Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

lvi_psouk 

všechny recenze uživatele

Můj první film s Clive Owenem. Nečekal jsem vůbec nic, nakonec jsem odcházel neskutečně mile překvapen.. Klidný, avšak strhující, děj zasazený do prostředí kasína se všemi těmi existencemi, které se v něm vyskytují - od pracháčů po úplný nuly, který doufají ve vrtkavost štěstěny... Nakonec se zadaří, ale jinak a někomu jinýmu. ()

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Film urcite uz z principu ze je o krupierovi pomerne upouta pozornost, natozpak kdyz vam pruvodce filmem dela sam Clive Owen se svym hypnotizujicim hlasem(vetsinu casu poslouchate monology hlavni postavy). Ale jakmile to vsechno zkonci, tak si na ten film jen tak nevzpomenete. Zaverecna "pointa" neni zas tak silna, ani celkove ten film na druhe zkouknuti moc nenabidne. Ale bylo to velmi prijemne stravenych 90 minut. Poctive tri hvezdicky. ()

Reklama

little.boy 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý mám rád a čas od času si ho znova pustím. Mike Hodges dokázal namiešať a správne vyvážiť jednoltlivé porcie lyrických a epických ingrediencií vo výslednom chode, tak, že som mu to zožral aj s podnosom na stole. Ale nie naraz, skôr som sa pomaly kŕmil a vychutnával si s pôžitkom každučičkú scénu. Pôvodne som chcel dať 4 hviezdičky, ale keďže na Clive Owena som zaťažený, tak tú piatu dostáva grátis. ()

paranoid82 

všechny recenze uživatele

Slušný snímek z prostředí hazardu. Celkem rychle vás film vtáhne do děje a až do konce nepustí. Plusem filmu je velice solidní scénář. Clive Owen zahrál velmi dobře a já jsem mu roli krupiéra ochotně a rád uvěřil. Nenápadný snímek na velmi slušné úrovni nabízí kultivovanou příjemnou zábavu v britském stylu. 3 a půl hvězdičky ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Efekty 7/10/// +inteligentní scénář, zajímavé zvraty, Clive Owen a jeho monology -snad jen, že film působí hodně televizním dojmem/// Docela překvapení. Neočekával jsem od filmu tolik. Je poutavý, zajímavý a má atmosféru i spád. Možná škoda, že nebyl úplně uzavřen ze všech stran. Hlavně narážím na samotnou loupež, její průběh jsem nějak nepochopil. Dopadla dobře, nevo špatně? A taky by mě zajímal následující děj. Reakce když zůčastnění zjistí kdo je ten anonymní spisovatel. A spoustu dalších věcí. Každopádně zajímavý film./// Celkem 64%/// ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Film byl vyloučen z Academy Awards krátce potom, co byl uveden v nizozemské televizi. (becki_tu)
  • Všichni herci, kteří hrají ve filmu krupiéry, tedy i včetně Clive Owena nebo Katie Hardie, byli proškoleni profesionálními krupiéry. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama