Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Pohádka
  • Dobrodružný
  • Rodinný

Recenze (496)

plakát

Absolvent (1967) 

Hodně dobrý film odrážející po všech stránkách druhou půli šedesátých let. K tomu tehdy velmi populární hudba a mladý Dustin Hoffman, ve své roli skutečně brilantní.

plakát

Acid House (1998) 

Chvílemi až černá povídková komedie typická pro konec tisíciletí.

plakát

Addamsova rodina (1991) 

Docela vtipná kombinace hororu a komedie, slušné herecké výkony. Jako oddechovka je film fakt fajn.

plakát

Air Force One (1997) odpad!

Když jde Amíkům o prezidenta, je to fakt průser. Tuhle megahovadinu už nemohl zachránit ani Indiana Jones :-)

plakát

Akce Bororo (1972) 

Mimozemšťanka vydávající se za etnoložku, aby získala vzácný lék tajemstvím opředeného kmene jihoamerických Indiánů. Velmi nápaditý a poutavý sci-fi příběh, ve kterém herecky září krásná Božidara Turzonovová. Velkou devizou filmu je i hudba Petra Hapky.

plakát

Akcia Edelstein (1986) 

Slovenská krimi z poloviny osmdesátých let, ve které hrají i čeští herci (Bořivoj Navrátil, Vítězslav Jandák ad.) a mluví se čtyřmi jazyky: německy, slovensky, česky a (i když jen málo) francouzsky. Hlavní hrdina záporák je totiž Němec a jede na Slovensko do hor pro zakopané Edelsteine. V patách mu jsou dva špióni z Francie (žena a muž), kteří však nepřežijí autonehodu. Film sice není veledílo, ale podle mě jde o celkem slušný thriller. Například v porovnání s tím, jaké thrillery nabízí zpravidla TV Nova (honičky v autech či na motorkách, které bývají nudně zdlouhavé, jelikož obvykle nemají opodstatnění, mnohdy bezúčelné střílení a kbelíky krve atd. atd.). Skutečně obrovský rozdíl! Ve filmu Akcia Edelstein se také střílí, také je tu rychlá jízda autem. A přitom děj má hlavu a patu, a snímek si zachovává úroveň.

plakát

Alois Nebel (2011) 

Úžasná animace, vynikající hudba, skvěle navozená normalizační atmosféra (ať již ospalé horské nádraží, blázinec, estébáci, hlavák na zlomu totality...) Škoda, že příběh, především jeho závěr, připomíná spíš telenovelu.

plakát

Amulety života a smrti (2008) (TV film) 

Béčkový sci-fi horor bez jakékoliv invence. Ale scény, ve se kterých důstojníci s meteoroložkou domlouvají na likvidaci bouře atomovou pumou, a tváří se u toho smtelně vážně, působí alespoň komicky, když už nic jiného...

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Po komerčním úspěchu Šifry mistra Leonarda se něco takového dalo i čekat. Laciné a primitivní.

plakát

Anděl na horách (1955) 

Dnes další televizní repríza - už bych těžko spočítal, kolikrát jsem za ta léta Anděla na horách viděl. Každopádně však patří k těm filmům, které si znovu rád pustím. Už pro jeho vlídně působící humor, pohodovou zimní atmosféru a řadu výborných herců: J. Marvan jako bručounský revizor, ale i starostlivý otec, jeho kamarád Vyhlídka s manželkou (J. Kemr se Stellou Zázvorkovou), nebo věčně nespokojený a reptající R. Deyl... Prostě stará dobrá klasika, která potěší a zahřeje u srdce.