Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Hudební

Recenze (2 808)

plakát

Letní romance (1975) (TV film) 

Příjemná odpočinkovka a vzpomínka na spoustu známých písní, které mám někde pod kůží. K tomu ještě navíc veršované průpovídky, některé opravdu výborné. Celý filmeček jsem odkoukal s potutelným úsměvem na tváři a úžasně se bavil. Ani jsem nevěděl, že taková legrácka vůbec někdy vznikla.

plakát

Uzly a pomeranče (2019) 

Trochu slabší film, ale ještě se to dalo. Chyběl jasný tah na branku a trochu i smysl celého poeticko-realistického snažení. 2+

plakát

Led Zeppelin – Celebration Day (2012) (koncert) 

Příjemný návrat do doby, kdy se hrál ještě poctivý hard rock. Co píseň, to hit a trefa do černého. I tak mi spousta skladeb chyběla. Dvě hodiny jsou hrozně málo. Ale hraje jim to jako za mlada, a to je co říct. Rovnat se jim mohou leda tak Rolling Stones, ale kam se hrabou dnešní kapely. Jen mi trochu vadily až moc časté záběry z videoprojekce. Zejména ze začátku jakoby střihač nevěděl, čemu dát přednost a na koho se podívat dřív.

plakát

Milenci v roce jedna (1973) 

Tak trochu poetický film s tvrdým realistickým podtextem. Ústřední dvojici to spolu moc sluší a kameraman se soustřeďuje zejména na Martu Vančurovou, která má svoje kouzlo. Na sedmdesátá léta opravdu příjemné pokoukání. Navíc navzdory době vzniku i době, ve které se příběh odehrává, se jedná o nadčasový film, který platí pořád.

plakát

Všude dobře, doma nevím (2019) 

Možná to své kvality má, ale je to natočeno značně neatraktivně. Vůbec není důvod se na takový film dívat, protože osobně mi nedal vůbec nic. Příšlo mi, že si to na film jenom hraje.

plakát

Aplaus (2012) (TV film) 

Pokus o silné psychologické drama. Bohužel se nevydařilo tak, jak by mělo. Celý smysl příběhu a jeho pointa tak vyznívá trochu do ztracena. A to je škoda, protože oba herci mají jistý potenciál. Ten však v tomto případě zůstává nevyužit.

plakát

Na nože (2019) 

Všichni to chválí, ale já nebudu. Možná jsem jen neměl tu správnou náladu na čtení detektivky, protože divák musí být maximálně soustředěný na nepřetržitý tok řeči. A to já u filmů nemám moc rád. I když to bylo i pěkně natočeno, na mě dekorace působily až moc načančaně a dokonale. Takže nakonec nebylo na co se dívat. Tím ale nechci ubírat jisté kvality tohoto díla.

plakát

Skleněný pokoj (2019) 

Poněkud dějově prázdný film. Ani světoznámá vila netáhne tak, jak by se dala ve filmu využít. A to je škoda, protože je vidět, že prostředky na natočení pořádného evropského filmu byly. A herecké obsazení je také výborné a velmi sympatické. Jen v tomto případě trochu nevyužité. A to je velká škoda.

plakát

Poslouchej (2019) 

Vypadalo na precizní vztahovku, rozbor konce vztahu dvou lidí, naladěných silně depresivně. Až jsem se trochu bál, jestli to zvládnu. Ale oba hlavní hrdinové (a v podstatě jediné dvě postavy, které ve filmu hrají) mi byli docela sympatičtí, tak proč to nezkusit dál. Jenže asi v polovině se to začalo silně zvrhávat v nějaký podivný horor. Jako celek z toho nakonec vzešla hodně divná slátanina, kde nevím, co si o tom všem mám myslet. Možná bych příště zůstal u těch uvěřitelných prvků.

plakát

Amnestie (2019) 

Film, na který se určitě stojí za to podívat. I když se nepovedlo zobrazit až tak dobře to, co se povést mělo. Kromě lidských osudů se dotýká i politické situace a na tu má asi každý jiný názor. Tak jako na Havlovu amnestii. Tak jako na tento film.