Reklama

Reklama

Borsalino a spol.

  • Francie Borsalino & Co. (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válka gangů v marseillském podsvětí třicátých let, kde jedinou dorozumívací řečí byly kulky... Roch Siffredi (Alain Delon) má roku 1934 francouzskou Marseille pevně ve svých rukou. Ale jen do chvíle, kdy se do přístavního města pokouší dostat italská mafie. Jeho přítel Francois Capella je zabit a Roch sám je unesen a vězněn lidmi z Volponeho klanu. Po systematickém ponižování a mučení se mu podaří uprchnout do Itálie. Je bez přátel, bez peněz, zcela na dně a přesto chystá pomstu. Jako uragán se vřítí do Marseille a systematicky ničí budovanou říši vetřelecké mafie. „Zabij mě pomalu,“ řekne jednoho dne s nenávistným pohledem svému rivalu Volponemu, „Jen jeden z nás přežije!“ (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

robo7773 

všechny recenze uživatele

*** (64bodov zo 100) Mozno niekto bude cakat ze tento film bude moct po pozreti zaradit do gangsterskej klasiky niekde vedla Al Caponeho, alebo krstneho otca je uplne na omyle. Delon je sice dobry ale kam sa hrabe na sefov americkej sceny, je to taky makky odvar europskej formy. Francuzi su slusny mafiany ale tento film nie je az taky dobry ako som cakal. Myslim ze nie vsetci vydrzia kukat tento film do konca, skoda koniec je najlepsi ale ten nudny uvod asi vela divakov odradi. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oko za oko, zub za zub. Jednou jsi dole, pak zase nahoře, a tak nějak dokola. Není to nostalgie, proč ponechám hodnocení z dřívějška, ale fakt, že tahle gangsterka je stále svěží. Police - kam vítr, tam plášť, vendeta a Delon, který sice není úplně ideálním představitelem tvrdého šéfa, ale jeho kamenná tvář vyzařuje snad všechny emoce dohromady. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Vyznává život - s palčivou naléhavostí ... až zarputilostí - přestože mu zbyla jen půlka srdce ... potom, co se ho dotkla smrt - a sebrala mu přítele. Hodnotí vás soustředěnýma, zdánlivě nezúčastněnýma očima, které připomínají chladnou, ocelovou modř vzdáleného, dosud neprobádaného oceánu. Není z těch, kteří zapomínají - je pro něj životně důležité smazat staré dluhy ... a srovnat skóre. Nevím, jestli pomsta může být sladká, ale věřím spolu s ním, že přináší mír ... a vykoupení. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca gangsterka tradičného strihu, hrdinovia sú tvrdí chlapi, ktorí nejdú pre ranu ďaleko a s kecaním to tiež moc nepreháňajú. Jeden z najlepších francúzskych filmov, ktoré som kedy videl. Ozaj výborná gangsterka s klasickým námetom neľútostného boja medzi gangmi a o pomste. Škoda že v našich televíziách sa púšťa iba tento film a nie aj jeho lepší predchodca, ktorý som si musel stiahnuť sám. Tento film som preto videl skôr, čo je škoda. Nevedel som, čo sa stalo v prvom, i keď nám to sčasti tvorcovia objasnili. Odporúčam však, ak ste prvý diel nevideli, aby ste si ho pozreli skôr. Nebudete ľutovať. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

No stalo se, že jedničku, která teď mimochodem vyšla poprvé v českém dabingu, jsem ocenil 3*. Ovšem dvojka, odehrávající se bezprostředně po prvním dílu (ve skutečnosti ale o cca čtyři roké později) na Belmondově pohřbu, je mnohem nudnější. Stále je to tvrdá gangsterka, dokonce tvrdší než původní, jenomže koukat se hodinu na to jak Alaina Delona fackují a ten se pak ze tmy vynoří a během pár minut jim to docela rutinně vrátí (aniž by se někdo aspoň zapitval v tom, co v mezičase dělal, že se mu podařilo tak pěkně regenerovat v marseilleském podsvětí), je trochu málo. Takže aspoň vyzdihnu skvělý původní dabing (Filmové studio Barrandov dabing 1982) se skvělým Ladislavem Mrkvičkou, Delonovým bohužel jen svátečním dabérem. A tak změna, tohle za tři, předchozí o jednu víc. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Borsalino je jméno zakladatele firmy vyrábějící už od r. 1857 klobouky. Přeneseně je to i pojmenování pro klobouk. (csfde)

Reklama

Reklama