Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (202)

plakát

Logan: Wolverine (2017) 

Už předchozí Wolverine od Jamese Mangolda v japonsku byl o dost slabší, než jiné X-menovské filmy. Ač si Jamese Mangolda vážím coby režiséra vcelku dobrých filmů, tak prostě jeho styl a styl komiksových X-menů se podle mě příliš neprolínají. On, a je to vidět také v tomto filmu, ve svých filmech velmi klade důrez na city, pocity, vnitřní cítění postav. Kdežto já od komiksů očekávám spíše na prvním místě myšlenku něčeho většího - dobro proti zlu, X-meni vs. normální lidi a pod. Tyto chybějící vlastnosti, které jsem vyjmenoval, se snaží film dohnat až příliš brutálníma scénama, které se mi do těchto typů filmů vůbec nehodí. Akce tam má být dost, akce musí mít spád, přirozenou vyváženost mezi zábavou a násilím. Mě nebavilo koukat na staříky, kteří pomalu ale jistě spějí ke svému (neslavnému) konci. Navíc to bylo i celkem dlouhé a něteré scény dost utahané. Na X-meny je ten film velmi slabý, proto jdu s hodnocením moc dolů. Asi se většině lidí líbí, že se film snaží jít jinou a ukazovat ty pravé emoce a vnitro postav, proto asi má film velmi vysoké hodnocení. Mě se to však nelíbí. Já chci vidět Singerovy či Vaughnovy X-meny.

plakát

Motorband: Restart (2017) 

Možná se později rozepíšu víc, ale teď to shrnu jen na MUST SEE!!! Povinnost pro všecky metal fans, ať už máte rádi a znáte Motorband nebo ne... Je to prudce koukatelné.

plakát

Dítě Bridget Jonesové (2016) 

Chjo :-( Né že by předchozí filmy byly nějaké extra nadprůměrné komedie typu Love Actually, ale tento díl Bridget je opravdu bída. Možná že k tomu přispěl i dabig, jelikož jsem zvyklý na originál a jsem odpůrce dabingu. Ale tak každopádně první věcí která bije do očí je zchudnutá Renée Zellweger a většinu filmu nosí brýle, takže si na svou postavu Bridget není moc podobná - prostě to není Bridget, ale nějaká jiná postava zahraná stejnou herečkou. Film vlastně připomíná že jde o Bridget jen flashbackama, což je do očí bijící nedostatek snažíc se navnadit divákovi onu romantickou atmosféru prvních dvou dílů. Také se mi nelíbil ten američan, ale možná že to bylo jen tím dabingem Vetchého. Ve scénáři jsou samé kotrmelce s nejhorší scénou v dějinách filmu, a to přenosem do nemocnice vrcholící zašprajcnutím v otáčivých dveřích. Takovou scénu bych čekal v nějaké parodii typu bláznivá střela, ale ne tady. Ono roztomilé roztržité chování hlavní postavy je tady dovedeno do totální nevtipné trapnosti. Zatímco v prvních dílech jsem se při vtipných scénách usmíval že se mi to líbilo, tady jsem se více smál ale spíše gegům než situaci. Jako pro mě za mě, kdyby se ten film jmenoval jinak než Bridget Jones, tak bych moooožná dal tři hvězdy. Tím ale že jde o zavedenou značku snižuju hodnocení. A to ještě hodnocení zachraňuje, jako vždy vynikající Emma Thompson.

plakát

Honest Guide (2016) (pořad) 

Je to krátké, vtipné, výstižné. Navíc Janek je dost sympaťák se smyslem pro humor a občanskou zodpovědnost (viz taxíky, směnárna). Moc pěkně natáčeno. A docela by mě zajímalo, jaký to má ohlas v zahraniční, pro které je to expilitně natáčeno.

plakát

The Grand Tour (2016) (pořad) 

1. serie - 3* az 4* 2. serie - 5*

plakát

Krycí jméno U.N.C.L.E. (2015) 

Od Guye jsem zvyklý na lepší, potažmo ftipnější dobrodružné komedie. Leč tady spojení jakéhosi Bonda s komedií moc nefunguje. On Cavill je dobrý herec, ale nějak mu ten "Bond" nesedl (nechte mu Supermana). O to lepší byl ale Armie Hammerův sovětský špion. Čekal jsem více.

plakát

Muž na laně (2015) 

Jsou filmy, které jsou 100% ale podívám se na ně jednou, případně málokrát. To obyvkle proto, že ve mě vzbuzují hodně emocí a já pak cítím, že dívat se na ten daný film jen tak, není to pravé ořechové a člověk se prostě musído takového filmu musí úplně položit. Což není případ tohodle nímku. Já vám povím, že ač ten snímek nedosahuje nejvyšších kvalit, jako jiné filmy jeho režiséra, tak od doby shlédnutí jsem jej viděl alespoň po kouskách mockrát. Jasně ono něco tam chybí, aby to byl úplně TOP snímek. Ale nadruhou stranu, je to jakýmsi způsobem mile natočeno a odvyprávěno, že se okamžitě stal mým dosti oblíbeným filmem. Teda ono celkově nemám co bych tomu filmu vytknul. Je to podle skutečného příběhu tak více dramat než je finální "the walk" tam prostě nacpat nejde. Herecky super - já viděl v krátké době Snowdena a oproti tomu mě tady Joseph Gordon-Levitt ohromně překvapil, přestože vím že je velmi vynikající herec a na filmy s ním se svým způsobem těším už kvůli němu. Docela dobře je tam vyřešen oslí můstek mezi francouštinou a angličtinou. Vizuální stránka super - na to že dvočata... OVŠEM!!! musím říct, že já, který mám ukrutný strach z výšek, jsem se po celou dobu sledování filmu třásl strachy a trpěl závratěma místo hlavního hrdiny - tento záměr se filmařům povedl ze všeho na filmu nejlépe !!!!

plakát

Hodinový manžel (2014) 

Tak nějak mi přijde že tohle je typická česká produkce. Vzít známé tváře, vymyslet pro ně aspoň nějakou zápletku a čekat že na to budou lidi chodit po milionech do kina... Film je slabší lehce a tak netřeba v něm hledat slabá místa. Charakterizoval bych jej slovy "pivko do ruky a vypnout mozek". Ale koukatelné to je to nic proti. Na odlehčení ideální.

plakát

NON-STOP (2014) 

Klasická chutná akční jednohubka. Kratší stopáž, (ne)předvídatelný děj se zvraty, akce, happy end. Takových filmů bylo tolik! Každopádně filmek, který neurazí a na chvilku zaujme. Tohle je klasický styl Liamových filmů, od kterého jsem dostal vše co jsem očekával, nic víc, nic míň.