Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Sci-Fi
  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný

Recenze (1 394)

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Tsunkatse (2000) (epizoda) odpad!

Jedna z těch tuctovejch recyklačních zápletek co je vždycky lepší nepoužít. Totálně předvídatelná, totálně nenápaditě nudná a ničim nezajímavá. Třetí díl v řadě kde mezi odpadem a 1* rozhoduju hodem mince.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Památník (2000) (epizoda) 

Hodně zoufalá 1* - možná by to fungovalo líp (aspoň trochu), kdyby název dílu nevyspoiloval úplně všechno hned z kraje. I tak ale - ta background story byla naprosto nezajímavej bullshit, ten patos v závěru dost křeč - nápad tam byl, ale zpracování je tristní (resp. ještě tristnější, než je u Voyageru zvykem). (btw. s03e06 Remember má podobnej nápad a i když sama nezáří, tak jako proti tomuhle...)

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Virtuoso (2000) (epizoda) odpad!

Nesmyslnost a nekonzistence Doktora tu je vytočená přes konec ciferníku, stranou Doktora je epizoda totálně o ničem, resp. se snaží bejt trapně vtipná, ale vlastně neni ani vtipná, zato je narvaná otravnejma emzákama co nevim jestli sou příšernějc napsaný nebo zahraný a co by byli totální cringe i v TOSce.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - V jediném okamžiku (2000) (epizoda) 

Tohle byl jeden z těch dílů, kde je Star trek skutečné SF a předkládá povídku s cool námětem a zajímavým provedením. Ten díl neni perfektní (kdykoliv mohli komunikovat přes Doktora, závěrečný drama je laciný a špatně udělaný, Doktorova návštěva mohla být trochu rozvedenější, to potkávání časových zón lehce WTF...), ale má to něco navíc, co dělá Star trek něčím speciálním (...a čeho má Voyager jinak bohužel zoufale málo). Téma epizody později zrecykloval a v mnohém vybrousil The Orville s01e12 Mad Idoltary.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Projekt Pathfinder (1999) (epizoda) 

Tohle je hrozně zlej díl - v jedinym momentě připomene, jak vedlejší postava v TNG prošla v pár dílech hlubší, rozsáhlejší a zajímavější vývoj, než kdokoliv na Voyageru za pět a půl série - co víc, jak se k tomu vyjma Sedmý nikdo ani neblíží. Ano, je příjemné strávit díl se starými známými postavami, ano, je to dobrej díl na silný 4* - ale bohužel to v důsledku působí mnohem víc jako injectnutej díl TNG než jako díl Voyageru nebo jako cross-over (o kterej se to ne moc úspěšně snaží skrz holodeck) a tvůrci víc připomínají o kolik horší Voyager je, než co jinýho (podobně jako v závěrečnym dílu ENT). Btw. tu je rozbitá kontinuita, Voyager v minulym díle udělal neplánovanej skok o 200 světelných let, takže hodně štěstí s jeho hledánim v delta kvadrantu.

plakát

The Knight of Hope (2019) 

Stranou legendárně boží bojové choreografie co dostala ocenění i od některých nejvěštích HEMA YT kanálů stojí za to vypíchnout i nečekaně výborný výkon herečky. Příběhově to je sice ploše přímočarý, ale to je dost jedno - tenhle film je taková středověká variace Shoot'em up (bez humorný nadsázky, teda).

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Spiknutí na Voyageru (1999) (epizoda) 

Nápad hezkej, ale to by to konspirační blábolení muselo znít aspoň trochu uvěřitelně (a závěr by nesměl bejt tak laciná tuctovka). A ten díl by se tomu musel věnovat místo toho aby ho byla půlka zabitá blbostma.

plakát

Star Trek: Vesmírná loď Voyager - Malý krok (1999) (epizoda) 

Hmh. Asi mě ten americkej patos nějak nebere. Epizoda ok, z konceptu tý anomálie šlo určitě vytěžit mnohem zajímavější díl. Neustálá snaha do Voyageru roubovat kusy Země a Alpha kvadrantu dost kazí celkovej feeling toho seriálu - ale příležitost k "jsme někde úplně jinde kde to je fakt cizí" už byla promarněná dávno, takže to je asi jedno. A odignorování Checkotayova veliteslkýho failu je dost nespravedlnost seriálu k chudáku Parisovi.