Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Sci-Fi
  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie

Recenze (21)

plakát

Tajemství světových muzeí (2011) (seriál) 

Tento pokus o dokument je často tak nepřesný. Místy až nepravdivý. Naprostá ztráta času

plakát

Hrajeme s Alim (2015) (pořad) odpad!

Adolescentní jůtůbři (někteří si už dokonce holí bradu) dostali šanci se projevit ve vlastním pořadu, výsledkem je nesledovatelný hnus s naprosto debilními dialogy naprosto nezajímavých lidí, kteří dělají "něco" tím naprosto nejnezajímavější způsobem. Dokonce jsem si dal tu práci, přetrpěl trapné reklamy na prima play, abych viděl ten díl s vysmaženou palicí Orionem, ale ani ten mě nedojal. Upřímně jsem doufal, že to bude jakási koruna trapnosti, po kratší úvaze pevně věřím, že to bude ještě trapnější, ale to se rozhodně nedozvím, protože tomuto pořadu nehodlám věnovat už ani vteřinu navíc.

plakát

Predestination (2014) 

Časoprostorově zparadoxovaný nesmysloid se silným efektem "tak kdy už to bude?" Nebýt stupidního konce a absence nějaké opravdové pointy, byl bych i sáhl po 5 hvězdách, ale takhle. 3 páč to zklamání jen tak nespolknu.

plakát

Minimazlíčci (2011) (seriál) 

Přehlídka kreténství a neomezeného sobectví těch, kteří nejsou schopni prezentovat sami sebe. Výsledkem jsou asociálové posedlí přešlechťováním a přetvářením zvířat v cosi, co zdravému rozumu nejen odporuje, ale jej i popuzuje. Všechno má přece nějakou mez.

plakát

Tečka páteční noci (2013) (pořad) 

Tenhle pořad je stupidní, stejně jako jeho moderátoři. Po několikerém pokusu vzdávám snahu něco si v tom pořadu najít. Jen nudná náhražka za relativně dobrého předchůdce. Ale nejvíc mi serou ty trapně intelektuální povýšené kecy těch rádoby moderátorů, opravdu útrpné.

plakát

Odhalení: Mimozemské spisy (2012) (seriál) odpad!

Pravděpodobně všichni, co kdy byli uneseni, viděli mimozemšťany, bojovali s nimi, nebo o nich odhalili nějakou tu pravdu, zákonitě musí vypadat jako idioti, šílenci, nebo jen patologičtí lháři toužící po jakékoliv publicitě. Stupidita a absurdnost kterou je tenhle škvár protkán nemá obdoby. Jediné pozitivum je, že se člověk zasměje a nemusí 500x za 20 minut slyšet frázi "zastánci teorie o archeo-astronautech" ve všech možných variacích :)

plakát

Pečený sněhulák (2014) (pořad) odpad!

Něco tak stupidního, nuceného a nevtipného se jen tak nevidí. Neuvěřitelná ztráta času. Něco tak uboze plytkého by nevymyslelo ani pětileté dítě. Opravdu, otřesné.

plakát

Kdo může za globální oteplování? (2007) (TV film) 

Jestliže jsem dokumentu "Nepříjemná pravda" dal 2 stár, dvě stár tomuhle dokumentu musím dát taky :D Proč ? Protože je to stejný propagandistický škvár jako Al Goreovo dílko. Oba tyto dokumenty jsou vyrvané násilím z celkového kontextu, kde na jedné straně jsou populisté, kteří problém nafukují a dělají z komára velblouda a na straně druhé zarytí popírači, považující skokové, či nepředvídatelné změny za něco nemyslitelného. Solidně vystupující vědec se nikdy nebude tvrdošíjně zastávat jakési "nemožnosti" protože tabulky a jejich ega nelžou, že ne? Pochopitelně teď mluvím o něčem tak neskutečně komplexním jako je planetka země a vše, co ji ovlivňuje. Ani jedna strana prakticky nezmíní, byť jen náznakem, pochybnosti o vlastní tézi, což je kurva základem vědy a tím při prezentaci motivuje ostatní ke společnému vědění, ale to se neděje, stejně jako náznak, pro solidní věděckou diskuzi na úrovni, prostě Occamova břitva je bůh a tečka. Co to vypovídá, jak o tomto dokumentu, tak o jeho protějšku ? Nic než rozdílné způsoby, jak podsouvat lidem, aby si mysleli to, co si jiní přejí, aby si mysleli. Dvě stár za pobavení.

plakát

Nepříjemná pravda (2006) 

Nejsem klimatolog, ani odborník v jakémkoliv příbuzném oboru a silně pochybuji o tom že by se našlo 10 uživatelů CSFD, kteří by takovým odborníkem byli. Ale, něco vím a mozek taky používám. Jistá nadnešenost v kazatelském slova smyslu a koncept charizmatu přednášející osoby v podobě Al Gorea v tomto dokumentu dotváří uvěřitelnost argumentům, které nejsou zcela pravdivé a jejich věrohodnost podkopávají bujaré představy o více jak 6 metrovém vzestupu hladin a katastrofálním zatopení přímořských oblastí. Už dřív jsem se jal optat pár lidí, kteří tomu rozumí, jak to vlastně je. Bylo mi nesčetně krát řečeno, že CO2 má vliv, i když sám o sobě ne tak fantaskní, jak se povídá. Faktem nicméně zůstává, že má a ti co tvrdí, že nemá jsou stejně šílení, jako ti co mluví o zaplavených městech a nevím čím ještě. Logicky, zvyšováním jeho koncentrace a přispíváním nemalou měrou dalšími látkami, nekontrolovatelným kácením přirozených pásem vegetace, narušováním biotopů, populačními explozemi, nadměrným rybolovem a další armádou hovadin si serem do vlastního hnízda. To je taky bez debat. Nemám nic proti ekologickému přístupu, který by mohl zvrátit, alespoň některé škody, které lidstvo páchá bez skrupulí. Jen do toho, ale nic se nesmí přehánět. Co dělá z většiny ekologických lobby tak pochybnou iniciativu je ovšem fakt, který nikdo nepopře. Pokud se do něčeho cpou prachy, většinou se to dělá proto, že se tím víc peněz získá a veřejné mínění je pak jen jakýmsi posvěcením něčeho, co už dávno bylo připraveno :) Čili, recyklujte, buďte ohleduplní, milujte přírodu a nevěřte všemu, co se povídá, myslete za sebe, pochybujte a ověřujte. Samotné CO2 to nespasí. 2 z 5 za groteskní scénář, který pobavil.

plakát

Kosmos - časoprostorová odysea (2014) (seriál) 

5 z 5 za úžasný vizuál, velmi srozumitelně podané informace, kompaktnost a rozsah. Kdyby takových dokumentů na různá témata bylo víc, zřejmě by ubylo hlupáků a demagogů a špatných učitelů.