Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Borsalino a spol.

Borsalino a spol. (1974)

Tahle retrogangsterka má mnoho důvodů, proč patří mezi moje nejmilejší filmy. Skvělé kostýmy, podmanivá hudba, šarmantní Alain Delon a příběh o mstiteli. A motto filmu jasně říká " Nikdy nepodcenuj svého soupeře". Lze vysledovat i další motivy a rysy - že zločin používá stále stejných metod v každé době a touha mít moc, ovládat a vlastnit je dnes stejná jako v dobách minulých.

Pěsti ve tmě

Pěsti ve tmě (1986)

Parádní drama s boxerského prostředí je nejlepším snímkem režiséra Soukupa. Marek Vašut zde vytvořil svou životní roli. Vůbec celé herecké obsazení je kladem filmu a skvěle se podařilo vykreslit i prostředí třicátých let. Souhlasím i po letech výborné kino, co stojí za shlédnutí.

Oznamuje se láskám vašim

Oznamuje se láskám vašim (1988)

Další z Kachynovských romanticko-poetických děl. Skvělá sázka na Lukáše Vaculíka ( hvězda 80let ) a sličnou Markétu Hrubešovou ( její půvaby potěšily kterékoli mužské oko ) byla trefou do černého. Příběh z doby, která nebyla pro český národ jednoduchá ani veselá, je opět vyprávěn lidsky i s dávkou úsměvu a humoru. Tragicky konec je jakýmsi vyústěním celého příběhu. Češi nejsou Američani, ti zbožnuji happy-endy. A je to dobře, jinak bychom se jako fanoušci filmu z těch dobrých konců asi po...

MR 73

MR 73 (2008)

Po snímku "Polda" je to další takto laděný snímek. Kombinace Marchal - Auteil je zárukou kvality.Snímek mě zaujal i širokým rozměrem a lze jem také přemýšlet o duších vrahů,obětí,policistů...Marchal jako bývalý policisty to umí skvěle vykreslit a ukazát,jak to v takové branži chodí.Tento snímek mě chytil a zaujal...těším se na další jeho snímky.

Nebeští jezdci

Nebeští jezdci (1968)

Tento film je největší poklonou českým pilotům v Anglii za války. A je to nejzdařilejší dílo dílo režiséra Poláka. Dodnes se nikdo nedokázal toto téma tak vhodně uchopit jako Polák. Je to i jedno z nejzdařilejších válečných děl naší kinematografie. Nejvyšší hodnocení a mé poděkování za tento krásný film.

Dědictví aneb Kurvahošigutntág

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992)

Dá se říci, že dnes už jde o legendární dílo a hlášky v tom filmu doslova zlidověly. Tímto dílem, se režisérka Chytilová stala nesmrtelnou, ať se to někomu líbí nebo ne.

Ticho

Ticho (2001)

Jedno z nejpůsobivějších dramat posledních let. Příběh o lásce, smrti, vině, odpuštění. Skvělé herecké výkony Kingy Preis a Bartosza Opanii.

Válka policajtů

Válka policajtů (2004)

Jedna z nejlepší kriminálek posledních let, kterou lze zařadit mezi top snímky.Skvělé herecké obsazení Auteil-Depardieu bylo skvělým tahem režiséra. Francie prostě byla a je tahounem evropské kinematografie.A ukazuje skutečnost kriminálního prostředí daleko přesvědčivěji než americké rádoby krimi snímky. Prostě vynikající film.

Kulka pro generála

Kulka pro generála (1967)

Smekám před Damianim, je to prvotřídní režisér a tohle je skvělý western. Skvělí herci, hudba i samotný příběh.

Velké ticho

Velké ticho (1968)

Rázná odpověd a konkurence Leonovým filmům . Corbucci i Leone točili stejný žánr, který má společné rysy, přesto je každý z nich v něčem jiný a originální. Skvělé herecké obsazení, podmanivá hudba, mrazivá atmosféra- to vše se spojuje ve jeden celek a vytváří smutný, krutý obraz doby. Je to film, na který se nezapomíná!

Ovládací panel
1 bod

Fanklub

(1)