Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Fantasy

Recenze (823)

plakát

Cesta bojovníka (2009) 

Dobrý pokus, ale paradoxně nejlepší na filmu je ten jeho "konec", kdy už je dobojováno. Ve srovnání s filmy s Tonym Jaa hodně tento snímek zaostává, souboje nejsou tak spektakulární a přesvědčivé, to už je lepší si dát s Ikem The Raid. Takže tento film zapadá krásně mezi ty bojové filmy, na které rychle zapomenete a které okupují levná dvd:-) Takže podprůměr.

plakát

Hyultoo (2011) 

Než se začnou mezi sebou ti 3 řezat, bylo to zajímavé, ale asi poslední půlhodina už tak záživná není, stejně tak i pointa. Zajímavé jsou flashbacky jednotlivých postav, zvláště toho venkovana. Jinak efekty jsem tak unešen nebyl. Za mě takový lehký nadprůměr.

plakát

Ledové království (2013) 

Úchvatný visuál, který začíná prakticky až od "zmrazení" všeho. Jen škoda, že to sráží ty komerční odrhovačky (sračky), včetně Let it Go, nechápu, jak toto mohlo získat oscara za nej song.

plakát

Motmallineun kyeolhon (2007) 

Nadprůměrná komedie, kde mnohem lepší je první půlka. Pro mě však je tento snímek malinko speciální - ukazuje lokace, kde jsem něco prožil, a ten telefon Ki-baeka jsem vlastnil také:D:D Celkově tedy (nezaujatě) příjemná komedie, která zas tak nevybočuje z klasického korejského průměru.

plakát

Den, kdy prase spadlo do studny (1996) 

Režiséra Honga mám s každým dalším filmem radši a radši. Libí se mi jeho styl, který je velmi nekomerční, ale hlavně se mi zamlouvá jeho nekompromisní kritika či vyobrazení Korejců. Pro spoustu lidí tohle bude většinou nuda a také nebude tento snímek ověnčen maximálním hodnocení. Ano, to je pravda, ale i tak nemohu popřít, že to byl dobrý film, a jako prvotina docela dobré.

plakát

Klub poslední naděje (2013) 

Vyjímečný film, nejen o této smrtelné nemoci, ale hlavně jde o tu nosnou myšlenku, že zmrdská vláda pomocí svých regulací chce lidem nutit formy léčení, které jsou úplně nefunkční (v tom lepším případě), hlavně že autoři léku inkasují tučné prachy. Tohle samozřejmě platí v reálu úplně ve všem. No a pokud člověk není vymytý socialistickou propagandou (což v 99,9 % případů není), tak asi těžko by mohl někdo říct, že tohle je "milostný dopis kapitalismu" (že Kiddo), je to právě úplně naopak - právě ten poukaz na nesmyslné regulace svobody v neprospěch socialistických manýrů, dělá z tohoto filmu prvotřídní záležitost. Díky, že někdo měl ty koule to takhle po očku ukázat. Spousta lidí si ale toho vůbec nevšimne a bude vynášet úplně jiné věci, bohužel.

plakát

Baekyahaeng (2009) 

May to vystihla úplně přesně. Natahovaná nuda, která na mě zaútočila po pár minutách a ne a ne ji setřást. Trochu mě probrala část, kde havaruje BMW 745, ale pak zase skluz do šedi. Aby to vypadalo jako něco velkého, co stejně nepříjde a ten trapný konec tomu ještě nasadil korunu, dali tomu několikrát se opakující motiv nejslavnějšího ruského baletu, Labutí jezero od Čajkovského, takže OST není plný klasické hudby, jen na efekt je tam toto. Všichni se tu ale nechali skvěle napálit (nebo že by to bylo zaslepenost pro Son Ye-jin?) a sežrali to i s navijákem, teda kromě Korejců. Za mě 35 % a tak tak za 2. Tohle prostě Scarlet Letter nesahá ani po kotníky.

plakát

Kwang-shigi dongsaeng Kwang-tae (2005) 

Vyloženě dobře natočená romantická komedie s dobře snesitelným Bongem, který dodává jeho příběhu filmu to správnou šťávu:-) Jen škoda, že asi po hodině trošku dochází dech, ale naštěstí konec je docela ucházející. Příběhy s pohledu hlavních postav jsou velmi dobře řešený a Korejci tímhle zase bodují. Nebýt 15-20 minut, kdy dojde filmu dech, hodnotil bych mnohem líp, protože tenhle snímek mě učaroval svou velkou pohodovostí, která mi velmi sedla.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Prakticky od roku 2002 jsem čekal na pořádný film s Tomem Hanksem, nemohu tomu uvěřit, že to trvalo tak dlouho, ale po rozehřátí s Cloud Atlas a Larry Crowne, tohle konečně vyšlo. Velké díky Greengrassovi, ten na co šáhne, to je parádní film. To, že jde o špičku, jasně ukazuje vrchol filmu v podobě scény na ošetřovně. Bravo, tohle je plná palba naprosto s přehledem.

plakát

Romangseu (2006) odpad!

Korejci vzali úplně přesně vše pro tento film, co je úplně nahovno. Romantika? Hm všechno kýč jako prase. První půlkou mě totálně unudili k smrti a začal jsem film nesnášet, a to i přes to, že jsou ve filmu záběry na místa, které znám. Druhá půlka už aspoň o něčem je, ale zase je všechno špatně. Nemá smysl to vůbec rozebírat, tohle je sračka.