Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dobrodružný
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Atentát

Atentát (1964)

I když film není ve všech ohledech zcela historicky věrný, je to nejlepší ztvárnění celé skvělé akce i těžké doby, ve které se udála.

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Dokonalá předloha, dokonalé zfilmování, dokonalé herecké výkony...co víc si přát?

Soupeři

Soupeři (1977)

Když jsem to jako kluk viděl, zíral jsem s otevřenou pusou. To je skutečný souboj se vším všudy, co k tomu patří.

Byl jsem při tom

Byl jsem při tom (1979)

Skvělý film, který je sice prezentován jako komedie, ale podle mne to komedie moc není. Spíš tragikomedie. Vrcholem tohoto filmu je bezesporu herecký výkon Petera Sellerse, kterého si spousta lidí spojuje jenom s komisařem Clousseauem. Tady ovšem dokázal, že byl skutečně vynikající herec, nejen pitvořící se figurka :-)

Sedm statečných

Sedm statečných (1960)

Čtyři hvězdičky, ale jenom proto, že pět jich dostalo Sedm samurajů :-) Dokonalá ukázka skvělého remaku (není jich tolik ve světové kinematografii), skvělý western, skvěle zahrané postavy - já osobně mám nejradši "gangstera" Calveru v podání Eliho Wallacha...Jen je škoda, že nám ti stateční pomalu umírají...:-(

Bláznivý Petříček

Bláznivý Petříček (1965)

Ta závěrečná scéna, kdy si Belmondo omotá hlavu dynamitem a zapálí doutnák je nejen skvěle napsaná a natočená, ale hlavně sestříhaná

Ducháček to zařídí

Ducháček to zařídí (1938)

Zdrdoduch...co víc k tomu dodat:-) Film prošpikovaný skvělými hláškami. Prostě klasika v tom nejlepším smyslu slova.

Den Šakala

Den Šakala (1973)

Poměrně vzácná symbióza knížky a filmu

Světáci

Světáci (1969)

Sice docela průměrný námět, ale zpracování vynikající. Obě trojice - mužská i ženská (vlastně čtveřice, protože musíme počítat i Jiřinu Šejbalovou a Oldřicha Nového) - doslova "perlí". Miluju scénu onoho rozhovoru v restauraci "Vojta Hynais? Toho jsem znala osobně. A taková madam Kurí....Kupříkladu Picasso...apod." Nebo scéna, kdy si páni jdou nechat ušít šaty a Jan Libíček musí jít první, protože "je ve straně"...prostě klasika.

Upír Nosferatu

Upír Nosferatu (1922)

Skutečná "symfonie hrůzy". Vrcholné dílo německého expresionismu, se vším všudy, co horor má mít. Narůstající strach, plíživé nebezpečí, děsivá obluda (vynikající Max Schreck), skvělé scény (např. stínohra s "uchopením" srdce). I ta černobílá kombinace k hororu tohoto typu sedí víc než barva. Všechny upíří filmy "po Murnauovi" se už vždy něco z tohoto filmu snaží kopírovat - a většinou marně.

Ovládací panel
8 bodů