Reklama

Reklama

Borsalino a spol.

  • Francie Borsalino & Co. (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válka gangů v marseillském podsvětí třicátých let, kde jedinou dorozumívací řečí byly kulky... Roch Siffredi (Alain Delon) má roku 1934 francouzskou Marseille pevně ve svých rukou. Ale jen do chvíle, kdy se do přístavního města pokouší dostat italská mafie. Jeho přítel Francois Capella je zabit a Roch sám je unesen a vězněn lidmi z Volponeho klanu. Po systematickém ponižování a mučení se mu podaří uprchnout do Itálie. Je bez přátel, bez peněz, zcela na dně a přesto chystá pomstu. Jako uragán se vřítí do Marseille a systematicky ničí budovanou říši vetřelecké mafie. „Zabij mě pomalu,“ řekne jednoho dne s nenávistným pohledem svému rivalu Volponemu, „Jen jeden z nás přežije!“ (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

waits 

všechny recenze uživatele

Mozna pujdu proti proudu, ale Delon mi prijde jako tvrdak jeste mene pravdepodobny nez Cruise - jeho chladnokrevnost a tvrdost je peclive nacvicena pred zrcadlem, ale osobne mu neverim ani n. Srovnavani s Kmotrem je pro Puza a Coppolu vylozene urazlive - tohohle Rocha Sigffredyho by Michael Corleone nevzal do party ani na odvoz mrtvol po uspesne akci svych elitnich zabijaku. Jestli chcete tvrdou kapelu, nechodte na Iron Maiden, ale na Metallicu nebo Led Zeppelin, jestli chcete film o tvrdacich, na Delona zapomente a sahnete treba po Scorsesem. Nektere sceny by se daly pouzit i ve slabsich parodich (podivne zarputily vyraz hlavniho padoucha), z vetsiny z nich mam pocit, jako by si herci zkouseli pozy, ktere zahlidli v americkych gangsterkach a chteli si je ve filmu taky vyzkouset, cely fim je pak podivne nelogicky - Rochovi je vystrilena jeho parta, on se vrati a bez problemu je vystrilena konkurencni parta. Nevim, ale takhle prosta neni ani kradez kabelky v Bulonkem lesiku..40 % ()

Comida 

všechny recenze uživatele

První film jsem neviděl, takže můj zlozvyk srovnávání s předchozím dílem nemohu uplatnit na hodnocení snímku. Ale po shlédnutí Borsalino a spol. se na něj nejspíš ani nepodívám. Film začíná, já si říkám:Třeba to nebude jen gangsterka. Třeba to bude silné drama ve stylu Kmotra. Kde že. Naprosto nezajímavý děj, s nevýraznými hereckými výkony. Ano má to svoji atmosféru, ale většinu filmu jsem se strašně nudil. Takže jako drama film vůbec nefunguje. A co jako krimi s akčními prvky? Fanoušci mafiánských přestřelek si budou muset vyprat poslintané tričko (hlavně ke konci se jich hodně dočkají), nicméně jinak film nefunguje ani z tohohle pohledu (ano pořád jsem se nudil). Celkově řečeno, jsem od filmu čekal až moc, takže jsem hodně zklamán. 4/10. ()

Reklama

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Gangsterka podle mé chuti. Mrtvol jak naseto, ale přesto žádná krev. Tak se točily před 30 lety filmy a nelze říci, že by jim to ubralo na napětí nebo adrenalinu. Snad "šokující" a netradiční je pouze závěrečné se vyrovnání se životem Valponovým. No tohle ještě novodobí gangstři neokopírovali, jinak ovšem vše ostatní ano. Film vyšel nedávno na DVD v PNS a musím je za to (Blesk) pochválit. Když v Tv v poslední době není na co koukat, tak přijde "kolečko" s prima filmem a Alanem DELONEM k duhu. Pokud jste si to nekoupili, udělali jste chybu. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Z nerozlučné dvojky už zbyla jen ta polovina s menším nosem, ale masakr to není o nic menší. Aspoň si nevzpomínám, kdy jsem naposledy musela tak často tlumit zvuk, aby dávky ze všech existujících střelných zbraní neděsily všechno živé v doslechu. Pokud by snad někdo nevěděl, že ODS nebyla první politickou stranou, která se vesele paktovala s lidmi vonícími kriminálem, tak ho srdečně zvu na výlet do Marseille třicátých let a nechť si pevně drží klobouk, protože se pojede z kopce, vražedným tempem a prostředím stejně šeredným jako tehdejší móda, zato s elegánem Delonem za volantem. Neznám mnoho lepších způsobů, jak trávit deštivý víkend. Tedy znám, ale chodí sem i děti, tak to nebudu rozebírat. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Borsalino a spol. aneb nemilosrdný mstitel se vrací..Válka francouzského a italského vetřeleckého gangu a gangsterů, systém organizovaného zločinu, to vše před 2. světovou válkou v Marseille...Akční drama s mafiánskými prvky s chladným Delonem v hlavní roli (nezapomenu na jeho slova k protivníkovi "Zabij mě pomalu" nebo "Jen jeden z nás přežije"!), který ve filmu zabije snad na padesát lidí! Po trochu vlažném začátku se film tak od poloviny konečně rozjede a začíná být konečně i zajímavým, ten konec, kdy jsou v ráži jen samopaly, vážně nemá chybu a samotná velmi vynalézavá smrt všemocného padoucha Giovanniho Volponeho je jen třešničkou na dortu. Dnes ale bohužel jen průměr, s americkými gangsterkami ze stejné doby působí tato jen jako slabý odvar, jinak tenkrát u nás v premiéře (1984) pro mládež do 18. let dokonce nedostupný titul! PS: Ocenil bych ještě dobrý původní český Barrandovský dabing v hlavní roli s Ladislavem Mrkvičkou. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Borsalino je jméno zakladatele firmy vyrábějící už od r. 1857 klobouky. Přeneseně je to i pojmenování pro klobouk. (csfde)

Reklama

Reklama