Reklama

Reklama

Vrtěti ženou

  • Velká Británie Hysteria (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladý doktor Mortimer Granville, snažící se bojovat se zastaralými metodami používanými v medicíně na konci 19. století, se kvůli špatné lékařské péči a špíně na oddělení pohádá se svým šéfem ve Westminsterské nemocnici a opět se ocitá na dlažbě. Přestože mu jeho nejlepší přítel, syn jeho poručníků Edmund St.John-Smythe, nabízí peníze, začne si hledat nové místo. Nakonec nabídne své služby doktoru Robertu Dalrympleovi, který se specializuje na ženské nemoci, především na v tu dobu velice oblíbenou „hysterii“, kterou vykládá jako důsledek „přecitlivělé dělohy“ a vypracoval si i vlastní léčbu. Ta spočívá ve vaginální masáži, kterou si jeho pacientky – bohaté paničky, které jejich manželé zanedbávají – nesmírně chválí … Brzy do své „metody“ zaučí i Mortimera … Ten se seznamuje i s jeho dcerami, z nichž starší Charlotte pracuje v útulku pro potřebné a je to velice sebevědomá, moderní a vše nové propagující mladá žena. Naopak mladší Emily je poslušná dívka, vedená k práci v domácnosti, o níž její otec soudí, že se jednoho dne může stát výbornou manželkou nějakého lékaře. (TV Prima)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (579)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Film natočený s obrovským nadhledem není sice komedií, u které se divák válí smíchy po zemi, ale rozhodně přináší pohodu a dobrou náladu. Natočit film o vzniku vibrátoru je samo o sobě značně neotřelé, ale natočit s ho s grácií a šarmem, to už je vyšší level. /// Viděno v rámci Challenge Tour 2015: 30 dní se světovou kinematografií. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Film mě dostal ve všech možných ohledech. Historie (hysterie), viktoriánská Anglie, smysl pro humor a láska. Zkrátka skloubení všeho, co mám ráda. U filmu z tohoto období bych tak úžasný humor nečekala, co si budeme povídat, v jiných takových se vtipy nenachází a pokud ano, tak dost suché. Role doktora Mortimera byla jako stvořená pro Hugha Dancyho, Maggie Gyllenhaal, kterou jinak nemusím, byla sympatická a já jsem příjemně překvapená (vůbec jsem mimochodem nečekala, že v příběhu půjde o vznik vibrátoru :) ).. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,V MINULOSTI LÉKAŘSKÁ VĚDA ŽENÁM S HYSTERIÍ DOPORUČOVALA HORKÉ KOUPELE, LEDOVÉ KOUPELE, VODNÍ TRYSKY, DOKONCE JÍZDU NA KONI....JÁ SE PŘIKLÁNÍM K PŘÍMÉ METODĚ“...... /// Úsměvně laděnej příběh o užitečnosti orgasmu, socialistickejch myšlenkách – tedy pomoci chudejm (Kalousku, makej do kina!), narvanej optimismem z doby plný revolučních myšlenek a vědeckejch objevů. Badatelé a průkopníci vědy vyobrazení jinak než Jung, Freud a spol. TŘI NÁVALY ZA PĚT MINUT? UKAŽTE SE! Film, kterej počtem orgasmů trumfne kdejaký péčko a přesto by nemusel nikoho pohoršit. A co víc – mládežníci by se mohli něčemu přiučit (třeba jak pomáhat chudejm...). Rozhodně bych tohle mrknutí na orgáč - tak nějak po doktorsku, doporučil i těm, kteří nemaj potřebu se líp poznat se svým nejlepším přítelem. Roberte? /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Su blázen do filmů podle skutečnejch událostí. 2.) Mám doma hysterku (a nemám vibrátor). 3.) Nevím, kdy vynalezl masáž vulvy. 4.) Už mě z toho věčnýho ...bolí ruka (hlavně zápěstí). 5.) Thx za titule ,,labrat“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem svižná oddychovka, která je ovšem mnohem zábavnější v linii onoho vynálezu. Romantická linie bohužel tolik nefunguje, i když Maggie Gyllenhaal je zde jednoznačně za ženskou, kterou nejde nemilovat. Takovej viktoriánskej geek v podání Ruperta Everetta byl ale ještě mnohem zábavnější, škoda že nedostal víc prostoru. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Prolnutí sociálních problémů, dožívajícího středověku v medicíně (dezinfekce), pseudovědy (tzv. hysterie, frenologie) a skvělého režijního i scénáristického zachycení viktoriánské Anglie (kolem 1880), v níž se to vše odehrává, mluví za vše. Český název je hrůzyplný a jednostranným sexismem zavánějící, ne-li páchnoucí (např. varianta HYSTERIE!? by byla nepoměrně výmluvnější). Humor, vážnost i tragédie se tu střídají tak, jak ve vůbec nejtěžším žánru, komedii, tomu má být. V poušti braku a kýče má tento film nesporně co říci. A čím osvěžit a potěšit. Evropský feministický film, zdá se, nabývá na síle nezávisle na datu vynalezení jinak jistě neprudérního a užitečného vibrátoru. ()

Galerie (112)

Zajímavosti (3)

  • V 53. minutě uchopí dr. Granvill (Hugh Dancy) do ruky jakýsi motor, jenž "otáčí peřím". Při střihu se změní směr otáčení tohoto stroje. (Gmisiycs)
  • Tanya Wexler se prací na snímku vrátila k režii filmů po 10 letech. (R´Hell)
  • Film je inspirován skutečnými událostmi okolo Dr. Joseph Mortimer Granville, který v roce 1880 patentoval první elektronický vibrátor. (R´Hell)

Reklama

Reklama