Reklama

Reklama

Krupiér

  • Francie Croupier (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou celou dobu hledal. Jack Manfred shání práci a životní uplatnění. Vrátil se z jižní Afriky, kde pracoval v jednom z provinčních kasín a jediné, co ví je, že krupiérem už rozhodně být nechce. Stal by se raději spisovatelem. Nedostatek hotovosti ho ale nakonec přeci jen přinutí nastoupit do kasína U Zlatého lva. Návrat do domu závislých je mnohem lehčí, než si Jack myslel. Tentokrát ale chce mít vše pod kontrolou on. Nemíní se nechat nekončící mašínérií vydělávání a prohrávání peněz sešrotovat, vyždímat a vyvrhnout. Ví, že existují jistá pravidla, jejichž porušení znamená pro krupiéry konec jejich kariéry. Ale právě ono porušení je konečně výzvou, kterou Jack celou dobu hledal. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (140)

Matty 

všechny recenze uživatele

Jsem krupiér a kdo je víc? Jack Manfred je libový frajírek, co má plnou hubu keců a skutek utek. Právě on, resp. jeho povaha udává tón celého filmu. Důležitější než viděné jsou jeho vnitřní monology a s nimi související snaha uklohnit knižní bestseller, který bude povolání krupiéra stejně tak oslavovat, jako zpochybňovat. Abych však parafrázoval klasika „historii píší vítězové a vítězem je vždy krupiér“, na výši částky, o kterou se hraje, nehledě. Tento příliš poklidný britský thriller drží ve hře skvělý Clive Owen, jenž prochází působivou proměnou z Jacka a Jakea ve výluh obou. Inteligentní scénář, šedivá režie, dobří herci, zvadlá pointa – pokud holdujete hazardu, raději zavítejte do jiného kasina, pokud však naopak rádi sázíte na jistotu, nemůžete s tímto filmem prohrát. 70% Zajímavé komentáře: Malarkey, Exkvizitor, Nick Tow, Lichty ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 6/10 Děj 7/10 Hudba 5/10 Efekty 7/10/// +inteligentní scénář, zajímavé zvraty, Clive Owen a jeho monology -snad jen, že film působí hodně televizním dojmem/// Docela překvapení. Neočekával jsem od filmu tolik. Je poutavý, zajímavý a má atmosféru i spád. Možná škoda, že nebyl úplně uzavřen ze všech stran. Hlavně narážím na samotnou loupež, její průběh jsem nějak nepochopil. Dopadla dobře, nevo špatně? A taky by mě zajímal následující děj. Reakce když zůčastnění zjistí kdo je ten anonymní spisovatel. A spoustu dalších věcí. Každopádně zajímavý film./// Celkem 64%/// ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Skvěle vystižená beznaděj a bezvýchodnost práce krupiéra. V tomhle filmu si navíc museli MGM vytipovat Owena jako budoucího kandidáta na Bonda. Owen je tu za obrovskýho šviháka ve smokingu a se starým Astonem v garáži (alespoň po část filmu). Kromě něho zaujme i subtilní režie, která dává Owenovi dostatek prostoru na herecké dýchání, ale zároveň se v poslední třetině nebojí přitlačit na pilu. Neprávem zapomenutý film. 80% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie s milou pologangsterskou zápletkou. Ako bonus sa tu divák dozvie, ako to chodí v takom kasíne a čo vlastne obnáša práca krupiéra, a to pútavou a miestami aj zábavnou formou. Clive Owen sa tentoraz vytiahol, pozícia krupiéra mu sekla náramne, film hlavne vďaka nemu išiel kvalitatívne nahor. 70/100 ()

Mazlik4 

všechny recenze uživatele

Owen co by krupiér neustále káže o nesmyslnosti hazardu a poučuje o svém nadhledu na život. Kolik času, v kasínech a společnosti profi gamblerů, trávili při přípravě filmu scénáristé společně s režisérem - řekl bych tak jeden večer, protože atmosféra kasína spíše připomíná dětskou párty! ()

Galerie (26)

Zajímavosti (4)

  • Film byl vyloučen z Academy Awards krátce potom, co byl uveden v nizozemské televizi. (becki_tu)
  • Všichni herci, kteří hrají ve filmu krupiéry, tedy i včetně Clive Owena nebo Katie Hardie, byli proškoleni profesionálními krupiéry. (becki_tu)

Související novinky

Zemřel režisér Mike Hodges

Zemřel režisér Mike Hodges

21.12.2022

V požehnaném věku devadesáti let odešel britský režisér a scenárista Mike Hodges, znám především díky filmům jako Flash Gordon a Pomsta bratra. Informaci médiím předal filmařův kolega a dlouholetý… (více)

Reklama

Reklama