Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (101)

plakát

Báječní muži s klikou (1978) 

Nádherná nostalgie čiší z filmu na míle daleko. Lepší postu si tito průkopníci nového umění přát nemohli

plakát

Banditi (2001) 

Film s kolísavou kvalitou a trochu překombinovaným závěrem. Ani božská Cate se mi tam tolik nelíbila, zato BBT byl skvělý. Ale více méně jsem se pobavil, 3,5 hvězdy dávám hlavně za geniální scénu večeře v bankéřově domě :-)

plakát

Bathory (2008) 

Hrozně těžké hodnocení. Na jednu stranu herecké výkony hlavních postav, snové a delirické pasáže par excelence, přiměřená výpravnost, ale vždy přišlo něco, co mě vrátilo zpět na zem a připomělo mi, že sleduji takový československý pokus o světový film, který vždy zůstane jen pokusem. A co filmu podráželo nohy asi nejvíc, je jeho scénář a celková stavba a gradace děje. To JJ při vší úctě prostě nezvládl. Proč si proboha nenechal napsat svénář od někoho, kdo to umí!!!

plakát

Beetlejuice (1988) 

Milé, ale takové hloupoučké. Některé dialogy či dějové zvraty mě přiváděly v úžas, bohužel ale ve špatném slova smyslu. Osmnáctiletá Winona v roli goth-puberťačky mě vážně nebrala (zlatá Christina Ricci) a gagy Michaela Keatona mi občas přišly hodně nevyrovnané. Už chápu, proč fanoušky netopýřího muže brala chlopeň, když si přečetli obsazení prvního Batmana ;)

plakát

Beze mě: Šest tváří Boba Dylana (2007) 

Oceňuji nápad, některé herecké výkony a kompozici některých scén, ze kterých jsem prostě vyl nadšením. Ale celek bohužel nedrží moc pohromadě a obávám se, že neznalcům BD ten film musel připadat poněkud chaotický.

plakát

Blaník (1997) (divadelní záznam) 

4,5 hvězdičky, ale nakonec zaokrouhlím nahoru. Za souboj :)

plakát

Bláznivá, zatracená láska (2011) 

Bavil jsem se, občas se i smál, obsazení bylo výborné, ale film měl skončit odchodem policistů. Ta přeslazená stokrát viděná limonáda na konci to prostě zabila.

plakát

Bokovka (2004) 

nádherných 4,5* K filmu jsem bohužel vypil 2 lahve vína, takže ode mě nečekejte nějak hodnotnou recenzi :)

plakát

Bowling for Columbine (2002) 

Jako hezké, pokud by tomu člověk chtěl všemu věřit :) Ale Michael Moore to s diváky a fakty umí, to se musí nechat. Jen toho Charltona Hestona mi bylo dost líto

plakát

Bumerang (1996) 

Silný, autentický, atmosférický film (Beethoven snad pátou psal přímo pro tento film). Navíc spousta herců v rolích, které by jsme od nich nečekali (Vladyka, Noga, Šteindler, Krampol.....) Nepřekonatelný výkon Jiřího Schmitzera, který neváhal kvůli filmu zhubnout, zešlachovaťet a snad i ještě povyrůst. Zasloužený Český lev. Film bych zařadil do osnov dějepisu, jako názornou lekci z moderních českých dějin