Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Drama
  • Hudební
  • Akční

Recenze (196)

plakát

Blondýnka (2022) 

*** plus jedna * navíc za tu nekonvenčnost. :-)

plakát

127 hodin (2010) 

Za ten krásný konec ****!

plakát

Musíme si pomáhat (2000) 

Silný příběh, nádherný film. Líbilo se mi, že postavy nebyly prezentovány černobílým pohledem. Kam se hrabe třeba takový pianista.

plakát

Absolvent (1967) 

Film o revoltě, o hledání svobody, vlastního já a o lásce. To vše podloženo nádhernou hudbou Simona a Garfunkela. Navíc velice vtipný film. Paráda. :-)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Kult kolem tohoto filmu jsem nepochopil. Hlavní představitel na mě nepůsobil vůbec přesvědčivě a ani ostatní herci to nezachránili. Skutečný Freddie Mercury byl famózní osobnost, toto je jen mírně nadprůměrný film.

plakát

Spalující touha (1999) 

Hlavní dojem z filmu? Vůbec jsem nechtěl, aby končil, dokázal bych se na něj dívat celý den. Kubrick je skutečně mistr ve vytváření napětí. Snad jen výkon Nicole Kidman se mi nezdál úplně přesvědčivý, tak nějak jsem ji tu roli nevěřil, ale možná to je jen tím, že ji moc jako herečku nemusím. Cruise mi nevadil, v jistých momentech mi hraním připomínal i Al Pacina (momenty zírání a očekávání reakce..). Výborný film, kterému do dokonalosti chybí snad jen jiné herecké obsazení.

plakát

Turks fruit (1973) 

Naturalistický a upřímný - takový je turecký med.

plakát

Big Lebowski (1998) 

Dude je pohodář a to kurevsky velkej. Walter ho jako parták nejen doplnuje ale v ledascem i přesahuje - je to vskutku komiská postavička, jen se na ni pořádně podívejte. A Donny? Well....Donny se ve filmu nemohl moc vyjádřit, jelikož musel furt držet hubu. Jedno hodně starý přísloví říká: "Jednou tě posere pták a jednou..posereš ty jeho" . Film s takovou moudrostí, proto takový kult. Nic víc není třeba říct.

plakát

Zjizvená tvář (1983) 

Kladu si otázku, proč tolik sympatizuji s tímto snímkem? Tony Montana je přece jako člověk ohavný, amorální. Je v něm krapet dobra? (důkazem budiž snad jen scéna s dítětem v autě a jeho bezedná láska k sestře...ale je to láska, či jen hamižnost a láska k vlastní krvi?). Tony Montana je charismatický a to tolik, že si strčí všechny s přehledem do kapsy. Je to člověk přímý a až nebezpečně a sebe-destruktivně upřímný a odvážný. Je to hlupák? Možná.. Ale v ledasčem ho troufám si říct i obdivuji. Tak snad proto mohu říct, že mi je v jistém smyslu a do jisté míry sympatický. Film je vlastně taková dlouhá výprava a one man show gangstera, podložená zajímavou a hutnou, atmosféru navozující, elektronickou hudbou. Film je nebezpečně krutý a surový jako sám Montana - příběh o iluzi amerického snu.

plakát

Opičí úder (2015) 

Pro evropského diváka dost ujetá záležitost. Film jsem shlédl v 3D kině v čínském publiku v čínském prosředí. Pro mě vlastně první styk s moderním čínským filmem, takže zážitek vesměs dobrý, nicméně, jak jsem již řekl, strašně ujetá záležitost. Mix fantasy, akce, komedie, dobrodružství, sexu a kdo ví čeho ještě. Až moc kunfu. Většinou jsem se načapal, že se směji ve chvíli, kdy se ostatní nesmějí a naopak se nesmál, když jsem se smát měl. :)) Zážitek tedy skvělý, film ovšem slátanina..