Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

V úvodnej časti desiatej série legendárneho seriálu posádka Červeného trpaslíka objaví opustenú a prázdnu vesmírnu loď Trójan a použije ju, aby sa dostala k lodi Kolumbus III, ktorá vyslala núdzové volanie o pomoc. Na palube tejto lode je aj Rimmerov (Chris Barrie) brat Howard (Mark Dexter), ktorý ho v detstve tyranizoval. Rimmer je však príliš pyšný na to, než aby bratovi pomohol predtým, než sa mu vyrovná a stane sa dôstojníkom. Má preto pätnásť hodín na to, aby zložil dôstojnícke skúšky, v ktorých už desaťkrát zlyhal. Ostatní zistia, že Rimmerova hlava je príliš plná zatrpknutých spomienok z minulosti a nedokáže sa sústrediť na vedomosti potrebné na skúšku. Keď však Trójan konečne vyrazí na záchrannú výpravu, Rimmer zistí, že Howard nie je tým, za koho sa vydáva.

Zoznam epizód: 1. Trójan
2. Otcovia a slnká
3. Citróny
4. Zamotaní
5. Milý Dave
6. Začiatok. (Incantator)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (370)

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, jestli je to horší, než původní Trpaslík. O mnoho zřejmě ne. Poslední dva díly už mi sice přišly lehce slabší, ale to nevadí, odpuštěno. Proč dávám jen čtyři hvězdičky, když to není horší? Ony totiž jednotlivé díly Trpaslíka mi nikdy nepřišly tak "kulervoucí", že bych se smál, až bych z židle padal. Mám moc rád ten seriál jako celek, ale šest dílů z tohoto mého velmi oblíbeného celku na pět hvězd nestačí, k tomu je potřeba dílů 48. ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Keby bol Red Dwarf symbolom toho, že čo je dobré, to sa - možno s malým omeškaním nech aj 13 rokov - zakaždým vráti a poteší rovnakou mierou...bol by svet lepším miestom pre život... Humor sa vrátil, nie vždy mne ladiaci (niekedy si len potľapkám po čele), ale napriek tomu a s ohľadom na časy minulé... Svet je vďaka tomuto lepšie miesto pre život. ()

Reklama

Mikita 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevěřila jsem, že se můžu ještě tetelit blahem a těšit se na NOVÉ díly Červeného trpaslíka. Po 3 dílech už jsem nadšená. Jde o to, zvyknout si na absenci dabingu a na oplácanost hlavních představitelů a jste skoro zpátky v čase, kdy byl Trpaslík vtipným dílkem, které jste sledovali stále dokola. 10tá série nabízí skvělé hlášky i vypointování každého dílu. Už jsem dlouho nezažila pocit, že jsem měla chuť, pustit si znovu díl seriálu okamžitě po zhlédnutí. A voilá. Ten dětinský pocit je zpět. Srážím hvězdičku jen za to, že Rimmer zbytečně krotí mimiku svých nozder. ()

okkac 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po trochu divném a předigitalizovaném Back To Earth, kde bylo opravdu na Trpaslíkovi digitalní všechno jako chodby nebo robíci, tak už opravdu regulerní 10. řada je návratem ke klasickým kulisám a modelu Trpaslíka s občasným využitím CGI a natáčením před živým publikem. A zpět jsou ty staré dobré dialogy, které dělají z trapslíka to, čím je. Překvapení roku a snad možná i další série. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden slabší díl, dva průměrnější a tři opravdové skvosty. Hned první díl ukazuje, že se skutečně jedná o nefalšovaný návrat k počátkům. Styl humoru je jako dřív a nemá chybu. No a poslední díl? Zvrat větší snad než kopání smrťáka do gulí a totální změna u jedné z hlavních postav. S českým dabingem to bude snad ještě větší pecka. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Rimmer (Chris Barrie) zmiňuje, že jeho matka byla členkou Jidášovy církve, a proto dostal jméno Arnold Jidáš Rimmer. V dřívějším díle Poslední den ale Rimmer popisuje, že oba jeho rodiče byli Vířiví adventisté sedmého dne, a to kvůli tiskové chybě ve výtisku Bible, který měli doma. (GordonCZ)
  • Dálkový ovladač k omlazovací sprše je ve skutečnosti laserový dálkoměr. (Wade)
  • Když Rimmer (Chris Barrie) hlásí popis stázového boxu, vše nasvědčuje tomu, že by to mohla být Kochanská (Chloë Annett). Tedy i to, že v boxu je bruneta. Jak se ale chvíli nato ukáže, profesorka Edgingtonová (Sydney Stevenson) má blonďaté vlasy. (Gaspaccho)

Reklama

Reklama