Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný
  • Akční

Recenze (950)

plakát

Zaklínač - Z deště pod okap (2023) (epizoda) 

Konečně dobrá epizoda! První solidní epizoda z této bídné série. Zdejší hejty nechápu - konečně epizoda, která si vizuálně slučuje s mojí vlastní představou dle knihy, epizoda, která nemrví původní předlohu, která je kvalitně natočená a ve které dochází ke zjevnému přerodu postavy.

plakát

Gangy z Birminghamu - Smyčka (2019) (epizoda) 

Forma vítězí nad obsahem, ale stejně jako u Sorrentina mi to vůbec nevadí. Co záběr, to vizuální orgasmus. Neskutečný střih, kamera, prostě vše.

plakát

Duna (2021) 

Úžasný zážitek! V prvé řadě chci pogratulovat scénáristům k vynikajícímu výkonu, protože ačkoliv jsem předlohou nepolíben, od počátku jsem dostával informace po snesitelných dávkách a v pořadí, jak jsem je dostávat potřeboval, takže jsem se vůbec neztrácel. Za druhé: perfektní hudba! Atmosférická, dunivá, podmanivá. Za třetí: kamera! Podobně odvařený z kompozic a vizuálu obecně jsem byl naposledy u Tenetu. A za čtvrté: děj. Dvě a půl hodiny utečou jako voda! Film funguje i jako celek, ale i jednotlivé epizody, které pro celkový děj nebyly nezbytné (zkouška ze strany matky představené, harvestor pod útokem písečného červa apod.) byly poutavé a nedalo se od nich odtrhnout. Takže přinejmenším čtyři Oscary bych Duně přiřkl: adaptovaný scénář, kamera, hudba, výprava. Další čtyři by si klidně zasloužila: kostýmy, masky, efekty, zvuk. A ani za Nejlepší film jako takový bych se vůbec nezlobil. Těším se na druhý díl a tentokrát už si ho nenechám ujít v kině!

plakát

Podvodník z Tinderu (2022) 

Až přišla zabíjačka, zabili je všechny, ale jen ten jeden může říct: "Byl jsem v žitě."

plakát

Temné lesy (2020) (seriál) 

Asi nejlepší věc, kterou jsem zatím na Netflixu viděl. Od začátku do konce topovka, parádně napsané a zahrané postavy, výborná hra na city, skvele fungující vztah dvou časových rovin. Harlan Coben tyto temné a beznadějné příběhy, které mají takový hořkosladký konec, prostě umí.

plakát

Gangster Ka: Afričan (2015) 

O dvě třídy lepší jak první díl: exotická lokalita přidává filmu na atraktivitě, zároveň už známe postavy, děj nepostupuje tak zběsile vpřed, takže je mnohem konzistentnější a soudržnější. Hynek Čermák naprosto skvělý herecký výkon, výborně zvládnutá výprava i kamera.

plakát

Nový papež - Epizoda 1 (2020) (epizoda) 

Slintal jsem blahem. Každý záběr i každý dialog naprosto vymazlený, výborný scénář, popkulturní odkazy, no prostě naprostá dokonalost.