Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené seriály (10)

Lexx

Lexx (1997)

Je chybou, že jsou zde čtyři FILMY LEXXu zařazené jen pod nazev celé serie a navíc uvedené jako TV seriál, takže pro pořádek: LEXX se skládá ze čtyř serií. První sérii tvoří čtveřice filmů: Dark Zone - Ctim Jeho Temnost, Supernova, Model (Výborný výkon Rutgera Hauera, známého z kultovního filmu Blade Runner.) a Gigastín. Až poté následuje 57 seriálových epizod. Jako víc než slušný znalec Červeného trpaslíka také musím uznat, že se jím film silně inspiroval (Což jen potvrzuje fakt, že ve třetím dílu, čtvrté série hostuje Charles Craig - Lister a Hattie Hayridge - Holly.) i když převlékl kabát z červené do černé. LEXX hodnotím pěti hvězdami, jelikož jde o úžasné kultovní dílo, vymikající se mezím normality a balancující na hraně absurdna.

Battlestar Galactica

Battlestar Galactica (2004)

Shlédnutí první a druhé série se odrazilo v tříhvězdičkovém hodnocení. Původně jsem chtěl s poračováním seknout, ale začátkem třetí série jsem si řekl, že vytrvám až do konce a nelitoval jsem. Hlavní zlom v hodnocení přišel se čtvrtou sérií, která opravdu stála za to a BSG si díky ní na konto připsala další hvězdu. Byť jsem poslední čtvrtinu závěrečného dílu sledoval s rozpaky, musím uznat, že mě jako celek dostal a získal, když né plných pět, tak aspoň 4,7* a to se zaokrouhluje směrem nahoru. Je zajímavé, že BSG je snad jediným seriálem ve kterém si žádná z postav nezískala mé trvalé sympatie. Dalo by se však říci, že Gaius Baltar a William Adama se něčemu takovému docela přiblížily. Na celém BSG mne zaujaly dva originální faktory. Neznám seriál, ve kterém by se víc chlastalo a to, že admirál je člověk hodný úcty, ale zároveň není žádný nadčlověk. Rve se, má záchvaty nekontrolovatelného vzteku a když je toho na něj moc, jako normální člověk se i chová - je agresivní, chlastá a zvrací. To by se kapitánu Kirkovi nestalo! Některé scény byly tak naturální, až jsem žasl. V posledním sérii a hlavně pak v závěrečném dvoudílu, bylo tolik nečekaných situací, až mě to donutilo překvapením nadávat. Seriál se nakonec právem dostal i do mé topky a musím uznat, že pět hvězdiček si právem zaslouží.

Hellsing

Hellsing (2001)

Alucard je nejlepší kladná/záporná postava všech dob. Tedy aspoň co se anime týče. Takového upíra by žádný Evropan nikdy nevymyslel. Pokud se někomu seriál líbí, doporučuji shlédnout i Elfen Lied. "Releasing Control Art Restriction System To Level Zero. Releasing Control Art Restriction Systems three...two...one, approval of Situation A recognized. Commencing the Cromwell invocation. Ability restrictions lifted for limited use until the enemy has been rendered silent." — Alucard.

Firefly

Firefly (2002)

Hned v úvodu bych rád řekl jednu věc. Kéž by Firefly mělo tolik řad jako Farscape.. Firefly je jako trojitý sendvič se smaženkou, čili a čatní. Ta kombinace sci-fi a westernu prostě nějakým záhadným způsobem funguje. Místy mne ta westernová drsnost až zarazila. Jako třeba památná scéna s tvrďáckým monologem padoucha, který byl zakončen prohlídkou trysek. :-) Ve Firefly není nouze o humorné situace, které diváka donutí se od srdce zasmát, ani o napínavé momenty a skvělé hlášky. Vzhledem k tomu, že je zde mnoho až kýčovitých (i když sympaticky) westernových prvků, je v seriálu přítomný i silný nádech melancholie. Taky se mi líbí, že jsou vztahy všech členů posádky úzce provázané a spárované (nepočítám-li "kněze"). Kapitán Malcolm Reynolds mi chováním a konečně i vzhledem připomínal Hana Sola z Hvězdných válek, což mě mile potěšilo. Posádka je kompletně složená ze sympatických (svým vlastním způsobem) a propracovaných charakterů, které si nejde okamžitě nezamilovat. To mi třeba u Farscape trvalo asi polovinu první serie. Ale Farscape byl oproti Firefly extrém. :-) Firefly je mnohem víc komorní záležitost v tomhle ohledu srovnatelná s prvními díly LEXXu. Minimálně další dvě série by si seriál zasloužil. Zrovna jsem dokoukal poslední díl a připravuju se na shlédnutí závěrečného filmu Serenity. Mé pocity jsou asi takové, jako bych sledoval Červeného trpaslíka, který by byl po čtrnáctém díle ukončen. A to je už co říct. Možná právě tím si Firefly vybojovalo místo v mé topce a věřím, že s dalšími díly by se vyšplhalo i na vyšší příčku.