Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (2 806)

plakát

Parfém: Příběh vraha (2006) 

Parádní film, ale bohužel nelze natočit film bez vůní. Zatím. V knize je to mnohem lepší, protože si autor může dovolit květnatě rozsáhle popisovat vůně a pocity, které vyvolávají, a tím je celý příběh i impulsy hlavního hrdiny mnohem pochopitelnější. 5-

plakát

Ti, co pracují (2018) 

Pozitivní hodnocení mě zaujalo, a tak jsem se rozhodl tento film zkusit. Evropskou tvorbu mám rád. Nebyl jsem zklamán, ani uražen. Natočeno je to velmi pěkně. Ale postrádá to přitažlivost, spád, charisma. Zkrátka něco, proč by se divák měl právě na tenhle film dívat. Sice jsem ho bez problémů dokoukal, ale nic ve mě nezůstalo.

plakát

Sbohem, synu (2019) 

Nechal jsem se nalákat pozitivními recenzemi, ačkoli bych jinak něco podobného asi vzdal. Tak jsem se těšil, ale nakonec jsem byl velmi zklamán. Natočené je to výborně, ale nějak jsem nebyl schopen chápat, na co to koukám a proč se na to koukám. Po hodině mi už došla trpělivost a začal jsem u toho dělat jiné věci. Možná jenom moje škoda, že jsem neměl více pochopení a trpělivosti.

plakát

Sváteční rande (2020) 

Silně průměrný romantický film. Na klidný večer to stačí, ale větší ambice než jedno shlédnutí to nemá. Ale jinak to oběma představitelům docela fungovalo a to mě udrželo. V opačném případě by to byl totální průšvih. 3-

plakát

Herec (2020) (seriál) 

Celkově hodnotím jako nadprůměrný počin České televize. Alespoň první dva díly se opravdu povedly, u třetího už docházela inspirace a byl takový podivný. Vlastně podivné to bylo všechno, snad jakoby v té době byli všichni teplí. Ale jinak o dramatické okamžiky a dějové zvraty nebyla nouze. Ten závěr jsem už jaksi očekával. Představitel hlavní role byl opravdu vybrán kvalitně a ukázal svoje nadání.

plakát

Jestřábí věž (1984) (TV film) 

Snaha o psychologický film se moc nevydařila. Ale hory jsou pěkné. A výborné herecké obsazení plejády známých herců.

plakát

Dávka štěstí (2019) 

Klasický feťácký film. Poučný, smutný, ale stejný jako další řada filmů na stejné téma. Ničím se neodlišuje, jen stereotypně popisuje, navíc dost povrchně a odtažitě, takže nemá diváka jak zaujmout.

plakát

Alice (2019) 

Na tento snímek jsem se hodně těšil. Komorní dramata mám docela rád a tohle slibovalo i zajímavou zápletku. Bohužel jsem byl silně zklamán. Francouzské prostředí beru, herecké výkony také nebyly k zahození. Zpracováno také dobře. Ale šíleně jsem se u toho nudil. Jakoby to jen klouzalo po povrchu. Nic jsem z toho neměl.

plakát

Tančírna na hlavní třídě ’56 (2016) (seriál) 

První díl mě nechával docela chladným. Jednalo se jen o náznak dějů budoucích, jen takové slabší rozehřívací kolečko. Ale od druhého dílu jsem děj přímo hltal. Scénárista odvedl skutečně výbornou práci. Všechno naznačené se rozjelo neskutečným barevným trojrozměrným způsobem. Na tolik postav i perfektně prokreslené charakteristiky, nikdo nebyl plochý, ani dobrý, ani špatný, zkrátka se zhmotnili skuteční lidé se všemi svými přednostmi i slabinami. A v tomto duchu to pokračovalo až do konce k mohutnému vyvrcholení. K tomu skvěle natočené taneční scény, při kterých divák ani nedutal a jen očima hltal tu parádu. Opravdu nečekaně příjemný zážitek. Už se těším na 59.

plakát

Chicagský tribunál (2020) 

Soudní thrillery nemusím, většinou se u nich silně nudím. V tomto případě jsem se nechal unést velmi pozitivními recenzemi. Ale dopadlo to opět jako v jiných případech. Není to natočené špatně, ba naopak, skvěle se na obrázky dívá. Sestříháno rovněž na výbornou, má to i jakýsi spád. Ale asi jen pro toho, kdo se v tomto vyžívá. Jinak mi to připadalo až moc chladné a vykalkulované do detailů. Navíc i silně povrchní, prostě jen na ten efekt a perfekcionismus. Takže jsem se opět téměř celou dobu nudil a nemohl se dočkat konce.