Reklama

Reklama

Predestination

  • Česko Paradox času (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Film Predestination vznikl na motivy povídky "Všechny tvé stíny" od Roberta A. Heinleina a vypráví příběh tajného agenta (Ethan Hawke), kterého čeká složitá série cest napříč časem s cílem zajistit pokračování své kariéry vymahače práva. Při plnění posledního úkolu bude muset využít i svého mladšího já, aby dokázal dostihnout zločince, který mu uniká v čase. (Bontonfilm)

(více)

Videa (14)

Trailer 2

Recenze (973)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA Tržby Celosvetovo $596,000Tržby za predaj Blu-ray v USA //počet predaných kusov Tržby za predaj DVD v USA //počet predaných kusov ║ teda toto prekvapilo, takmer pohodový rozbeh vyvrcholí postupne úžasnou gradáciou s úžasne prešpikovaným dejom, pochvala za zručnú réžiu a nápaditosť /70%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NESMÍŠ MĚ ZABÍT! ZKUS MĚ MILOVAT. ZASE."… /// Tak tohle by emzáci nepobrali… Pokuď ovšem neví, co bylo dřív. Jestli slépka nebo… Časovej paradox, vo kterým můžeme polemizovat, diskutovat, můžeme o něm vést spory a můžeme s ním nesouhlasit, ale to je tak všechno, co s tím můžeme dělat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Povídku ,,All You Zombies“, kterou v roce 1959 napsal Robert A. Heinlein, neznám. 2.) Nečetl jsem zdejší komentáře, takže mě může ještě něco překvapit (ve filmu, ne doma!). 3.) Přišla ke mně mladá holka a mele něco vo tom, že je moje stáří. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na běžně uznávaná pravidla cestování časem, Predestination je zatraceně dobře promyšlená hříčka, která vyžene časové paradoxy ad absurdum. Příběh však není ryzí sci-fi, v jeho centru zůstávají charaktery a jejich přezvláštní "lidství". Leckomu může vadit, že příběh neslouží k ničemu jinému než ke znázornění hada, který si navěky žere vlastní ocas (tedy jistá samoúčelnost), ale mě osobně to vůbec nevadí a závěrečné odhalení jsem taktéž předem neodhalil. 7/10 ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Rozkošne zacyklená časovka na tému, či bolo skôr vajce, sliepka alebo kohút. Vôbec netuším, či to nakoniec môže dávať nejaký zmysel, ale to vŕšenie paradoxov je luxusné. Film je v podstate komorná dialógovka s minimom akčných a trikových scén, atmosféra mu ale nechýba a vďaka šikovnej réžii a hercom (celý film v podstate odohrajú tri osoby) to neskutočne odsýpa a kým sa spamätáte, zízate na záverečné titulky a vravíte si: "Kurva, čo sa to tam vlastne stalo a kde to vlastne začalo a skončilo?" ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

No, zvažuju, jak tohle ohodnotit, protože fakt nevím. Přečetla jsem si nejdřív komentáře kulyka i verbala a poprskala jsem si monitor kouskem žemle. Takže to zkusím nějak zplichtit. První polovina filmu byla trochu zvláštní. Vyprávěný příběh jedné siroty mi nijak zvlášť nesouvisel s úplným začátkem. To jsem si říkala "tyjo, půlka filmu v háji a ještě jsme nevyzkoušeli kouzelné housle". Smutný osud nalezence byl sice vyprávěn poutavě, ale už by se to mohlo někam posunout. Samozřejmě, že mi to všechno mohlo dojít dřív a nějakou dobu jsem už jisté věci tušila, bylo ale zajímavé sledovat, jak se tvůrci s celým začarovaným a začasovaným kruhem poperou. Ten přeblafnutý hadův ocas (jak píše kulyk) byl humáč, teda. ()

Galerie (194)

Zajímavosti (12)

  • V scéne o vykonaných dielach ukazuje hlavná postava (Ethan Hawke) výstrižky z novín. Zaznie informácia o výbuchu z dňa 3. apríla 1991 z nemeckého Hamburgu. V skutočnosti sa ale jedná o fotografiu z černobyľskej katastrofy, ktorá sa udiala o 5 rokov skôr. (ma2sko)
  • Přibližně v 17. minutě, kdy je malá Jane v postýlce, se při pohledu na planety trochu odkope, ale v dalším záběru je opět zabalená. (fcapab)
  • Přibližně v 9. minutě zvedá jeden barman kolegovi pohyblivou část baru, aby mohl pronést piva. Záběr končí, když je uprostřed baru, ale v dalším záběru jde opět k baru. (fcapab)

Související novinky

Kdo natočí osmý díl Saw?

Kdo natočí osmý díl Saw?

15.07.2016

Velké značky v Hollywoodu prakticky neumírají. Dokud na něco diváci slyší, točí se další a další díly, takže vás asi nepřekvapí, že bude pokračovat i Saw. Hororová série, jíž nastartoval James Wan (V… (více)

Režisér X-Menů míří na měsíc

Režisér X-Menů míří na měsíc

04.03.2015

Robert A. Heinlein byl jedním z nejslavnějších sci-fi autorů vůbec. Společně s Arthurem C. Clarkem a Isaacem Asimovem patřit do tzv. "Velké trojky science fiction", není tedy divu, že byly některé z… (více)

Reklama

Reklama