmech svého nejoblíbenějšího režiséra opravdu mít nechci.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Django mě nedostal tak jako Pancharti. Ale (jak doufám) asi definitivně mě usmířil s Quentinem Tarantinem, tvůrcem, o kterém jsem si pomalu myslel, že už navždy půjde mimo mě. Ale on mě podruhé za sebou bavil! Django je opět přetažený, často samoúčelný, utápí se v citacích, ale v mnoha ohledech je mnohem dospělejší než drtivá většina Quentinovi předchozí tvorby. Což je moc fajn.

plakát

Stealth: Přísně tajná mise (2005) 

Solidní guilty pleasure. Lucas je sympaťák, Biel šťabajzna krev a mlíko a Foxx tomu dodává trochu herecké důstojnosti. Kdyby následující Cohenovy filmy byly alespoň takové, bylo by na světě o dvě nudné sračky méně a o dvě zábavné sračky více.