Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (39)

plakát

Tajemné okno (2004) 

Jene z těch mála úžasných  filmů,  kde si člověk říká, jak by bylo super, kdyby to dopadlo způsobem, ke kterému  to směřuje a nezprznil to nějaký nelogický zvrat.....a ono to tak dopadne....to je blaho...

plakát

Otřes: Zemětřesení pod Everestem (2022) (seriál) 

Dokument krásný a člověk si opětovně bohužel potvrdil svůj názor na Izraelce - je to smutné jakou dávku arogance a sprostory předvedli.

plakát

Pod jedním stromem (2017) 

Moc hezká severská psychokomedie s výbornou atmosférou a úžasným vycpaným psem. Co mi na tom lehce vadilo byla lehká rozvleklost začátku - těch 89 minut je na tento film prostě moc. Hodilo by se to spíše jako jedna z několika povídek do delšího filmu. Toho by se dalo lehce docílit proškrtáním scén s tou hysterickou manželkou a bojem o dítě - i když na druhou stranu si říkám, že možná jen středoevropané nejsou vhodné publikum a pro místní to působí jako zdařené upozornění na místní absurdní přístup k pojmům jako je domácí násilí, znásilnění atd...protože se zdráhám věřit, že by postava Agnes neměla být odstrašující karikaturou. Celkem takové silnější tři a půl.

plakát

Viridiana (1961) 

Popravdě více než protináboženská symbolika mne zaujalo ono pravdivé vylíčení lůzy. Ruku na srdce - chudina ve velké většině takováto totiž bývala, je a bude. Není to ona čistá bída lidí s čistým srdcem, jak je třeba líčena v našich salonních prvorepublikových filmech. Většina chudých lidí mívá svůj charakter formovaný či spíše deformovaný různými traumaty, jež je již od dětství provázejí celým životem právě v návaznosti na jejich socioekonomickou situaci.

plakát

Vrtěti ženou (2011) 

Film s velikým potenciálem, který velice nevulgárním způsobem pojednává o jednom z nejvýznamnějších vynálezů lidstva :) Jako plus hodnotím i kritiku tehdejšího způsobu léčby některých nemocí a alespoň pokus o vylíčení propasti mezi west endem a east endem tehdejšího Londýna - byť tedy čistota dekorací onohu útulku zrovna dobová nebyla - nesálal z ní dostatečně onen tehdy všudypřítomný pach moči a splašků :) Až posud bych byl ochoten jít snad i na pět hvězdiček - ovšem tvůrci zjevně mají za to, že ženy jsou stále ony nemyslící bytosti a aby mohly sledovat nějaký film, je třeba jim tam dát nějakou romantickou linii na kterou by se mohl zbytek navěsit - tím pádem z filmu o vynálezu vibrátoru, který by mohl být "jiný" se stává tuctová romantická komedie, která onen vynález využívá jen jako berličku k tomu, aby měli jak rozvynout onu romantickou linii. Jinak řečeno, co si budete z tohoto filmu za tři roky pamatovat? Vibrátor nebo to, že se dal vynálezce dohromady s nějakou babou? Jistěže vybrátor - takže vynechání té holky by filmu jen a jen prospělo. Sečteno a podtrženo za tři.

plakát

O pokladech (2012) (TV film) 

Tak tohle mě tedy absolutně minulo - snad ona hudba od Čechomoru, budiž, ale jinak? Scénář absolutně příšerný - s jakou rolí se tam má člověk proboha ztotožnit, když tam nikdo není ani trochu sympatický - snad jediný, kdo by pro mě mohl být hlavnímm hrdinou by byl Tomáš Topfer, který mě jediný nepil krev, avšak je zas divné mít hrdinu, který má v příběhu tak 40 vteřin. Režie? Teď těžko říct, zda se dalo s tak příšerným scénářem něco dělat, ale předpokládám, že alespoň ty postavy nemusel nutit neustále afektovaně odsekávat místo běžné, neřku-li pohádkové, mluvy. Tenhle styl prapodivně rádoby civilního hlasového projevu, který občas sklouzává k idiotskému afektu, mi k pohádce prostě nesedí - ano do divadla sklep, tam ano. No a nakonec herci - u Vorla bych ještě chápal, že se prostě nedokáže vymanit ze svého jediného typu herectví, kterého je schopen, ale u ostatních hlavnějších postav se snad o nějakém herectví ani mluvit nedá, nebo vy jste tu opravdu někdo viděl něco jako herecké umění? Nebo ještě jinak - po konci, jsem překlapl náhodou na televizi na Vesničku mou střediskovou a každý pohyb jakéhokoliv herce tam se nacházejícího se mi najednou zdál přímo nadpozemský, každá replika jak z jiného světa, každé intonační pohnutí hlasu mělo svůj význam....opravdu si vy co dáváte ony 3, 4 (určite se najde i někdo kdo dá pět) hvezdičky myslíte, že třeba ony herecké výkony jsou na řekněma 60% výkonů herců ze zmiňované vesničky? Nebo scénář? Nebo režie????

plakát

Bibliotheque Pascal (2010) 

Vcelku zajímavé, avšak takové nedotažené - z popisku bych se spíše klonil k těm klipům Lady Gaga než k mechanickému pomeranči. Ten je svou propracovaností úplně na jiné úrovni.

plakát

Zatímco spíš (2011) 

Že já se nedal na dráhu domovníka :) Po delší době je toto opět film, který u mě vyvolal nadšení. Přiznám se, že jsem Luisu Tosarovi celou dobu fandil a myslím, že určitě nejsem jediný. Také mě v životě občas hrozně štvou nějací lidé a vymýšlím, co bych jim provedl - ale končím pouze u představ, takže tohle pro mě bylo nádherně zadostiučiňující dílko :)

plakát

Fontána (2006) 

Kdyby se určité pasáže vystříhaly, bylo by te hezké jako nějaké meditační videjko třeba na které by se člověk mohl dívat třeba při masáži. Jako plnohodnotný film mne to však dost zklamalo. Přijde mi, že si to hraje na hlubokomyslný příběh, avšak ve své podstatě je to poměrně jednoduchá zápletka zabalená do krásných (někdy možná ale až trochu kýčovitých) obrazů. Jinak řečeno nejprve jsem dlouho dumal o co tam vlastně jde a když jsem to pochopil tak mi přišlo, že to není nic moc.