Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Obsahy (5)

Never Mind the Buzzcocks

Never Mind the Buzzcocks (1996) (pořad)

V této britské kvíz show spolu soupeří dva dvoučlenné týmy celebrit ve znalostech popové hudby a showbyznysu pod vedením týmových kapitánů, Billa Baileyho (Black Books) a Phila Jupituse. Celou show precizně moderuje Simon Amstell. Soutěžící nejprve hádají, co se objeví ve videoklipu, poté musí z pěti podobných lidí vybrat skutečnou známou osobnost, kapitán s jedním členem týmu zpívají melodii, zatímco třetí hádá název písně; a nakonec soutěžící doplňují text, který Simon Astell předčítá. Show je zábavná díky profesionálním bavičům (Bailey a Jupitus) a originálnímu Amstelovi, který se do hostujících celebrit trefuje jedním vtipem za druhým a "nic mu není svaté". Proto také Simon Amstell vyhrál za Never mind the Buzzcocks cenu "Best TV Entertainment Performance" v roce 2007.

Life on Mars

Life on Mars (2006) (seriál)

DCI Sam Tyler (John Simm) je schopný manchesterský kriminalista. Při pronásledování podezřelého se dostane do těžké dopravní nehody a upadne do bezvědomí. Tyler se probírá zmatený, s nejasnými vzpomínkami a s hrůzou zjišťuje, že se nachází v roce 1973. Už není DCI, ale pouze inspektor, a zrovna byl přeložen na jiné manchesterské policejní oddělení. Zde se potkává s další ústřední postavou seriálu, svým šéfem, DCI Genem Huntem (Philip Glenister). Hunt neboli "Guv" je typem drsného pouličního policajta, tedy přesným opakem "moderního" Sama Tylera. Sam netuší, proč se ocitl v 70. letech. Je snad v komatu a žije v nějakém zvláštním snu? Nebo cestoval časem do minulosti? Bude na to muset přijít, jinak se nedokáže vrátit zpět. Ale o čem LIFE ON MARS doopravdy je? Je o prolnutí současnosti a minulosti. Na jedné straně Sam Tyler, policista 21. století, znalý moderních vyšetřovacích postupů. Na druhé Gene Hunter, starý dobrý pouliční polda, který z vás klidně vymlátí duši, aby dostal svou odpověď. Současnost i minulost v kvalitní krimi s mírným nádechem tajemna, to je LIFE ON MARS. Zatím byly natočeny dvě série po osmi epizodách. LOM je také vítězem BAFTY a několika mezinárodních cen.

Mighty Boosh

Mighty Boosh (2004) (seriál)

Dnes již kultovní britská komediální série THE MIGHTY BOOSH, vychází ze série divadelních stand up představení a stejnojmenné radio show. Dva hlavní aktéři, "Vince Noir" (Noel Fielding) a "Howard Moon" (Julian Barrat), spolu pracují v Zoologické zahradě zvané "The Zooniverse", pod vedením despotického (a mírně retardovaného) ředitele "Boba Fossila" (Rich Fulcher). Ve zdejším kiosku pracuje "Naboo the Enigma" (Michael Fielding), opravdový šaman vládnoucí magií a v neposlední řadě je zde "Bollo" (Dave Brown), mluvící gorila a pozdější spolubydlící "Vince" a "Howarda". Célé "Mighty Boosh" je vlastně jedno velké Surreálno, spousta absurdit a neuvěřitelných výjevů. Fantazie tvůrců nezná mezí a např. postavy jako "Old Gregg" nebo "Hitcher" prostě nepochopíte. Vše dokresluje originální autorská hudba, kterou napsal sám Julian Barrett. "Mighty Boosh Music" je dnes stejně kultovní záležitost, jako celý seriál.

Bergerac

Bergerac (1981) (seriál)

Britský kultovní seriál 80. let, ve kterém si John Nettles (VRAŽDY V MIDSOMERU) zahrál detektiva Jima Bergeraca. Přestože u nás je tento seriál naprosto neznámý, v británii je velmi oblíben a John Nettles si v něm zahrál bezesporu životní roli. Velmi zajímavé je i prostředí seriálu. Děj se odehrává na malém ostrově Jersey poblíž francouzského pobřeží. Jim Bergerac se vrácí po zotavení z těžké nehody zpět na ostrov, má za sebou nepříjemný rozvod a protialkoholní léčbu. Nastupuje znovu jako detektiv do tzv. Bureau des Etrangers (oddělení pro cizince) a řeší nejrůznější kriminální případy. V letech 1981-1991 bylo na BBC odvysíláno 9 sérií tohoto seriálu a několik speciálů. Poslední epizodou byl vánoční speciál v prosinci 1991.

Ha-Ushpizin

Ha-Ushpizin (2004)

Moshe a jeho žena Mali, žijí v jeruzalémské ortodoxní čtvrti. Marně se snaží o početí dítěte a do kapsy mají prázdno. Blíží se svátek Sukoth a oba se modlí k Bohu aby udělal nějaký zázrak. Zázrak opravdu přijde, ale nic není zadarmo. Oba jsou tvrdě zkoušeni osudem poté, co se objeví Mosheho staří známí, uprchlí trestanci Elijahu a Josef. Je jasné, že se jedná o Boží zkoušku a odměnou může být právě zrození dítěte. Jako správný žid se Moshe snaží Bohu vyhovět a pohostí bývalé známé ve svém domě. Ti mu však připraví opravdu horké chvilky, stejně jako celé ortodoxní komunitě.

Reklama