Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (364)

plakát

Příběh z Tokia (1953) 

První Ozu, výborný Ozu. Mohl to být dokonalý Ozu, nebýt zdlouhavého ale krásně upřímného závěru. Civilní, pravdivé, parádně vykreslené charaktery. Krásný film.

plakát

Na dřeň (2012) 

Dobře zahrané, natočené (ačkoliv scéna s nehodou byla zmatečně sestříhaná, ale možná to byl úmysl)... Bohužel silnější emoce se během 122 minut nedostavily, což je u filmu podobné tématiky celkem škoda. P.S.: Schoenaertse budu bedlivě sledovat

plakát

Submarino (2010) 

Skvělé drama po všech stránkách. Minimalistické herectví, mrazivá a smutná atmosféra z filmu srší a MINI SPOILER: neštastný konec je, jak už to u dánských dramat bývá, podmínkou. Skvělý casting dětských herců, kteří jsou svým dospělým verzím skutečně podobní. Sumbarino sice není tak intenzivní a drásavé drama jako Hon nebo Rodinná oslava, ale stále se jedná o nadprůměrné a dobré drama z dánské školy. Rozhodně se vyplatí vidět ;)

plakát

Muž odnikud (2010) 

Perfektní thriller. Korejci vendeta filmy prostě umí a potvrzují to léta. Bin Won má obrovské charisma a umí ho prodat. Kdyby bylo ve filmu víc ačkních scén, které jsou mimochodem brilantní, bylo by to za plný počet. Závěrečný souboj s noži je bezkonkurenční. Spolu s A Bittersweet patří Man from Nowhere mezi nejlepší korejské thrillery a nejlepší revenge movie, které jsem v poslední době viděl. Rozhodně doporučuji ke zhlédnutí!

plakát

Želvy mohou létat (2004) 

Želvy mohou létat jsou silným a těžce stravitelným filmem. Ghobadi se opět soustředí na surovou výpověd svých postav, na což se opravdu nekouká dobře. Příběh je zajímavější a podle mě silnější než v případě dalšího režisérova filmu Čas opilých koní. Určitě si snímek nepustím v nejbližší době znova a Bahman Ghobadi pro mě patří mezi stěžejní režiséry iránské kinematografie a jsem upřímně zvědav na jeho další počiny.

plakát

Slova (2012) 

Aneb jak Jeremy Irons stylově ukradl celý film pro sebe a naprosto zaslouženě...

plakát

Ministerstvo strachu (1944) 

Knihou nezasažen, ale po filmu zatraceně spokojen :) Asi se zde nedá mluvit o nejlepším filmu, co velmi kreativní a inspirativní režisér Fritz Lang natočil, přesto obsahuje Ministerstvo strachu prakticky všechny charakteristické pilíře, které by měl kvalitní noir thriller obsahovat. Sympatického hrdinu jak vystřiženého z filmů Alfreda Hitchcocka, navíc Ray Milland byl dle mého názoru velmi dobrý herec silně připomínající Jamese Stewarta. Ačkoliv námět není nikterak novátorský, pečlivě budovaná atmosféra, hra s napětím a závěrečný twist s akční dohrou dělá s Ministerstva strachu velmi solidní noir detektivku, kterou by měl vidět každý fanoušek žánru.

plakát

Vinou lásky (2011) 

Nejpřístupnější a nejvšestrannější Shion Sono. Motiv filmu je střídmější než v případě Suicide clubu nebo Studené ryby, ale budování atmosféry a postav jde Sonovi stále perfektně. Film k vínu na hezký zbytek večera to není, spíš destruktivní drama smíchané s pořádně naturalistickou kriminálkou. Ovšem ta typická žánrová koláž je tentokrát u Sona slabší než u předchozích snímků.

plakát

Expendables: Postradatelní 2 (2012) 

Pecka! To, co fungovalo na jedničce je recyklováno do dvojky s přidanou dávkou dalších akčních megahvězd. West s dle mého názoru silným dozorem Stallona projekt ukočíroval a 103 minut mi uteklo v sále jako u málokterého filmu v poslední době. Kupodivu celkem fungují i momenty, kde se hraje na vážnější notu. Adkins přetavil potenciál do skvělého zápornáka, kterého budete nesnášet a nadsázka akčních veteránu září z každé hlášky a scény. Moc příjemná jednohubka na ukončení letní sezony. Po skvělých Avengers, zklamanému Prometheovi a rozporuplnému Rytíři konečně pořádný druhý zářez :)

plakát

Diktátor (2012) 

Cohen si nebere servítky a královsky baví. Škoda, že se v závěru dostane do slepé uličky s romantickou linií...