Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Horor

Recenze (307)

plakát

Touha, opatrnost (2007) 

Ang Lee je nesporně talentovaný režisér. To jak dokáže být precizní a osobitý mě fascinuje. Pomalu jsem se vnořila do vkusně vyprávěného příběhu na východ Asie. Že nemá snímek emoce? Pro mě ano bolestivé emoce schovávané pod pokličkou. Čas léčí i zabíjí touhu i opatrnost. Parádně namixovaný drink , který mi chutnal i bez alkoholu. Největší nevýhodu vidím v jeho délce, 2 a půl hodiny je silné sousto. Nejvíce zazářila mladičká Wei Tang a jako vždy charismatický Tony Leung Chiu Wai.

plakát

Na sever Severozápadní linkou (1959) 

Režisér Alfréd Hitchcock byl opravdu mistr, dokázal těžit z ničeho. Tedy jen z kvalitního scénáře a hereckých výkonů a nepotřeboval k gradaci svých snímků triky, bez kterých se dnešní filmaři většinou neobejdou. Cary Grant patřil ve své době k těm nejlepším hercům. V North by Northwest se dostává do lapálií, když je považován za tajného agenta. A nechybí ani sličná blondýna. Výborně zvolená hudba umocňuje veškeré dobrodružné dění. Vrcholná scéna na Mount Rushmoure je úctyhodným nervy drásajícím zakončením. Mimochodem C. Grant hrál v jeho filmech často třeba jako mladík v Spellbound atd.. Pro mě jeho díla zůstanou nesmrtelnou klasikou.

plakát

Léčba šokem (1973) 

Zvláštní thriller, oceňuji především jeho originalitu. Hlavní roli spíše měla Annie Girardot, většinou sympatická a tady navíc dokonce kočka. Ozdravný pobyt mezi elitou společnosti se pomalu zvrhává v boj o holý život. Kontraverzního doktora Devilerse si vystřihl Alain Delon. Jen malá zajimavost je dost pravděpodobné, že jedno z nahých mužských těl, skotačících ve vlnách moře v celé kráse patří A.Delonovi. Což zase příjemně navodilo šok mě.

plakát

Prorok (2009) 

Dívat se na Proroka pro mě bylo jak zjevení. Nesporně jsem se ocitla skoro v realitě vězeňského autentického prostředí. Děj poměrně poutavý, ale největší zásluhu na tom nese nový herecký francouzský objev Tahar Rahim. Jiného představitele Malika El Djebena si odteď neumím představit. Silná sonda do typické intrasktury etnických majorit a minorit náboženského a sociálního života. Scény s Malikovou novou úlohou kamarádství s žiletkou a občasné vycházky patří mezi emocionálně silné momenty. V určitém místě bohužel díky 150 minutové stopáži ztrácí příběh neustálý tlak na bránu. Přesto Jacques Audiard u mě vítězí. Z mého pohledu jeden z nejzajimavějších snímku r. 2009. Hodnotím 4*/90% ještě mi tam jisté zážitky z tohoto prostředí chyběly .

plakát

Phenomena (1985) 

Phenomena znamenala pro Daria Argenta návrat k giallo žánru. Do hlavní role byla obsazená tenkrát mladičká Jennifer Connelly, už v ní je vidět rodící se talent. Naprosto originální nadčasová atmosférická hudba je jen jeho poznávacím prvkem, vražedná mánie a propojenost se zápletkou z hmyzí říše je dokonalá. Pobavil mě i opičák , napínavá dějová linie až do konce.

plakát

Svítání (2009) 

Nečekala jsem od Daybreakers nic, ale bratři Spierigové mě příjemně překvapili hororovým upířím sci - fi. Ethan Hawke hrál zajímavě to je bez debat a Willem Dafoe podává standartní výkon. Žíznivé deformace upírů byly trikově úměrné, ale efektní. Today only 5% blood in cofee, give me more now !!!

plakát

Krupiér (1998) 

První film, který jsem od Mike Hodgese viděla a milé překvapení. Cliwe Owen se na roli krupiéra připravil opravdu výborně. Užijete si ruce kouzelníka nebo falešného hráče? Ruleta, Black jack, šlape to jak nejlepší švýcarské hodinky. Trochu mi vadil ten konec, kdy scénarista přiklepl krupiérovi morbidní smysl pro humor. Na druhou stranu tím dostal zajimavou pointu, bez zbytečných klišé.

plakát

Precious (2009) 

Nezbývá mi jen souhlasit, že" Precious" působí dost depresivně, ale vemte si opačnou stranu mince. Už to, že to není váš život a nemáte ho přesně takhle drsně v háji je pozitivum. Lee Daniels se snažil, ale my přece jen jsme evropané a tenhle život může přijít spoustě z vás jako z jiného světa. Jenže tohle se stává každé dvě hodiny na celém světě. Zajimavé výkony Gabourey Sidibe a Mo´Nique, za zmínku stojí i vydařený soundtrack.

plakát

Příšerky s.r.o. (2001) 

Další skvělý animák od pixaru Příšerky s.r.o. bavila jsem se královsky s velikým modrým chlupáčem a jeho kamarádem jednookým zeleným Mikem. Takže jestli se vám doma bojí tmy nějaké dítko, neváhejte a pustě si to společně:-).

plakát

Piano (1993) 

Ohromující hudba Michaela Nymana, Piano je zcela určitě velice zajimavý snímek, nostalgický, ale zároveň živelný. Nejvíc mě uchvátily výkony Holly Hunter a Harvey Keitela, ale pro mě má určité mouchy. Ale opravdu velmi krásná výprava a vyladěný výběr lokace. Vášen je síla a hudba je síla nebo cokoli chcete...!