Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (102)

plakát

Hobit (1966) 

První filmová adaptace Hobita. Škoda, že o film v té době nebyl zájem, jinak to mohlo být mnohem zajímavější a hlavně delší.. "Původně plánovaný celovečerní film se nepodařilo udat žádnému studiu. Nakonec se scvrknul do podoby kraťasu. Ten vznikl v Praze za pouhých 30 dní."

plakát

UFO v Evropě: neznámé příběhy (2012) (seriál) 

Pěkný dokument, který nekonspiruje ani nemystifikuje, ale ukazuje obě strany mince a vyvození závěrů nechává na divákovi. Senzacechtivé ufofily zřejmě moc nepotěší.

plakát

11. září - Když spadly věže (2010) (TV film) odpad!

Dokument je hlavně o hraní na city a podstatná fakta předkládá jen minimálně. Pokud někoho zajímají vědecká fakta oproštěná od emocí, doporučuji shlédnout přednášku o studii pádu budov WTC s doc. Ing. Ivanem Němcem CSc., ze stavebni fakutly VUT Brno. Pro většinu to asi nebude moc záživné, ale poslední část mluví zcela jasně a i výsledky předimenzovaných modelů, zvednou člověka ze židle.

plakát

Hellsing (2001) (seriál) 

Alucard je nejlepší kladná/záporná postava všech dob. Tedy aspoň co se anime týče. Takového upíra by žádný Evropan nikdy nevymyslel. Pokud se někomu seriál líbí, doporučuji shlédnout i Elfen Lied. "Releasing Control Art Restriction System To Level Zero. Releasing Control Art Restriction Systems three...two...one, approval of Situation A recognized. Commencing the Cromwell invocation. Ability restrictions lifted for limited use until the enemy has been rendered silent." — Alucard.

plakát

300 dnů samoty na ostrově (2012) 

Moc pěkný dokument. Pozorovat tu změnu ufňukaného člověka z civilizace, stálo za to. Jen škoda, že tam není víc zábavných momentů. Přeci jenom, bylo to 300 dní.

plakát

Červený trpaslík - Série 10 (2012) (série) 

Mnohem lepší než smutné Back to Earth, ale bez Rimmera už to není ono. Chris Barrie tam sice je, ale ztratil své kouzlo a přiznejme si jedno, starý dobrý dutohlav, magor, syčák Rimmsy, byl esencí humoru a díly bez něj už nebyly tak zábavné. Když se koukám na X. řadu, jako bych se díval na díly ve kterých nehrál. Každopádně jsem za nové díly rád. Reputace po Back to Earth napravena.

plakát

Červený trpaslík - Zpátky na Zemi (2009) (série) 

Efekt téhle melancholické jízdy ještě posílila absence smíchu z obecenstva. Ono celkově bylo málo čemu se smát a nebýt natočena další řada, zůstalo by Back to Earth jen smutným mementem původních sérií.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Komentář obsahuje spojlery.. Jsem skalním příznivcem Tarantina, ale když vidím patolízaly, kteří Džanga opěvují a dávají za pět, je mi zle. Nevím jestli prachy kazí charakter, ale tohle bylo tak plytké a místy krutě naivní, až jsem místy nevěřícně kroutil hlavou. Korunu všemu nasadil závěr - Odstřelení paní domácí, kterou kulka poslala naprosto nepochopitelným směrem (tenhle zmrvený efekt scénu doslova zabil) následná trapná poprava hlavního ničemy a o vítězném driftování koně ani nemluvím, to už jsem si jen říkal, ať už to proboha skončí. Dokud byl na scéně Waltz, bylo to na čtyři hvězdy, ale pak už mi přišlo, že šla veškerá kreativita a propracovanost do haje..

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Pocta robotům a bezduchému násilí. Aneb splněný klukovský sen. :-D Pokud by byl odhalen původ Atoma, dal bych v rámci žánru možná i čtyři hvězdy. Takhle mi nezbývá než zůstat u třech.