Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (281)

plakát

Princ a pruďas (2011) 

Prostě jsem od toho čekala víc.. Ano, bylo tam pár dobrých momentů a hlášek, proto si film zaslouží pár hvězdiček a to doslova. Nevím, jestli ze sebe většina herců dělala blbečky úmyslně, každopádně se jim to povedlo. And not in the good way, bohužel.

plakát

Lůno (2010) 

Po mnoha stranách (a obzvlášť po té vizuální a psychologické) je Womb naprosto epickým dílem. Ve zdánlivě klidně plynoucím ději je maximum tenze a dechberoucích záběrů, to všechno propleteno velmi kontroverzní tématikou. A jediný pohled Evy Green ve mně dokázal vyvolat stavy panické úzkosti. Možná až mrazivě dobré, a snad i to je důvodem, proč se nemůžu odhodlat k plnému počtu.

plakát

Ženy sobě (2011) 

Asi jsem nějak moc sentimentální, ale mně se to prostě líbilo. Několikrát sice míra humoru překročila hranici k trapnosti, ale rychle se zase vrátila zpátky do únosných mezí. Mimoto nedám dopustit na Kristen Wiig a Chrise O'Dowda, oba dva mi celou dobu dělali neskutečnou radost :) Film nádherně demonstruje to, že když už si člověk myslí, že se válí na dně, vždycky může spadnout ještě níž. Když už jednou za čas romantickou komedii, tak určitě tuhle.

plakát

Ztracená (2001) 

Za to dokonalé zobrazení ztracenosti, bezmocnosti a utrpení a celkové 'poselství' filmu. Sám o sobě není ničím zajímavý (snad kromě hereček) ale to, co vyobrazuje tento fakt s přehledem zastíní.

plakát

Voda pro slony (2011) 

Jak tak koukám do zajímavostí, v roli Augusta bych mnohem radši viděla Seana Penna, protože Christoph Waltz byl jedna z mála věcí, které mi na filmu vadily. Ale to je asi jen mou vlastní averzí vůči Waltzovi, kterou se nijak netajím. Zbytek hereckého osazenstva mě velmi mile překvapil. Rob a Reese si padli přímo jako ušití na míru :) Hudba film příjemně dokreslovala, ale nijak moc mě nezaujala. Jako celek ale film funguje překrásně a za podívanou stojí.

plakát

Griffinovi (1999) (seriál) 

Já nějak nevím. Hodně dlouho jsem se na Family Guye odhodlávala a.. V seriálu je nepochybně spousta dobrých míst, scén, postav, narážek, vtipů - to nepopírám, ale i tak mi všechna pozitiva do značné míry dorovnávají chvíle neskutečné trapnosti, vyloženě špatné vtípky, úvodní znělka, kterou nemůžu vystát, pár (bohužel hlavních) postav jakbysmet, muzikálové vložky, typ animace kterou rozhodně řadím k jedněm z nejohavnějších, jaké jsem kdy viděla.. Tak tedy za půlku hodnocení, té rozporuplnosti se prostě díl za dílem nemůžu zbavit. (Zatím shlédnuto asi jedna a půl série, třeba časem změním názor..)

plakát

Červená Karkulka (2011) 

Po stránce vizuální a celkově technické bylo ve filmu spousta světlých, ba přímo zářících chvilek. Ale co se příběhu a v některých případech i herectví týče, prostě jsem se nemohla zbavit pocitu, že film vykrádá kdeco. Příběh poměrně snadno předvídatelný, v hercích mi zase probleskávali všichni Jacobové, Belly a Edwardové světa.. Zkrátka jednou a dost, nijak mě to nenadchlo.

plakát

Všemocný (2011) 

Na to, jakej potenciál tohle téma má, jsem se až neskutečně velkou část filmu příšerně nudila... Takže námět - ano, ale zpracování? Ne-e.