Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (71)

plakát

Bandité v Miláně (1968) 

Jednoduchý, přímočarý příběh s dynamickou režií. Co tento snímek činí nazapomenutelným je herecký výkon G. M. Volontého. Jeho postava pošahaného gangstera s komunistickou minulostí je k sežrání. Jeho hlášky nezapomenutelné, stejně jako jeho cynický smích, kterým je prokládá.

plakát

Zizek! (2005) 

S Žižkem je opravdu legrace. Ani tento dokument mi nedal jednoznačnou odpověď na to, zda je SŽ intelektuální šarlatán, záměrný provokatér či skutečně hlubokomyslný filozof, jehož mix Hegela, Lacana a Marxe představuje originální inspirativní výzvu pro radikální levici. – Nejvíce jsem se pobavil, když Žižek ve svém bytě komentuje televizní pořad, v němž o psychoanalýze hovoří tajnosnubně samotný Lacan, těmito slovy: Jsem osvícený a racionálně uvažující člověk a na rozdíl od Lacana preferuji jasné a srozumitelné vyjadřování.

plakát

Jako štvaná zvěř (1975) 

Nesmírně silný a pozitivní film o síle, pevnosti a nezdolnosti přátelství mezi muži, jehož genialitu korunuje skvělý happy end.

plakát

Dáma s kaméliemi (1981) 

Film, v němž jediným sympatickým hrdinou, se kterým se mohu ztotožnit, je TBC, kterou trpí ta luxusní koštěkotka. – Jako vždy geniální Volonté v dvojjedinné roli otce a pasáka…

plakát

Sherlock (2010) (seriál) 

Skvělá ukázka toho, jak logika vítězí nad uvěřitelností.

plakát

Oculus (2013) 

Jo jo… Jak že to psal Borges. Zrcadla a pohlavní styky jsou ohavné věci: obojí rozmnožuje lidi. Oculus je koituprostý, zato zrcadlového harašení si divák užije dosyta.

plakát

Osudový kruh (1970) 

Skvělá chlapácká kriminálka, kde pro ženy opačného pohlaví není místa.

plakát

Vyšetřování skončilo, zapomeňte! (1971) 

Neznám smutnější happy end a tak iritující antikatarzní vyznění, jaké na konci snímku předkládá Damiano Damiani. – Sympatická a atraktivní tvář Franka Nera se při závěrečné konfrontaci s dcerou zavražděného spoluvězně mění v odpornou, slizkou a pokryteckou masku maloburžoazního konformismu.

plakát

Bratrstvo (2009) 

Velmi podařená homofašistická romance. Mezi vyznavači čisté árijské rasy to (nejen) v posteli pěkně jiskří… Ale v rámci genderové vyváženosti bych příště uvítal podobně laděný příběh o dvou rennies.

plakát

Ve vší nevinnosti (1987) 

Jenom jestli se bravurním elektroinstalačním řešením problému neinspiroval Petr K. během své dovolené v Hurghadě…