Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (977)

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Spoilery. "NÁŠROBNEBOROS. Koukni, jak to napsali. Ty museli bejt fakt totálně vypatlaný. Nemohli se ani rozhodnout, jaký jméno." V citované epizodě Červeného trpaslíka bylo něco podobného jako v tomhle filmu, jen podstatně zábavnější. Tady jde poměrně snadno a rychle pochopit "jak", zato mám problém s "proč" ve smyslu z jakého důvodu vůbec dochází k dění, které je obsahem filmu. To prostě nemělo naprosto žádné opodstatnění, mimo scénáristického cvičení na téma zacyklení děje v sobě samém. Děj se odehrává v uzavřené bublině, která v podstatě nemohla nastat, protože do ní dovnitř nic neústilo. Ale transsexuálové a jiní sexuálové z toho jistě mají orgasmus. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak a sem f piči. To je poprvé co se mi nějakej film líbil a já nedokážu říct proč. Ať jsem se nad tím zamejšlel jak jsem se se zamejšlel, tak mi to logiku nedává. Vlastně je to celý nesmysl ne? Když hypoteticky změním něco ve své minulosti, aby byla lepší budoucnost, tak se přeci moje budoucnost bude odvíjet jinak a tudíž nedostanu příležitost změnit minulost nebo jo? Každopádně i když je to totálně dialogovej film, tak mě vtáhnul do děje a 90 minut uteklo jak nic. Je to úlet. Já jsem spokojenej, ale neřeknu vám z jakýho důvodu, páč to sám nevim.75% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Být barmanem, může být místy i slušná divočina. Tvůrci dávají stručné indicie, zručně matou a divák je zvědavý. Jenže pak přijdou momenty, které jsem, přiznám se, nepobral a můj zájem začal velmi rychle opadat. Navíc uznávám, že mě film zřejmě zastihl ve špatnou dobu a neměl jsem chuť se do něho právě v poslední třetině víc položit. Tvůrci svůj kus nakonec neprodali. Nepomohla tomu ani nápaditá kamera, ani solidní vizuální zpracování. Tyhle filosofické zápletky založené na hře s nejrůznějšími časovými paradoxy mě jako celek jednoduše nebavily. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Sice to bylo šíleně ujetý, ale takovej příběh by v Americe nikdy nikdo nenatočil, natož pak zasponzoroval. No a jak to tak vypadá, tak v Austrálii mají pro bratry Spierigovi slabost, protože tam už jim zafinancovali třetí film a alespoň kvalitou mají vzestupnou tendenci. Predestination jede v duchu jejich posledního filmu Svítání. Přidává ale výbornou atmosféru, skvělýho Ethana Hawkeye a ultimátní množství šílených časových přesmyček, díky kterým se rázem tenhle film stává tím nejšílenějším sci-fi cestujícím v čase minulostí a budoucností, aby vytvořil něco, pozor přichází spoiler, čemu v Červenému trpaslíku říkají Ouroboros. Takže úplně blbý to není. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

No, zvažuju, jak tohle ohodnotit, protože fakt nevím. Přečetla jsem si nejdřív komentáře kulyka i verbala a poprskala jsem si monitor kouskem žemle. Takže to zkusím nějak zplichtit. První polovina filmu byla trochu zvláštní. Vyprávěný příběh jedné siroty mi nijak zvlášť nesouvisel s úplným začátkem. To jsem si říkala "tyjo, půlka filmu v háji a ještě jsme nevyzkoušeli kouzelné housle". Smutný osud nalezence byl sice vyprávěn poutavě, ale už by se to mohlo někam posunout. Samozřejmě, že mi to všechno mohlo dojít dřív a nějakou dobu jsem už jisté věci tušila, bylo ale zajímavé sledovat, jak se tvůrci s celým začarovaným a začasovaným kruhem poperou. Ten přeblafnutý hadův ocas (jak píše kulyk) byl humáč, teda. ()

Galerie (192)

Zajímavosti (12)

  • V celosvětových kinech film utržil 4,9 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Film měl premiéru 8. března 2014 na filmovém festivalu SXSW v Austinu v americkém Texasu. (Terva)
  • Mezi 14. a 15. minutou, když svobodná matka (Sarah Snook) a barman (Ethan Hawke) popíjejí na baru, jsou na barovém pultu dvě láhve skotské, ale v čase 14:46 je tam jen jedna a v následujícím záběru jsou tam opět dvě. (SniperG1)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama