Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (950)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) odpad!

Něco nepopsatelně příšernýho, nevtipnýho a trapnýho. O vypnutí jsem přemýšlel už u scény s koňmi, nakonec to přišlo u bitvy u Gettysburgu... Nebudu plýtvat slovy, u něčeho jako je tohle si člověk nemusí odpad obhajovat, ten je tu obhájen implicitně.

plakát

Absolvent (1967) 

Spoilery! První polovina (Dustin a matka) je úžasná, promyšlená do posledního detailu, až se vám tají dech. Všechno se to ale zlomí ve strip klubu na rande s Elaine, a od té doby je z toho patetický kýč, korunovaný imbecilním koncem, který tu všichni tak opěvují. Nevím, jak moc to bylo profláknuté v roce 1967, ale útěk nevěsty ze svatby je nejhorší Hollywoodský konec vůbec a kazí to celkový dojem z filmu. P.S.: Často si stěžuju na umělou nahotu ve filmech, která tam je jen proto, aby tam byla. Tady si budu stěžovat naopak: Tento film si o ni doslova říká, a rozhodně by nebylo na škodu, kdyby bylo něco vidět. Není. Nic. Bohužel, film kvůli tomu působí dost prostříhaně, jak kdyby to neprošlo cenzurou :(

plakát

Acid House (1998) 

Ve srovnání s knížkou slušná adaptace, ve srovnání s divadelní úpravou UCPANEJ SYSTÉM slabej vodvar. Ale u povídky Acid house jsem smál už při čtení a tohle jen dorazilo tu bizarnost.

plakát

Adéla ještě nevečeřela (1978) 

Když se v parodii najdou 2 scény, u kterých se dá aspoň pousmát, je to dost bídné. Plytký děj, v němž je přesně 0,8 zvratu, prkenné herecké výkony, trapné triky a k tomu otřesná pražština a onikání... Pravděpodobně nejslabší Lipského film. Nedokážu pochopit, jak po skvělých Čtyřech vraždách, Jáchymovi a Marečkovi mohl vzniknout takový paskvil...

plakát

Aferim! (2015) 

Krásně autentický a politicky nekorektní film. Za celou dobu se nestihnete nudit, příběh, ačkoliv přímočarý, není předvídatelný a celkové vyznění si na nic nehraje. Spokojenost.

plakát

Agent bez minulosti (2002) odpad!

Zhruba od třetiny filmu jsem si připadal jak Olinčina matka ve filmu Nuda v Brně, kde pije kafe s Rohypnolem a mumlá si, jak je neuvěřitelný, co se dneska prodává, ale pořád pije dál, tak já jsem kroutil hlavou, jak je neuvěřitelný, co se dneska natáčí, ale ten film jsem nevypl, protože jsem pořád čekal něco jako rozuzlení, něco, co by té sračce dalo hlavu a patu. Místo toho jsem se ale dočkal jen strašně amatérsky natočenejch bitek, honiček ve stylu Kobry 11, milionu naprostejch nelogičností, hnusoxichta Damona, a neuvěřitelné naivity prošpikované ještě větší naivitou. Opět se asi projevil golfistův syndrom - golfista napsal - nelze hodnotit jinak než 5*, tak prostě všichni dávají 5...

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) odpad!

Hodnotím jako dvě a půl hodiny dlouhou, silně podprůměrnou epizodu Krajních mezí. Nic víc to totiž ani náhodou není. Veškeré scény jsou délkově strašlivě přetažené, režisérský styl připomíná Tarkovského v nejlepších (nebo snad nejhorších? :D ) letech, a tak se těch 146 minut mění v regulérní utrpení a nekonečné hypnotizování hodinek, při němž máte v určitých chvílích pocit, že vteřinovka běží pozpátku. Celý film čekáte nějaký zajímavý zvrat, zlepšení, a ono je to horší a horší! Obsazení je odporné a toporné zároveň, v žádném jiném filmu jsem si nepřál co nejrychlejší smrt všech hlavních postav najednou! Hlavu toho, kdo dělal dabing, bych si taky přál dostat do ruky, protože mu nikdo asi neřekl, že u doplňovacích otázek se na konci nestoupá s hlasem! Ten, kdo psal scénář, by si měl taky lisknout, protože tolik logických chyb naráz je taky unikát (pro příklad uvedu: Davida zanese špenát tak, že ho musí čistit, ale pod vodou je schopný úplně normálního života...). Hudba Johna Williamse umí krásně uspávat, ale do filmu se absolutně nehodí. Cílová skupina filmu je mi také neznámá, protože se jedná o v podstatě infantilní pohádku pro nejmenší, ale proč je potom jednou z postav Robogigolo, který Davidovi detailně popisuje, co všechno musí těm dámám dělat? A takhle jsem se probral úplně vším ve filmu a zjistil jsem, že není vůbec nic, co by se na filmu dalo vyzdvihnout. Tudíž je mé hodnocení opodstatněné a oprávněné.

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Podobně zbytečný a bezobsažný film jako Spotlight, přeci jen ale víc soudržné a aspoň trochu zahrané. Hanks ani Streepová však nemají moc prostoru předvést cokoliv ze svého herectví, protože je to tak čistá konverzačka, že kdyby se z toho udělalo scénické čtení, tak vlastně o nic nepřijdete. Pro Američany možná (ale jen možná) důležitý zvrat v politickém vývoji, pro Moraváka obšírný popis naprosto nezajímavých událostí.

plakát

Akvabely (2006) (divadelní záznam) odpad!

Z divadla zásadně neodcházím a divadelní záznamy bývají většinou kvalitní. Bohužel tohle byla nejhorší divadelní hra, co jsem kdy viděl, a je to poprvé, co jsem divadelní hru nedokoukal, protože se to prostě "nedalo". Strašně moc postav, ve kterých je hrozně obtížné se orientovat, relativně originální nápad číst scénické poznámky baví prvních deset minut, pak už jen kroutíte hlavou a nechápete. Vrchol všeho je obraz 14: "Přilétají andělé s obrovskými nachovými křídly". To už jsem vážně nesnesl a musel jsem to vypnout. Absolutně nechápu, že k něčemu takovému se Morávek snížil.

plakát

Albertův odkaz (2009) (TV film) 

Netradiční, leč méně zábavná road movie, ve které se tohle vlastně ani zas tak moc neděje. Odpočinkový film na výplň mezi lepšími kousky.