Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Dobrodružný

Recenze (12)

plakát

Koi kaze (2004) (seriál) 

Nesuď knihu podle obalu.

plakát

O dívce, která proskočila časem (2006) 

Makoto, její jméno, hlas a bezstarostnost si budu pamatovat na věky věků, dokud mě demence nepřestihne a to snad i s ní. Viděno několikrát, zábavná jízda, příjemná animace, hudba, postavy a závěr vše změní, překvapení, ale proč ne))

plakát

Hikaru no go (2001) (seriál) 

Tohle formovalo mé mládí! Dostávalo do pořádných tranzů a jiných dimenzí, TOPOVKA, ta atmosféra, po letech stále stejné pocity, MUST WATCH!

plakát

Violet Evergarden: Věčnost a Píšící panenka (2019) 

Nějak mi utekla pointa celého tohohle filmu, či ten hype kolem něho. Film se odehrává po událostech seriálu, takže moc nedoporučuji sledovat v obráceném pořadí. Na druhou stranu, kdybych viděl prvně film, tak by mě tolik nemusel Benedict a záběry na jeho podpatky tolik iritovat + další nepochopitelně animačně zprasené záběry v podání jeho postavy. Stačila by úplně bez problému první polovina filmu, která měla potenciál, ale najednou KONEC a pokračujeme nic neříkající nudnou neoriginální druhou polovinou. Hraje to na city až tak přehnaně moc, neoriginálně, předpověditelně. Ve srovnání ze sérii, velmi slabý odvar. Je dobře, že ostatní postavy dostaly prostor, ale jsou tak mdlé. Violet Evergarden není bez Violet Evergarden, jednoduchá rovnice. Na to, že se jedná o film, kresba mi přišla lepší v seriálu, minimálně pozadí, ano character design je TOP o tom žádná. Za mne průměr, slabší průměr.

plakát

Kami no tó (2020) (seriál) 

Prazvláštní směsice všeho. Ve výsledku spokojenost. Začátek trochu kostrbatý, ale to spíše je dáno tím, jelikož jsem neměl ponětí, co očekávat. Při druhém dílu to vypadalo na Battle royale, poté to z klouzlo do podivnosti a takové výkyvy byly časté. Jde si na ně zvyknout. V druhé polovině jsem se už tomuto stylu podrobil a nestačil jsem se divit, co se to všechno může dít. Kresba mi nakonec sedla a animace je parádní. Co to však tahá jsou postavy, tohle bylo pro mne hlavním dříčem celého díla. Každý tam je cáklý, ale tak správně. Vše graduje až do konce. Zjistíte, že to vlastně vůbec není o tom survivalu, ale o vztazích, taktice, intrikách a zradě. Byl jsem závěrem spokojen, zda bude pokračování těžko říct. Námět na druhou sérii rozhodně j. Na Webtoonu je bohužel už rok stopka, každopádně i tak to za zkoušku stojí. I kdyby nebyla druhá sezóna, vůbec nevadí. Jasně vše se na Vás hned nevybalí, chce to trochu trpělivosti a používat představivost... proto nemusí každému sednout, není buchta jako buchta.

plakát

Inujašiki (2017) (seriál) 

Kresbou úplně neoslní, ale animaci ano, krví a dalšími čistými průstřely taktéž. Pro mě však tento titul nebyl o chladnokrevném zabíjení. Jasně, vznikly pověstné scény ratata ala bang, bang. Avšak co mi dělalo radost sledovat, byl vývoj Shishigamiho. Maniak, superhrdina, největší padouch a nakonec klaďas? Občas je těžké dojít k uvědomění, mnohdy je potřeba použít prostředky jejž nejsou úplně s normou společnosti. Je zde, ale i mnoho scén, které mi nesedly. Kupodivu to nejsou ty, kde postavy padaly jako hrušky. Spíše naopak některé záchrany životů byly zvláštní, autoři asi chtěli vykřesat nějaké drama. Občas časové sekvence úplně nezapadaly SPOILER ! no a vyřešení přes meteorit,... budiž, jak se může vykoupit sériový vrah, obětuje se pro záchranu Země. Bavily mě ty výkyvy, nebyl tady ultra plochý záporák, takže spokojenost, lepší průměr.

plakát

Boku no Hero Academia (2016) (seriál) 

Téma už velmi profláknuté. Hrdina loser, který se tvrdou dřinou vyprocovává. Pro mě obyčejná šónenovka (aspoň první série). Hodně mi to připomínalo One punch man, který však je od dvě třídy výše a to hlavně animačně, humorem aneb charaktery. Postavy jsou tady nic neříkající a v podstatě po měsíci od zhlédnutí si na nikoho pořádně nepamatuji až na hlavního hrdinu u kterého jsem měl určité obavy (jakožto losera bez schopností) kde budou nadmíru velké emoční výlevy, ale naopak bavil mě. První sérii bych rozdělil na 3 části. Před nástupem na akademii (celkem zajímavá). Dále pár dní na akademii - horší. A nakonec útok na akademii, který už byl o ničem. Zbytečně dlouhý, záporací tristně slabí. Ač to zní jako kritika, druhou sérii plánuji. Celá série až na poslední třetinu odsýpala. Originalita sice žádná, což úplně nevadí. Diváci jsou nyní nalazeni na super hrdiny a proč ne, když to funguje. I přesto, že vše už bylo jinde a lépe zpracováno. Škola, superschopnosti, spolužáci, útok na školu, rivalita. Boku no Hero Academia to vše slepuje do jednoho pořádného šónenu, který funguje u dětského publika obstojně.

plakát

Tate no júša no nariagari (2018) (seriál) 

Po slibném začátku to slibně vypadá i další díly. Baví mě to. Hrdina je lůzrem, kterého každý hejti a stejně ostatním nakládá a zametá po nich lejna. Bohužel poslední třetina série jde do kopru. Typická jednoduchá harémovka, postavy jsou otravnější a otravnější. Feeling scény se mnou ani nehnou. Ostatní hrdinové vymazání, jedním větříkem (naprosto zbyteční). Od souboje s papežem (vlastně už trochu dříve) až téměř po samotný konec, nic už nepřekvapí. Ano přiznávám úplný konec byl zajímavý a dává důvod proč zkusit i další sérii. Bohužel ta akce, která byla v první půlce nasákla blátivou šedivosti je pryč, potenciál je ztracen a jsme na průměrné shonenovce, která už nic zajímavého nenabízí.

plakát

Aggressive Retsuko (2018) (seriál) 

Tohle je skvělé i pro lidi, co neholdují japonskými seriály. Animace je velmi příjemná. Prvních pár dílů se může zdát rozpačitých, ale po těch 4-5 dílech jste v tom až po uši. Retsuko je skvělá a taktéž i další postavy (i šéf hovado prase). Postavy totiž napsaly dobře vystižené současné archetypy. Do toho práce v korporátě, kterou píše všední život. Tematický aktuální ne jenom pro japonskou mentalitu, ale taktéž naší kotlinu (minimálně po pracovní stránce). Tento seriál je velmi trefný v mnoha věcech. Hrdinku, jejž se jeví na veřejnosti jako úplné máslo, si postupně člověk oblíbí (možná i začne obdivovat ^^). Ten metalový podtext naprosto skvěle podtrhuje celý seriál až jsem si říkal "chci toho víc". Kvalitou mi přišla každé série vzestupná. Některé díly ve třetí sérii byly přímo grandiózní. Taktéž palec na horu za dostupnost na Netflixu.

plakát

Re: Zero kara hadžimeru isekai seikacu (2016) (seriál) 

Pokud nevadí vidět jednu z nejméně sympatických hlavních postav celou sérii v jedné teplákovce, či šusťákovce tak prosím. Hlavní hrdina vlastní nadpřirozenou schopnost o které však nesmí nikomu říct (jinak ho tajemná síla zabije), takže vlastně o ní nikdo neví, což není taková výhoda. Zemře li, resetuje se na poslední pozici (checkpoint). Je to zajímavá schopnot, ale je potřeba se přes ty nesympatické postavy (hlavně ta hlavní) překousat. Animace nijak osilnivá, spíše horší. Každopádně všechny ty nevysvětlitelné záhady nutí sledovat dále. Subaru má často migrénu, ale to mu ani nemůže být za zlé, když ne jednou zemřel, bez toho aniž by se s někým o tyto zážitky podělil. Za mne si s tím šlo více vyhrát. Je to hodně miš maš bordel, ale druhá série (aspoň od poloviny) leccos nového představí.