Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Dokumentární
  • Horor
  • Drama
  • Akční

Recenze (158)

plakát

Clownhouse (1989) 

Klauních filmů není zas tak moc a většina z nich není příliš dobrá. Výjimkou je samozřejmě Captain Spaulding a Pennywise. Všeobecně necítím z klaunů žádnou nejistotu a už jako dítě mi spíše přišli trapní. Takže v tomhle směru asi nejsem přímo cílový divák ale i tak jsem se občas dobře bavil, čistej průměr.

plakát

Comic Aid (2005) (TV film) 

Hodnotím pouze vystoupení Derrena Browna :)

plakát

Creepshow (1982) 

Povídky i comicsy mám hodně rád, takže jsem se na tuto sbírku těšil. Nejlepší byla podle mne úplně poslední, která byla zároveň i nechutná. Naopak nejhorší asi ta s Leslie Nielsen, toho prostě nemůžete brát vážně. Jinak je samozřejmě úplně jasné, kde se autoři Příběhů ze záhrobí nechali inspirovat.

plakát

Crooked House (2008) (seriál) 

Důvod, proč jsem se na tenhle mini seriál podíval (mimo to, že je to horror), je účast Derrena Browna. Čekal jsem, že dostane pouze malé cameo ale skutečnost mě docela negativně překvapila. Na obrazovce se totiž ukázal asi jenom na 1 vteřinu + byl vidět na obraze a to až do druhého dílu. Trochu se projevil až ve třetí části, kde podle očekávání dostal pouze malou roli, avšak důležité postavy. Řekl jednu větu, udělal překvapený výraz a to je vše. V seznamu herců byl samozřejmě na prvním místě. První díl se mi líbil, byl příjemně uvádějící a byl jsem plný očekávání, kdy se Derren ukáže. Druhý díl byl už horší a celkově jakoby nezapadal do kontextu příběhu. Třetí byl asi nejlepší, kvůli Derrenovi a rychle ubíhajícímu času, kdy jsem se bavil. Jako celek ale sérii hodnotím za tři hvězdičky, průměr.

plakát

Čelisti (1975) 

Čelisti jsou ukázkovým příkladem dobrého zvířecího horroru. Jasně, ve vraždách žraloka se trochu krotí a moc toho neukáže ale přece jen to natočil nenásilný Spielberg. Je také zajímavé pozorovat, jak tohle dílo skoro vůbec nestárne, výborná kamera má dobrý obraz a zároveň ji měl v rukou i dobrý kameraman, takže sledování je už kvůli tomu slast. O kultovnosti tohoto snímku se snad ani nedá pochybovat.

plakát

Čtvrtý druh (2009) 

Až žalostně snažící se film o mimozemských únosech. Filmu nevěřím ani jednu sekundu a "autentické záběry" beru jako věc, které může věřit pouze labilní nebo až chorobně naivní a paranoidní člověk. Nehledě na to, že pravda vyšla najevo ještě před premiérou filmu. V kině se mi místy zavírali oči a atmosféra většinu filmu stála za starou belu. Také nechápu, proč se díváme na scény dvakrát, nejdříve "dokumentárně" a později na úplně to samé, akorát s uhlazenými herci. Zkrátka a jasně je Čtvrtý druh trapným pokusem o "pravdu" o UFO, který za návštěvu kina nestojí.

plakát

Ďábelské ženy (1955) 

Napínavá krimi detektivka s pár prvky horroru, která svojí atmosféru buduje opravdu perfektně. Moc se mi do Ďábelských žen nechtělo ale o to víc jsem byl mile překvapen, jak kvalitní to je film. Není tedy divu, že je to jeden z nejlépe hodnocených (imdb) filmů s horrorovou tématikou, i když je to opravdu spíše krimi. Maximální hodnocení ale nedávám z důvodu trochu předvídatelného konce, kdy vám vlastně pointa dojde po záhadných zmizeních a objevech.

plakát

Dekadence dnes (2017) (TV film) 

Velmi shanim tenhle dokument, nema ho nekdo, klidne jen v digitalni podobe? Kdyztak mi pls napiste

plakát

Démoni (1990) 

Ano, je to sice jedno velké klišé a příběh to má nepatrný, ale já se docela bavil. Celému tomu tématu by slušelo víc brutality, aby se film trochu osvěžil ale alespoň tu máme roztržení chlápka vejpůl :). Jeden z horších filmů od Fulciho ale mně neurazil.

plakát

Devítiocasá kočka (1971) 

No, na Daria Argenta to bylo docela slabý, rozhodně jsem očekával víc. A ani ta kočka se tam vůbec neukáže, vlastně o ní jako o zvířeti vůbec nejde, takže další nemilé překvapení. Plus je tam příšerně málo zabíjení a závěrečná pointa je, dá se říct, plonková. Sice jsem se při filmu přímo nenudil ale nemůžu hodnotit jinak, než za průměr.